Még dupla is lehet

Mármint ha a lehető legoptimistábban vizsgáljuk a múlthét történéseit még a bajnoki cím sem tűnik reménytelennek, de az olasz kupa nyerésre még jobb esélyünk csillan ezüstösen. Ugye kedden kivertük a kupából a Juvét, lemosva a január 5-i gyalázatot, aztán a zebrák szombaton sem tudtak nyerni az Olimpicóban. 1-1-re ikszeltek a Lacika ellen és menten cidrizni kezdhetnek, ha belegondolnak, hogy egyszer még fogadjuk őket a római Olimpiaiban, az utolsó előtti fordulóban. Üldözőink közül, a Napoli otthon nem bírt a Chievoval szombaton, ahogy a Fiorentina a Genoával vasárnap. Mi viszont Veronában Hellas-szal öblítettünk a jó ebédhez. 3-1-es győzelmünkkel egyszerre csökkentve és növelve a hátrányunkat és előnyünket az illetékes delikvenssel szemben.

gervokaGervinho nappal

Juve-verés a kupában

Kezdjük a kedd esti parádéval, amikor az olasz bajnokság első két helyezettje randizott a csurig tömött Olimpicoban. Nem csoda, ha kedvenceink tűntek motiváltabbnak. A fiúk lelkét még mindig marhatja a bukott májusi kupadöntő és a január eleji torinói pofon. Az viszont innen baromságnak tűnik, amit testvér blogunk, a Bianconeri is sugall, hogy a Juve csapata és edzője nagy sugárban fosott a kupára. Lószart, mama! – mondaná a klasszikus.

Annyi történt, hogy a római középpálya – Ninja, Dani és Sztrotli – fölzabálta, szétfutotta, lefocizta az “Artúr királlyal” és Pirloval felálló juventino fedezetsort. Ennek megfelelően birtokolták az első félidőben a zsugát farkasaink, de igazi ziccer nem alakult ki, mert a Chiello-Barzagli-Bonucci hármas óriásiakat mentett pár centire egy-egy ziccertől.

A második félidőben aztán Rudi Garcia intelmei alapján tudatosan húzódtunk visszább, hogy legyen esély kontrázni. A nyolcvanadik percben a Ninja helyére érkező Mira Pjanic szerzett egy labdát Marchisiotól (ő is a kezdőben volt), ütötte Strootmannak a tezenhatosra (aki csak a leghülyébb juventinók szerint volt lesen), Sztrotli centerezett, Gervinho meg bekaratézta Storari kapujába. Robbant az Olimpico, de vörösödtek a zebra fejek. Próbálkozott még a Juve az utolsó tíz percben, de esélye nem nagyon maradt.

Persze indult a juventino mentegetőzés a meccs után, hogy tartalékos csapatukat alig bírták megverni, mikor épp arra szokták a mellüket verni, hogy két csapatra való kiváló focistájuk van. Arcoskodtak mondván, hogy ha Conte előbb hozza Llorentét vagy Tevezt, akkor tutira ütik a kutyákat. Nos, jöhetett volna hamarabb Tevez meg a zsiráf, ha középpályáról nem kapnak támogatást, sokra nem mennek. Ha Pogbát hozta volna Conte, akkor talán változhatott volna a játék képe.

gervajuveGervinho éjjel

Nem mehetünk el szó nélkül a meg nem adott Peluso gól mellett sem. Hátba veregetéssel gratulálunk azoknak, akik a felvételek alapján egyértelműen látták, hogy kint vagy bent volt a fejes előtti beadás. Én most nagyvonalúan a partjelzőnek hiszek, ő állt a legközelebb.

Botladozó riválisok

Aztán szombaton megint az Olimpicoban játszott a nyaszter – most a Lazio ellen -, és köszönhetik a gondviselésnek, hogy nem újabb zakóval kullogtak haza. Klose a 25. perc tájékán eljátszotta házi trükkjét, a belerohanok a kapusba, megtolom és elesek mozdulatsort. Ezzel kétszer állíttatta ki Stekelenburgot egy-egy derbin és most Buffont is megetette.

Conte persze azzal jött, hogy a tizi ilyenkor épp elég nagy büntetés, nem kellene még pirosat is adni. Hitelesebb lenne a fazon, ha ezt mondjuk, akkor osztja le, amikor Castant állította ki Rizzoli a Juve Arénában Vucsinics tizenegyese előtt. Mindenesetre a hétvégéről a Lazio reklamálhat egy újabb tizit és kapufái is voltak, mégis Llorente egyenlített, így három helyett két pontot szórt el a nyanya, de fog még továbbiakat is.

A Napoli otthon nem bírt a Chievoval és ezen csak elsőre csodálkozunk. Ám ha tudjuk, hogy Sardo az elején talált egy gólt a vendégcsapatnak, akkor úgy sejtjük, hogy végül az x-nek is örülhettek a nápolyiak. Emlékszünk még, hogy kutyamód szenvedtek farkasaink is az Olimpicoban a Chievo ellen. A kisebb veronaiak aztán nem szégyenlenek busszal a kapujuk elé állni, ha kell. Így kisebb mázlival tudott egyenlíteni a Napoli a San Paoloban.

