Isten keze? – a Diego-hatás

Úgy estünk ki az olasz kupából és úgy kaptunk egy sima hármast Nápolyban, hogy nem játszottunk tragikusan rosszul. Hátul volt gebasz most, de a helyzetek, sőt a ziccerek a San Paoloban is megvoltak. Ha csak a lehetőségek felét beverjük, akkor továbbjutunk a három kapott gól ellenére is. Ám úgy látszik, ha Diego Armando Maradona aurája a San Paolo stadionra vetül, akkor minden vendég próbálkozás kudarcba fúl.

diegoEjnye, Diego!

Mit tagadjam, kölyökkorom óta óriási rajongója vagyok Maradonának. Mivel Pelét csak felvételekről láttam focizni, kétségem sincs afelől, hogy az isteni Diego volt minden idők legnagyobb játékosa. Hagyjál már Zidane-nal! A kis Messi és C. pedig rúghat még sok ezer gólt, olyan hatást, akkor sem gyakorolnak a játékra, mint amilyet Maradona a maga korában. Szerda este végre megértettem, mi idegesíti a Dundi gyűlölőit annyira. Hiába nem játék a gyerekkori imádat, el kell ismerni, hogy rosszabb pillanataiban rossz kis ripacs a tag. De akármekkora bohóc, a kisugárzása még mindig fölbolydítja a San Paolót.

Az milyen már, hogy hatvanas évekbeli Beatles koncerteket idéző sikoltozás közepette föltolja a kövér seggét a díszpáholyba, és abban a szúrásban ver két gólt egykori csapata. A mi Terézünk nem ezo, de ez azért szerinte sem csak puszta véletlen. Higuain például nagyon hülyén fejelt bele a labdába, mégis bepattant.

De hogy túllépjünk a földön túli szubjektumon, szögezzük le, hogy az első félidőben mi hagytuk ki a nagyobb helyzeteket, mégis a Napoli rúgta a gólt. Mégsem érdemtelenül szereztek vezetést a délebbi bugyikékek. Ahogy várható volt, ők kezdeményeztek a hátrányuk tudatában. És nem is tologatták rosszul a zsugát. A középpályánkat könnyebben átjátszották az egész meccsen, mint bárki eddig az idényben. Az utolsó passzoknál tudtunk csak menteni elég sokszor.

maicinapoliPedig Maicon is prábálkozott

Kevesebbszer bírtunk kijönni a térfelünkről, mint ahogy azt vártuk volna. Ez pedig azért is lehetett így, mert Rudi Garcia először nézte el a kezdőt. Ha Pjanic (pedig nem is tolta rosszul) helyett Nainggolan kezd, akkor talán több zsugát szerzünk a középpályán, ha pedig Destro helyett Totti játszik, úgy meg is találjuk a feltételesen összeszedett labdákkal Gervinhót. Persze Destro nyugodtan beverhette volna a ziccert az ötödik perc táján és Mira Ljajicnak kiosztott labdája is bizonyulhatott volna gólpassznak. Szóval, ha már időnként átjutottunk a térfelükre, akkor az első félidőben is rúghattunk volna három gólt. Eggyel, Callejonéval mégis ők vezettek.

A második félidő elejére aztán megjött Diego, majd Higuain és Jorghino góljai eldöntötték a meccset. Pedig a hátralévő harminckilenc percben bőven benne lehetett volna két gólunk. Itt viszont meg a cseréit nem értettük Rudinak, 0-3-nál már hagyni kellett volna Pjanicot és még inkább Ljajicot. Persze el is fáradhattak a skacok, de egyéb nem indokolta a cseréjüket abban a szituban. Bízhatott a mester az ezúttal a középpályára hozott Florenzi lendületében, de a jó Ale kreativitásban sajnos messze áll a két délszláv arctól. Most Totti sem hozott megváltást, Toroszidosz cseréje viszont indokolt volt.

higugolIsten keze és Higuain feje

A hetvenötödik percben aztán lezárult a meccsnek az a szakasza, amikor még remélhettünk két gólt a Romától. Bele is nyugodtunk volna a sorsunkba, de a spori még csak megtornáztatta az idegeinket. A meccs végkimenetelét alig befolyásolta, de meg kell jegyezni, hogy milyen pitiáner egy briganti a Rocchi nevű spori. Az még oké, hogy kiosztott egy sárgát Strootmannak a nyolcvanadik perc körül egy szabálytalanságért, de hogy utána pofájába tol egy pirosat dumáért a játékosnak abban feszült és frusztrált állapotában, az már a macskajancsiság netovábbja. Ha meg azt hitte, hogy már volt sárgája a középpályásnak, úgy ordas műhiba.