SS Lazio v Juventus - Serie ABuffon is megette Klose trükkjét

A forduló slusszpoénjaként az a Genoa vágott hármat a firenzei Artemio Franchiban. Az a Griffone, amelyik két hete az Olimpicoban a kapu felé sem bírt lőni. Terézzel már azon gondolkoztunk, hogy ezek olyan gyengék, vagy mi vagyunk kurta jók. Mindenesetre három góljuk Firenzében az x-hez volt elég Aquillani mesterhármasa ellenében. Annak azért örülünk, hogy Alberto ezer sérülése után még játszik, és örülnénk neki a vébén. Csak a mi farkasunk kölyke a srác, szarul is néz ki lilában.

Hülye, aki nem öt gólos

Már a Juve és a Napoli eredményének tudatában szaladtak ki farkasaink ötvenezer veronai szurkoló elé. Jól is kezdtek a skacok a Hellas ellen, aztán egy kissé eseménytelen első félidőbe torkollott a foci. A Románál volt többet a labda, de mindkét csapat szervezetten és magabiztosan védte a kapuját. A félidő hosszabbításában aztán Gervinho betört a tizenhatosra egy megszerzett labdával, leveretett az alapvonalig a baloldalon, visszatette Ljajicnak, aki a hosszúba pörgette.

A második félidőben megindult a Hellas és Halfredson egy nagyon jól eltalált sunyi-lapos bombával egyenlített is a 49. percben. Ez eléggé föl is bosszantotta a mieinket. Hirtelen játszani kezdett a Magico. Jöttek a gyönyörű támadások és a kisebb-nagyobb helyzetek. A Ninja-Dani-Sztrotli sor úgy dolgozott, hogy a Hellas tíz percekig nem bírt kijönni a térfélről. Végre is Gervinho akasztott egy hatalmas gólt egy gyönyörű szóló végén a hatvanadik percben, majd a Toroszidisszal szembeni faultért jogosan megadott tizit Totti verte be a jobbalsóba a nyolcvankettedik körül.

veronafiestaA veronai fieszta szieszta időben

Ljajjic, a Homlok és a Capo egyaránt ötödik szezonbeli gólját szerezte. Ha hozzávesszük, hogy Florenzi, Benatia és Strootman eleve ennyivel vezette a házi góllövőlistát, akkor igaza lehet kerticsap kommenttársnak. Az öltözőben kimondták: hülye, aki nem öt gólos.

A forduló után hat ponttal a Juve mögött, de hattal a Napoli, illetve kilenccel a Fio elött vagyunk másodikak.  Tény, hogy a Fio, a Nápoly és a Juve áll még az EL-ben és egy torinói döntő komoly motivációt jelenthet nekik. Várhatóan így a Roma lesz a legfrissebb csapat tavasszal.

Baldissoni általános igazgató ráadásul épp tegnap fenyegette a többieket azzal, hogy még nem zártuk le a mercatót. Pedig Nainggolan és Bastos megszerzése az olasz riválisok ellenében már így sem pitypang. A Scudetto persze még álom egyelőre, de minden okunk megvan álmodozni róla. Ha minden úgy van, mint a mesében: a végén még egy dupla is összejöhet.

121 hozzászólás a(z) “Még dupla is lehet” bejegyzéshez

 1. Hírös lettem. A betyár mindeni!!4négy

  Lehetne már szerda, kiv vok hogy tripla derbi capitale vár e ránk, vagy csak 2 csokis nápolyi.

 2. Dani azt nyilatkozta, hogy a Napolinak jobban örülne, mert nehéz lenne lelkileg 3 derbit lejátszani egy héten. Ha elnézzük a két csapat jelenlegi formáját, tényleg inkább Benitezék jöjjenek.

  A mercaton még egy védő jönni fog, de én egy csatárnak is örülnék, remélem jól ügyeskedik Sabatini.

  • Igazából a Misi gyerek szerintem jolie joker-nek jött. Tud szélen az mindent játszani, meg még középpályán is. Egy ilyen játékos kellett volna már rég. Fontosak az ezermesterek

 3. Nem láttam minden meccsünket a szezonban, de szerintem amit a második félidőben 1-1 után produkáltunk, az a Garcia-éra legjobb negyvenakárhány perce volt. Ha minden meccsen tudnánk 60-70 percet úgy játszani, simán bajnokok lehetnénk.

 4. Jujj de nagylett itt az arc csak nehogy hatalmas pofára esés legyen belőle, számomra a Roma a legszimpatikusabb ellenfél ne rontsátok el. Juventus ugy telibesz@rta a kupa meccset ahogy csak lehetett , ráadásul egy vitatott gólunk is volt majd begyötörtetek egy gólt a tartalékos , motiválatlan csapatunknak, hajajj de lemostátok a bajnokságban elszenvedett 3-0 iskolázást. (természetesen ettől függetlenül ti érdemeltétek meg a győzelmet és a tovább jutást , jobbak voltatok , nagyon mérges vagyok hogy ha már kiestünk a Blből ennyire csúfosan akkor miért nem lehet komolyan venni a kupát is , remélem az EL -t nem szarjuk telibe), Mindezektől függetlenül győzzön a jobb okozzatok egykis izgalmat nehogy túl simán legyünk bajnokok :)))

   • szabályszerűen rettegek , főleg a zsinórban 12 megnyert meccs után meg a Nápoly Roma iskolázás után 😀 , viccet félretéve tényleg szipmatikusak vagytok , ha szereztek majd Totti helyére egy brutál támadót jövőre akár bármi is lehet ,jól igazoltok , nekem példul Bastos nagykedvencem , hajrá kellene már egy méltó ellenfél.

    • a keret mélyülni látszik, mint két éve a gödör. ez abszolút pozitívum, Bastos majd bizonyíthatja, hogy nem felejtett el focizni arabhonban, az Isteni Francé mostani formáját tekintve pedig még szerintem korai napirendre helyezni a pótlását. való igaz, a gyorsasága megkopott, de bármikor benne van egy zseniális passz vagy egy mindent eldöntő lövés (lásd: tavaszi felvonás)

     • jól mondod, Totti nagyon magas fordulatszámon pörög de mikor lesérült, Boriellot azért nem nevezném minőségi pótlásnak , szerintem ebben egyetértünk.

     • Na igen, látod, az egyetértésre se kellett sokat várni : D ez abban a formában helyes, hogy nem Totti helyett, hanem MELLÉ kellene valaki, ez idővel akár Pjanic is lehet.. de ennyire kár előre menni 🙂

  • Feltennék egy kérdést, te mint juventino minek örülnél jobban, a bajnoki címnek, vagy az Európa Ligának? Nyilván mind a kettőnek, de ha választanod kéne, ha azt kéne eldönteni, hogy melyik meccsen pihenjenek például Tevez és Pogba, melyik a fontosabb?

   • Nyilván a bajnokságnak , ez akkor lenne nehezebb kérdés ha a végén még küzdenénk az ELben és közben pedig nagyon szoros lenne a bajnokság akkor azért más lenne a leányzó fekvése mivel úgymond bajnoksággal már azért eléggé jolvagyunk lakva de azért na .. de az EL meg nem olyan szép mint a BL sőt.. sehol sincs hozzá képest . egy Bl nél más lenne a helyzet ott a BL-t mondanám de attól még sajnos messze vagyunk hogy esetleges BL győzelmi esélyekről beszéljünk, a padunk is gyenge egykét minőségi cserénk van , Ogbonna , Marci , és még Vuci is azvolt többet kellett volna játszatni , sajnos ő már kilőve , de Q sem feltétlen rossz csere alap, de ez kevés , széleken is Isla nem igazán vált be, Pelus sem ér a kezdők közelébe … ilyen Padoinokról pedig ne is beszéljünk .
    kérdésedre visszatérve pedig , nemistudom asszem Murinnyó mondta még hogy a Bajnokság a legfontosabb a BL a legszebb a kupa pedig a legkisebb , de mivel nálunk EL ről beszélünk így azt hiszem hogy inkább ott pihenjenek a játékosok , bár ne legyen annyira kiélezett a bajnokság végig és akkor huzzuk be szépen az EL-t is 🙂

    • Féltem, hogy ezt fogod mondani. Abban bíztam, hogy rávágod, “hogy természetesen az európai tófea! Kit érdekel az a vacak bajnokság?” 🙂

     Elnézve az EL mezőnyét nem is csodálom, sajnos Platiniéknek sikerült “másodosztályú” kupát csinálni a néhai UEFA kupából.

     Részemről remélem, hogy megnyeritek az EL-t, de minimum elmentek a döntőig. Addig se a bajnoksággal foglalkoztok. 🙂

     • szerintem mindegy hogy én mit gondolok:D majd a vezetőség eldönti hogy mi a fontosabb de biztos vagyok benne hogy elsődleges a bajnokság lesz aztán ha ott minden jól alakul akkor EL -re is ráhajtunk márcsak a Torinoi döntő miatt is.

  • Szerintem a két meccs között nem nagyon volt különbség, de amúgy igazad van, a kupa rettenetesen messze van még, abjnoki címről nem érdemes beszelni – még- esteleg álmodozni. A reális cél a dobogó!

 5. Az elmúlt hétvégén valóban minden a lehető legjobban alakult, mindenki pontokat vesztett mi meg elkalapáltuk a szezon meglepetés csapatát (nem vicc, hivatalosan megválasztották a Veronát a szezon “meglepetés csapatának”).

  Ettől függetlenül a bajnoki cím szempontjából nem sok minden változott, a juve 6 ponttal vezet, de a gyakorlatban van az 7 is, mert az egymás elleni eredmények számítanak és ha el is kalapáljuk őket tavasszal kétlem, hogy a 3-0-nál jobbat fogunk produkálni. Abban bízhatunk, hogy a rabruhások megcélozzák a hazai torinói EL döntőt, de én attól félek, hogy ha választaniuk kell, akkor továbbra is a bajnoki szereplés kapja a prioritást.

  Szerintem reális esélyünk van a kupa megnyerésére, sőt megkockáztatom, hogy talán nekünk van a legtöbb esélyünk, hiszen az idén mindenkit elkalapáltunk már a versenyben lévő csapatok közül. De a bajnokság szerintem nagyon messze van, természetesen van esélyünk, de nem sok. Ha sikerülne nem több, mint 2 pont hátránnyal eljutni a Roma-juve meccsig, akkor minden lehetséges.

  De őszintén mondom, hogy az elmúlt két szezon után én annak örülök a legjobban, hogy újra van egy edzőnk, van egy jó csapatunk, úgy tűnik, hogy a klub vezetése is kijózanodott, szóval, hogy mindenhol egyre jobban teljesítünk. Ehhez képest minden másodlagos.