Ebben a párharcban kijöttek azok a problémák, melyektől már nyáron is tarthattunk. Tudtuk, hogy Morgó De Sanctis képes méretes potyagólra. Sajnos, a szezon legrosszabb pillanatában sikerült bizonyítania a tételt. Az meg Lazio elleni derbin kezdett mutatkozni és Nápolyban vált szembeötlővé, hogy csak hiányzik az a szezon előtt eladott 31 gól, ha személyesen Osvaldo és Lamela nem is annyira.

Azért mégis fölemelhetjük buksi fejünket az egész szezon alapján. Isten keze, ha nem is Maradonáé, úgy látszik csak nem akarja a mezünkre varrni azt az ezüstcsillagot, de a bl-indulásra azért jó esélyünk van. Most Rudi Garcián a sor, az első igazán komoly pofon után kell összekapnia most a csapatot a Sampdoria elleni vasárnapi hazai bajnokira.

19 hozzászólás a(z) “Isten keze? – a Diego-hatás” bejegyzéshez

 1. Nainggolan eltiltott volt, nem játszhatott.

  Egyébként egyáltalán nem volt vakon a kezdő. Maicon szétrúgták a derbyn, ezért kellett Bastosnak kezdeni Toro mellett, akinek ez volt az első rossz meccse a Romában. A középpálya adott volt, és klasszis, elöl meg nem a taktikán múlt a gól, a Ljajic-Destro-Gerva sor mindenütt kezdő lenne a Juve-Napolin, de talán Nápolyban is elfogadnák őket.

  • Sajnos sem Destro, sem Ljajic nem hozza (egyelore remelhetoleg) az elvarasokat. Sajnos rengeteg helyzetet puskaznak el mind a befejezes, mind az elokeszites fazisaban. Ezuttal Homlok sem volt az igazi.
   Hetvegen gyozni kell, es szep lenne behuzni egy ezustot ev vegen. A tobbi hab lenne a tortan.

  • Sztem nem játszott rosszul Toro. Csak ő védekező beállítottságú, nekünk meg támadó kellett volna a szélre. De ettől független, ő amit szokott, azt hozta is

 2. Sztem semmi gond nincs a csatárokkal. Ha itt lenne Oszi vagy Lamela, akkor se hiszem, hogy másképp alakult volna a meccs, esetleg több gólt szerzünk bajnokságban v bárhol. (Erről jut szembe, Lamela állítólag visszavágyik, no igen, de hova? Ljajic jobb nála, Destro más típus, ő is kell. Gervinho-Totti páros helye se kérdéses. Flo is bőven jó Ljajic cserének. Ide ha csatárt hozunk, annak mérföldekkel jobbnak kell lennie, mint Lamela)
  Az isteni Diego-ra is rá lehet fogni a vereséget, és nem is állna messze az igazságtól. Mert az történt, hogy már a kezdő sípszó után érezhető volt, hogy itt vmi nem stimmel. Stadion 80%a azt akarta, hogy kapjunk ki, de igen csúnyán, és ez a hangulat érezhető is volt, sajnos a fiúkon is. Nincs mit szépíteni, betojtunk a minket fogadó légkörtől. Ezért nem jött össze semmi. Játszottuk a játékunkat, de nem voltunk magabiztosak.

  Rá lehet fogni az első 2 fejes gólt De Sanctis-ra, mert azért 1 legalább védhető lett volna, de nem számított semmit. Mint már mondtam, tisztában volt vele sztem mindenki, hogy ez egy sokgólos meccs lesz, így a támadójátékon lesz a hangsúly, ott meg sajnos semmi nem jött össze. Az hogy 1gólt kapunk vagy 3mat rúgott gól nélkül, a végeredményt tekintve teljesen lényegtelen.( a Tipszmixemet tekintve viszont qvára nem, mivel megrakta a 4v több gólt, a többi meccs jött, szal szegényebb lettem 20k Huf-fal :()

  A meccseken sztem 1 vmi volt észrevehető, hogy jók a variációs lehetőségeink, de végesek. Ha kiesik 1-2 ember vmi miatt, és pont az ő játékukra lenne szükségünk, akkor nem tudjuk őket pótolni még viszonylag gyengébbel sem, mert azon a poszton egy teljesen más stílusú embörke van helyette általában.

 3. Szerintem a hétvégi derbi kezdője nagyobb bukó volt, ott Radja pályára sem lépett, pedig Pjanic vagy Strootman igazán pihenhetett volna annak fényében, hogy a Ninja nyugodtan kihajthatja a lelkét is, mert a Napoli ellen nem játszhat. Nem is meglepő ezek után, hogy én nem éreztem azt a bitang magabiztosságot és elképesztő futásmennyiséget a srácokon szerdán, ami jellemezte a középpályánkat az egész szezonban. Nem voltak frissek, kevesebbet tudtak besegíteni Bastosnak és Toronak, ezen sok múlt.
  És persze Morgó, de ezt már kifejtettem korábban, szerintem az első meccsen eldönthettünk volna minden kérdést, ha akkor nem pofozza be a labdát a saját kapujába.
  Nagyon szimpatikus az, hogy hány játékosunk lőtt már gólt idén, de nekem hiányzik egy klasszikus gólszaró középről, aki folyamatos veszélyt jelent, képes tizenhatról és az ötösről is gólt szerezni, ha kell. Destro úgy fest sosem lesz ilyen, Tottitól pedig már ne várjunk tizenöt gólos szezonokat. Kell egy klasszikus csatár az amúgy kiváló szélsőink közé, akkor tényleg komplett lesz a csapat.