  • Az élet nem teszi könnyűvé a Coppa Italia megnyerését. Gyakorlatilag ennél nehezebb sorsolásunk nemigen lehetne. Ki kellett verni a Juvét, aztán jön majd v a tavalyi győztes a városi derbikkel, vagy Olaszország pénzben mért érték alapján 2. legjobb csapata, a Nápoly. Ha esetleg mindezen túljutunk, akkor kapunk a pofánkba egy meglepetésre mindig képes Udinét vagy olyan Fio-t, aki mikor mások verne meg majd minket, ha nem a döntőbe…
   Ha ebből behúzzuk a kupát, akkor valóban megérdemeljük az ezüstcsillagot:D

   Bajnokság meg majd eldől.Úgyse fogja a juve lehozni ez szezont 2d 1v és 35győzelemmel. A kérdés csak annyi, hogy mi mennyire leszünk képesek ha esetlen jön megint egy hullámvölgy.

   • Nem azt mondom, hogy “könnyű”, de ahogy nézegettem az ellenfeleket egyedül a juve volt az, akit én személy szerint egyértelműen erősebbnek tartok, őket pedig már sikerült kiverni. Elnézve az idei szezon eredményeit, a juvehoz képest a Napoli, vagy a Fiorentina, már nem olyan legyőzhetetlen ellenfelek. Aztán ki tudja? Lehet, hogy a végén az Udinese, vagy ne adjisten pont a pizsamások fogják megnyerni.

    Egyébként nem mondtam akkora hülyeséget, pl. a bwin oddsai a végső győztesre: Roma 2,5; Fio 3; Napoli 4; Udinese 9; madarászok 15. Gyorsan le is kopogtam.

 6. Popp, látom nem úsztad meg a lincselést facebookon. Nem szeretném tovább vinni a vitát, csak nem értem, mi volt a juventinók baja.

  A kupameccsen után az volt a magyarázat, hogy “nem baj, utcahosszal vezetik a bajnokságot.” Az a hatalmas 8 pontos előnyük 1 forduló alatt a negyedével csökkent. Akkor most mi van? Játszanak még a Milannal, a Napolival, velünk, idegenben, legyen már engedélyünk bizakodni!

  • Az még hagyján, hogy mi bajuk, de úgy látom a szövegértelmezés is nehézségbe ütközik náluk. Az elején írom, hogy ha a lehető legoptimistábban vizsgáljuk. Aztán meg a végén írom, ha minden úgy van, mint a mesében. Ebből csak kiszűrhetné, hogy még mindig ők az esélyesek.

   • Elképesztő mennyi primitív ember van, akik képtelenek felfogni mi egy szurkolói blog létezésének lényege. Ne várjátok el tőlük, hogy helyén kezelnek egy írást, ne adj Isten még értelmezni is képesek azt, a saját vélemény emberi kifejezését pedig már ne említsük. Kabaré.

 7. A kupameccs után a juventínók révén a csapból is az folyt, hogy Conte leszarom hozzáállását a meccshez mi sem bizonyítja jobban, hogy még sajtótájékoztatóra sem ment el. Mivel a Lazio ellen sem tartott, lehet azt a meccset is leszarták és csakis ezért X a vége, mert nem volt kedvük győzni 😀

 8. Közben Heitinga a házban! A török Ucan is a miénk, megy a Samphoz kölcsönben, Sanabria a Sassuolohoz, Paredes pedig a Chievohoz.

 9. A Juventinok nagyresze primitiv,ontelt,divatdrukker majom!Szerintem pofara fognak esni az europa kupaban is.
  De leszarom ezeket a nagykepu sitteseket,a lenyeg,hogy az amcsik vegre felebredtek,es elkezdtek tudatosan epiteni a csapatot,ami jovore csak jobb lehet,es elobb-utobb odaerunk ahova sietunk….
  En szemely szerint az elozo ket szezont Teljes mertekben Baldini nyakaba varrom.Meglehet nezni a tenykedeset a Spurs-nel is….Kontar!

 10. Baldini most biztos nem nyerne népszerűségi versenyt a Roma szurkolók körében. Amit az edzőkérdésben művelt két év alatt az viccnek is rossz. Elment tárgyalni Villas Boasszal, aki éppen a legkapósabb edző volt Európában, Guardiolával, akiről beszélni is kár, csak a jó isten tudja, hogy még kivel tárgyalt és a végén kit hozott haza? Na kit? Meglepetés!!! Luis Enriquét!!! Még mindig összeszorul a gyomrom, mikor eszembe jut. Az megvan, mikor Tottit lecserélte Okakára és ki bírtunk esni a Slovan Bratislava ellen? És még nincs ám vége, Jose Angel még mindig a miénk! Az még vissza fog jönni, ha lejár a kölcsön a Real Sociedaddal!

  Zeman meg egy óriási benyalás volt a szurkolóknak, akik imádták az öreg szövegét meg a bátor támadó játékát és láttuk mire mentünk vele: az öreg több kárt okozott, mint egy közepes földrengés. DDR a kispadon és Tachsidis a kezdőben milyen volt? Most a derék Taxi a kiesőfélben lévő Cataniában kispadozik. És Goicoechea, a jeles uruguayi légtornász és ugróművész? Mert ő mindig egyből passzolta a labdát! Ja, csak kár, hogy gondjai voltak a magas labdákkal, konkrétan nem tudta őket megfogni!

  De még Zemant is sikerült a lehető legrosszabb módon elhozni, az öreg egész életében 1 éves szerződéseket kötött, de a “ravasz” Baldiniéknak sikerült kiharcolni egy kétéves szerződést! Miért??? Minek??? Az előző szezon közepén elhajtottuk és még mindig fizetjük! Mondjuk ebből a szempontból Luis Enrique egy úriember volt, ő lemondott mikor látta, hogy nem megy neki.

  Azt csodálom, hogy a Tottenham még nem zavarta el, mi a francot akarhatnak vele?

  • Jose Angelből még lehet valami, csak nem Olaszországban. Nem nézek spanyol focit, de a whoscored-on osztályzatok alapján csapata 3. legjobbja. Annak idején úgy emlékszem, ő volt a nagy spanyol szélső hátvéd reménység, én mindenesetre szurkolok neki. Ahogy Lajosnak is, nekem emberként szimpatikus volt, de ő sem ide való. Remélem a spanyoloknál valammit el tud majd érni.

  • Luis Enrique-ét bírtam játékosként és emberileg sem volt vele gond. Zemannak meg azért érdeme is volt, Totti felturbózása. De amúgy igazad van.

   • Totti felturbózása+Osvaldo és Lamela árának nevetséges felverése. Az az év nélkül tuti nem kaptunk volna értük ennyit (Mrquinhos már más, az ő esetében is volt szerepe Zemennak, mert lehetőséget adott neki, de azért nagy zseni volt ő magától is annak ellenére, hogy nevetségesen áron felül adtuk el (akkor, most már biztos ér többet is).

 11. Luis Enrique nagyon rokonszenves, tisztességes és karakán emberként viselkedett, csak hát az a Roma túl nagy falat volt neki. Most a Celtával a bennmaradásért küzd, remélem, hogy sikerül neki. Zeman viszont furcsán viselkedett, nem tetszett, hogy DDR-re és Osvaldora fogta a csapat kudarcát és nem tetszett, hogy ragaszkodott az utólag hibásnak bizonyult döntéseihez (Goico, Taxi, stb.).

  Csak egy példa, gondoljunk bele, hogy most Garciával hogyan játszik Castan és mekkora bohócot csinált belőle a “zemani játékrendszer”.

  • Onnan is indult a rocker. Emlékszem még Prandelli be is cserélte ellenünk egyszer. Akkor, amikor Cicinho góljával vertük őket 1-0-ra az Olimpicoban.

   • Javítanék, Oszi sosem játszott ellenünk (bár néha úgy viselkedett), az említett meccsen sérült volt. Nékem anno csak a Bolognaból rémlett, mielőtt hozzánk került ezért nem vártam tőle sokat, szóval engem meglepett. A mostani Rómában szerintem már nem fér be, nem elég csapatjátékos, de Firenzében lehet, hogy jó helye lenne (túl jó). Ettől függetlenül kár lenne, ha egy angol középcsapat padján ázna pályafutása végéig.

  • Tudnám értékelni, ha szezon végéig nem menne a Fio-ba. Nem hiányzik kegy kupadöntő az a Fio ellen, melyben egy motivált Osvaldo termeli a gólokat

 12. A cserebere-mánia másokat is ím elért, mert mint kiderült, azért nem lett a PSG-é Miralem Pjanic, mert a párizsiak csak ötmilliót és a 42 millióért vett, most feleannyit érő Javier Pastorét adták volna érte. Mai hír az ügyben: Pjanic kikiáltási ára potom 55 millió euró…

  Nemzeti sport 2014 jan 28.

  Hat,eleg meleg ez azert….
  koztudottan nem vagyok egy nagy Pjanic “hivo” szoval nalam meg szor a szorert is mehetne sot meg en fizetnek 5-ot Pastoreert. meccshianya biztos van,de szerintem sokkal jobb jatekos mint Pjanic.

  • Cabayet-t pedig 25ért viszi a PSG. Ennek tudatában tényleg soknak tűnik ez az 55 misi. Én nagyon szurkoltam Rudinak, hogy sikerüljön elcsábítani a franciát, jobbnak tartom Pjanic-nál, de sajnos végül nem minket választ. (bár lehet, hogy igazán komoly opció soha nem is volt, csak sajtó hype)

    • Persze, nincs nagy különbség, ha van egyáltalán. Pont ezért sok szerintem a két ár közötti differencia. Cabaye talán megbízhatóbban nyújt jó teljesítményt meccsről meccsre, fontos gólokat lő, technikailag pedig minimum olyan képzett mint Mira. Persze idősebb is, de pont ez válik a javára fejben. nem hullámzik a teljesítménye és azért lehet még neki is néhány jó éve. Természetesen boldog leszek akkor is, ha meg tudjuk tartani Mirát a nyáron, mert szeretem, és akkor is, ha elpasszoljuk egy ilyen bitang összegért, amiből olyan ügyesen költekezünk majd, mint tettük ezt tavaly nyáron. Mi mindenképp jól járunk, csak örültem volna, ha nálunk köt ki a francia.

     • A vezetőség és Rudi szerint is biztos, hogy marad. Lehet, hogy én vagyok elfogult, de én nagyon sokat látok benne.

 13. Már az új Ibrahimovic, Berisha is a miénk, plusz egy szlovák tehetség, Vestenicky. Minden létező tehetséget összeszedünk, remélem, nem úgy járnak, mint Nico Lopez. Meg azt is reméle, hogy párat már láthatunk jövőre, pl Paredes, Sanabria, Abner, akár Berisha, Ucan. Továbbá azt is remélem, hogy Oszi nem megy a Juventusba, még mindig az egyik kedvencem, ne tegye ezt velem!