 4. Maradona hatás? Szerencséje volt, jókor érkezett meg a stadionba. Bosszantó volt nézni a vigyorgó ábrázatát, ahogy a töpszli ujjacskáival 3-at mutat a kamerába, de ez van, egyszer neki is lehet mázlija. Főleg miután a múltkor Rómából szomorú ábrázattal kellett hazamennie. Nekem Maradonaról mindig ugyanaz jut az eszembe: de jó lenne, ha még mindig focizna!

  Szerintem a Napoli jobban játszott és megérdemelten jutott a döntőbe. Mikor a Napoliról beszélünk sose feledjük, hogy egy méregdrágán összerakott csapat, egy remek edzővel, amelyik a szezon elején a bajnoki cím megszerzéséért indult. Ebben a kupában kiejtettük a toronymagas szuperesélyes juventust, a Napolival már sajnos nem bírtunk. A 3-0 nagyon kegyetlen eredmény, ekkora különbség nem volt a két csapat között, de ez van, jövőre is lesz kupa, sőt még ebben a szezonban is megyünk Nápolyba, lesz miért törleszteni.

  Részben a kihagyott helyzeteken múlott, de őszintén szólva mi az idén nem voltunk túl jók a helyzetkihasználásban, csak például a Bologna ellen nem volt jelentősége, mert egy félidő alatt kialakítottunk 5-6 ziccert, ez ellen a Napoli ellen nem sikerült.

  Én senkit sem hibáztatok az eredményért, csak egyetlen dolgot nem értek: Nainggolan. Tudtuk, hogy nem játszhat Nápolyban, vajon miért nem használtuk a pizsamások ellen? Rejtély!

  Közben olvasom, hogy Totti izom sérüléssel bajlódik, várható két meccs kihagyás.

 5. Kozben a f***szopo Tosel es bandaja helyben hagyta a ket kanyar bezarasat a samp es a sinter ellen.
  Hogy szakadjon rajuk egy mazsa sz*r!!!

 6. A helyzetkihasználásunk nagyon rossz Destroban én több potenciált látok mint Ljajicban Ljajic nagyon önző és rendre rossz megoldásokat választ. Kell egy klasszis csatárt hoznunk.

 7. Féltem ettől a meccstől, később kiderült joggal! Fásult volt a csapat és ez következő szezonra nem jelent sok jót. egyfolytában szerda-szombat lesz a ritmus. Bírni kell!
  Napoli élesebb volt megérdemelten ment tovább. Ők beverték mi kihagytuk egyszerű játék ez 🙂

  Naingollant én se értettem, többi rendben volt. Látszott Toro is elfáradt egyfolytában ő játszott, 2 gólban is vastagon bent volt. Ami engem felháborított ez Gervinho futó mennyisége. Még Cé Ronaldo is védekezik Madridban ez a pali meg undorító dolgokat csinált, csodáltam DDR nem pofozta fel a pályán. TV-n alig bírtam nézni a védő munkáját, ami 0 volt. Azt hiszed öcsém rúgsz 2 gólt azt te vagy a király??? Máshol 20 meccsen rúgsz 5 gólt az semmi. Annyit még Szalai is rúg 😀

  Tény klasszis center kell aki fossa gólokat. Destro sohasem lesz sajnos egy 20-30 gólos csatár, ezért cserélni kell egy klasszisra. Ő hiányzik a mi kis csapatunkból. Előre az ezüstért!

 8. Ma este kötelező a győzelem, nem csak azért, mert egy középcsapatot fogadunk az Olimpicoban, hanem azért is, mert nyert a juve és a napoli is. ennyi. Úgy érzem, hogy a passzivitás oka a kivárás. Mint a juve meccs után, most is mindenki visszafojtott levegővel figyeli, hogy, hogy reagál a csapatunk. Kiszámíthatatlan, hogy milyen formában leszünk, de remélem elintézzük őket.
  Szerintem Nianggolan biztos kezd, és Maicon-Bastos szélsőket várok.

  • Totti nem lesz, szóval kétlem, hogy kimaradna Pjanic. Viszont, ha nem az ő helyén kezd Ninja, akkor lehetne egy 4-2-3-1 Maicon-Benatia-Castan- Toro/Toloi; DDR-Ninja; Gerva-Pjanic-Ljajic; Destro szerintem ez lenne a legjobb kezdő.

Leave a Reply