  • Azért még ne temessük el teljesen a “nyulat”, a felét ugyan eladtuk az Udinesenek, de a másik fele még mindig a miénk, én nem zárom ki, hogy látni fogjuk még Roma mezben. Szerintem Nico Lopez most mindenképpen jobb helyen van Udinében, ahol legalább néha játszani tud, mint sokadik csatárként a Roma kispadján. Arról nem is beszélve, hogy része volt a Benatia üzletnek, amivel szerintem egyenlőre kimondottan jól jártunk.

   Jövőre csak akkor jöjjenek a “tini-titánok” az első csapatba, ha tényleg megütik a szintet. Feltéve és nem megengedve, hogy tényleg sikerül kiverekedni magunkat a “szebbik” európai kupára (le is kopogtam), ott nem jelenhetünk meg egy Paredes, Berisha, Sanabria csatársorral, különben még úgy járunk, mint szegény juve a Koppenhága ellen!

   Én se szeretném Osvaldot a juvéba látni, de azért poénból megnézném, hogy Conte mit csinálna vele. Vajon meg tudná nevelni? Vagy Conte egy hónap után mehetne egy új hajátültetésre? 🙂

 14. Közben minden amit már tudtunk a két dél-amerikai szerzeményünkről hivatalos lett, a szezon hátralévő részében Sanabria a Sassuolót fogja erősíteni, Paredes meg a Chievót.

 15. Ahogy nézem a kupameccset… a Lazio szarik a kupára… B csapattal álltak ki… mondjuk inkább a Napoli, mint 3 derbi…

 16. Roma-Napoli lesz, srácok! Szerintem könnyebb, mint 3 derbi egy héten. A Lazio szinte simán levédekezte a délieket, ettől függetlenül nehéz lesz, de megoldható.

  • Jobb ez így, nem? Nemtom ki hogy van vele, de én szeretném megnehezíteni a Nike dolgát egy ezüstcsillaggal jövőre… 🙂

 17. Most gondolok bele: vasárnap Parma, szerdán Napoli, vasárnap derby, szerdán Napoli. Kemény menet lesz. Tudja valaki, hol kezdünk a kupában?

  • Nagyon necces lesz. A végén ugye még egy Samp elleni meccs is befigyel majd (Garcia azt nyilatkozta, hogy a sokadik meccsektől fél, nem az őrület elején lévőknél) Engem csak az biztat, hogy viszonylag sokat játszunk majd otthon, de valószínűnek tartom, hogy láthatunk majd pár ritkán játszó arcot(Taddei, Marquinho, Jedvaj, Ricci na meg Bastos is akár)
   Még nem lehet biztosan tudni, de szerintem Romában lesz az 1. meccs, mert a másik ágon is az alacsonyabb kiemelésű Udine kezd otthon.(aztán lehet, hogy sorsolják, nem tudom pontosan)

    • Mint a napokban megtudtam, nem számít se a tavalyi bajnoki helyezés, se a kupában elért eredmény. A kupa idei kiadásában a 8 kiemelt csapatnak, köztük a Rómának és a Napolinak is, a kupaküzdelmek előtt sorsoltak ki egy-egy sorszámot és az határozta meg, hogy melyik csapat a pályaválasztó, ebben az esetben, hogy ki játszhatja otthon a második meccset. Ha jól emlékszem a Roma a 3-as számot kapta, a Napoli meg az 1-est. A lényeg, hogy nálunk fogjuk kezdeni, mert a Napolinak alacsonyabb a száma, ők a pályaválasztók.

 18. igen, otthon kezdünk, mert a Napoli tavaly előbbre végzett a bajnokságban ez által jobb a kiemelése, ezért ő élvezi a hazai pályát a visszavágón
  de sztem nem hátrány, ha az odavágón otthon kezd a Róma (már ott le lehet rendezni a kupát ;))
  de nem féltem a csapatot és Rudit, mert nagy stratéga, nem játssza ki a lapjait az odavágón
  inkább az lett volna sztem szívás, ha 3 derbit kellett volna játszani 1 héten belül
  és ez nem valósult meg szerencsére!!

 19. Lehet én látom rosszul a dolgokat, vagy csak késő van már, de én a Lazio-tól 1000x jobban tartottam mint a Nápolytól. Nem lebecsülve Benitez Nápolyát, de ha nem láttam volna mit műveltek a lazio B ellen, akkor se lenne kétségem ki jut tovább a párharcunkból, így meg végképp nincs..

 20. Na ma mi történt ma!? Nem vagyok bent a munkahelyemen a szobámban, jön az új informatikus, meglátja a szobába a 1,5 x 1 méteres zászlót alatta Totti sállal a falon azt elkezdi a szobában ülő két csajnak szidni a Roma-t(gyorsan le is állították, ha nem akar bajt jobb ha be is fejezi, míg vissza nem érek). mikor mesélték első kérdésem, h rabruhás szurkoló volt-e? hát persze….. a kis gerinc 😀

   • Megijedtek, hogy van egy csapat aki veszélyezteti a pozíciójukat Olaszországban, ráadásul a bírókon kívül mindenki sokkal jobban szereti, mint őket. Ezért most ássák a saját gödrüket (más csapatok szurkolóival szemben)

    Vigyáznia kell, az új infósnak, nehogy hirtelen régi infós legyen:D

 21. A védelem erősítésére és a “néhai” Burdisso pótlására érkezik Brazíliából, a Sao Pauloból, a 24 éves középső védő, Rafael Toloi. Ha igaz már útban van az olasz főváros felé, de ugyanakkor az olasz felmenők ellenére, állítólag még nincs uniós útlevele. Jól értesült forrásokra hivatkozva azt írták, hogy Sabatiniék valami konzuli vízummal akarják betolni a gyereket a keretbe, amíg el nem készül az útlevele. Érdekes egy szituáció, hogy mást ne mondjak.

 22. Egyes információk szerint (Sky Sport Italia) Osvaldo kölcsönbe megy a juvéhoz, melynek az év végén opciós joga lesz megvásárolni. Nagyon remélem, hogy ez csak kacsa és nem megy oda, mivel még mindig bírom a srácot de ezek után…

  • Mikor tavaly Osvaldo végül elment a Southamptonba, egy pár újságíró arra tippelt, hogy a Saints csak egy “alibi” és valójában a juveba fog szerződni. Akkor ezen mindenki nevetett, most senki sem nevet. Kár mert jó játékos, a juve erősebb lett.

 23. Kozben- jo olasz szokas szerint- gyorsulnak az esemenyek a mercato utolso napjara.
  Ugy tunik a Milan megszabadit bennunket a hetvegere a goljaval a “parmai dizsikben karajkodni” mar nem tudo Biabianytol.
  A bugyikekek csatart igazoltak Helder Postiga szemelyeben, de ment Floccari a Sassuoloba ( a “mi” Brighinket mar megszereztek, nagyon bent szeretnenek maradni), akiert sok megevedt sziv nem fog meghasadni. Nem ugy, mint a mai edzesrol sirva fakadva tavozo Hernanes miatt, aki a zinterbe folytatja, potom 20 millaert (akinek nem tudom mennyit erhet a bal lab nelkuli teste, mert a lassan senki altal meg nem ertett Lotito ennyiert csak az emlitett vegtagot akarta odaadni meg mult heten egy ra jellemzo hangzatos es atgondolt megszolalasaban). Ehhez persze a milanoi szimpatikusoknak ritualisan ki kene vegezni a malacperselyt, bar a rossz nyelvek szerint abban most csak a szel fuj… Minden esetre strandkorlateknal lassan forradalomba torkollik a tiltakozas, Tare sportigazgatot Megvarunk! kiabalassal riogatja egy nagyjabol 200 fore becsult tomeg, s a vermesebbje meg nincs is ott allitolag. Nem ugy, mint a rend eber orei, akiknek lesz dolguk, felteve, ha az alban tarack tenyleg haza akar menni. Aki persze tagad mindent. Csupa oromhir…
  Oszi meg megy a Juveba minden jel szerint…

  • Aztán majd, ha Llorente mögött sokat padozik, megen’ pofán som valakit az öltözőben, vagy összeverekednek Tevezzel, just for fun és Conte kirúgja, mint macskát szarni.

  • Nekem közvetlenül Totti és DDR mögé tartozott, nagyon szerettem, miután elment is. De ez most más helyzet, nagyon szar lesz csíkosban látni. Kár érte.

 24. Körülbelül ugyanaz a helyzet, mint anno Vuciniccel. De hogy pont a Juvéba, ment volna el 20-ért a Zenitbe nyáron!

  • Lényegében ugyanaz, de szerintem Vucinic sokkal rosszabb volt, olyan értelemben, hogy lett volna piaca, voltak más érdeklődők, de ő már megállapodott a juvéval (még az is lehet, hogy sunyiba alá is írt valamit) és csak oda volt hajlandó menni. Ami a romanisták felé azt az üzenetet hordozta, hogy “le vagytok szarva”. Osvaldo legalább vette a fáradtságot és elment előtte Angliába. Még Lamelát várom, hogy felbukkanjon valahol, mivel argentin én az interre tippelek.

    • Persze, Lamela “gyerek” volt, szerintem is ment, ahova küldte az apja meg a pénz. Csak úgy értettem, hogy mindig visszatérnek kisérteni a régi emberek: Aquilani, Pizarro, Cerci, Vucinic, Osvaldo… meg akiket kifelejtettem.

 25. Közben Marquinho kölcsönben a Hellas Veronáé. Akkor most egy EU-n kívüli hely felszabadult, vagy ez kölcsönnél nem így megy?

 26. Hát nem tudom, én Osvaldo-ra nem tudok haragudni. Gyakorlatilag vasvillával lett elkergetve az örök város naposabb feléből a ködös albionba. A helyébe én is irtó morcos lennék, és csak azért is megmutatnám, hogy mit dobtak el (jelen esetben mi) maguktól. Am nem tudom mi ez a felháborodás. A jelenlegi Rómába kellene? Nem. Innentől kezdve pont lényegtelen hol van, ha nem itt. Juventus meg gyűjti az ilyen csatárokat, vmi fétise van rájuk, mint nekünk a fiatalokra. Csak míg az övüké papíron jól néz ki, addig a miénknek van egy kis pedofil sugallata.

  Inkább legyen a Juvébe sokadik csatárnak, mint erősítse a valszeg kupadöntős (remélhetőleg ellenünk) Fiót.

 27. Heitinga és Mitroglu Fulham, Cannavaro Sassuolo, Oszi Juve, Toloi nálunk, Marquinho Hellas, Chivu visszavonul, Ranocchia Galata (mivaaan?), Armero WestHam, …

  Mindenki megkergült?

  • Mi van ebben furcsa, tesa?
   Heitinga, Paolo, Marquinho, Armero, de meg Oszi is tobbnyire padozott. A Galatanal meg ott van Mancio, es egyre erosebbek, igen szep brigadot hoztak letre, s igencsak tele a kassza.
   Latod, a zsuventusznal mar erosebbek, tehat minden olasznak odamenni elorelepes lenne… 😉

 28. Vettük Nainggolant a középpályára, Bastost a bal szélre és Toloit a védelem közepére, egy pár fiatal tehetségen kívül, akiknek a jövőben lehet szerepük.

  A következő szezonra, vagy a még távolabbi jövőre, “leparkoltunk” két potenciális szuper-igazolást, Paredest a Chievoba és Sanabriát a Sassuoloba.

  Eladtuk végleg Burdissot, Bradleyt és Caprarit. Kölcsönadtuk Borriellót, Vivianit, Piscitellát, Marquinhót, Crescenzit, Ferrantét, Luccát és Svedkauskast.

  Első ránézésre azt mondanám, hogy ez a téli piac kimondottan jól sikerült. Ha figyelembe vesszük, hogy a szezonból még hátravan 19 (jó esetben 20) meccs, szerintem a keret bőven megvan.

  • Sabatini megint szépet alkotott. Remélem Bastos, meg Toloi is így be fog jönni, mint amiért megvettük őket. Én Jobban örülök a brazilnak, mintha Heitinga érkezett volna. Így tele vagyunk védő tehetségekkel. Nem lenne rossz mondjuk 10 évre hasonló beton védelemmel rendelkezni. (a jelenlegi tanári kar után Toloi átvezetéssel jöhet a Jedvaj Romagnoli duó)

   Caprari-t sajnálom, Bradley helyett meg Nianggolan egy felturbózott Michael. Ugyonazt tudja, még jobban is+még lőni és passzolni is jobban tud (általánosságban az amcsinak elég hullámzó volt a teljesítménye)

   Borriello, Burdisso Marquinho megérdemlik a szabadságot. Egyedül a brazilt sajnálom, hogy nem jött be nagyon, és ilyen áron alul adtuk el. Sokkal jobb ő annál. Mind jó helyre igazoltak szerintem.

   A fiatalok megszerzése meg elég menő. Remélem ez így megy tovább, hogy már a név vonzza a tehetségeket. Eddig néha hiába talált meg valakit Sabatini, más csapatba ment, a név miatt. Mostmár nekünk is nagy a nevünk és ez azért jó érzés! Könnyebb így jó csapatot építeni.

   • Bradley azért nem volt egy kategóriában a belgával, ha jól emlékszem 4 millióért vettük és kaptunk érte kb. 7-et? De javítsatok ki ha tévedek. Ami biztos, hogy anyagi szempontból Bradley nagyon jó befektetés volt, az más kérdés, hogy hányszor kergetett az őrületbe az eladott labdáival. Ami számomra hihetetlen, hogy Kojaket Torontóban mekkora fizetéssel várták! Ő a “sztárigazolás”!!! Ennyit számít, hogy amerikai!

   • Szerintem Bradleyre minden elmondhato, kiveve azt, hogy hullamzoan teljesitett volna. Pont azert volt hasznos, mert amit tudott, azt csukott szemmel, agybol kirazva, hoban-fagyban 100%-ban letette a palyara. A gond a sokoldalusag hianyaval volt eseteben- (elore)passzolas pontossaga, tamadasbefejezes, jatekintelligencia tamadasban- ami a 4-3-3-ban sajnos egy kozeppalyas legfontosabb ismerve kellene legyen.
    Marquinho ingyen ment kolcsonben, a nyaron opcios joga van a Veronanak megvenni a fele jatekjogat 1,8 millioert. Ha jol emlekszem Sabatini tavaly lealkudta a kolcsonszerzodesben rogzitett 3,5 millas arat 2,5-re, mikor vegkepp megszereztuk. Szoval bukni nem fogunk rajta.
    Ami a fiatalokat illeti ne felejtsuk el pl. Berisha, Radonjic, Pessoa vagy Tibolla nevet, akik mind a Primaveraban kapnak helyet (0-0-ra allunk Firenzeben, egy gyozelemmel megelozhetnenk oket, es feljonnenk a masodik helyre), s egyikuk sincs meg husz eves, tobbseguk iden lesz 18… De Marin vagy Golubovic, es Vestenicky is ugyanez a vonulat, mind-mind korosztalyos valogatott (utobbi az U-17-es VB-n 4 meccsen ot golt rugott, s nincs 60 kilo a srac…)
    Par info roluk azoknak, akiket erdekel (pl. a kevesbbe beharangozott Pessoarol nagyon jokat irnak):
    http://m.vocegiallorossa.it/primo-piano/da-berisha-a-vestenicka-tutti-i-colpi-under-20-di-walter-sabatini-65738

    • Elég rendesen belecsaptunk a tini-lecsóba! Amiről nem írnak, hogy ezeknek a “gyerekeknek” a jelentős részét elég nagy nevű konkurensek elől hoztuk el. Ha igaz, amit decemberben több helyen írtak, valahol Brazíliában még van egy gyógyuló félben lévő Abnerünk is.

     Erről a Marin nevű román srácról, akit most a juvetól vettünk, olvastam, hogy régen a madarászok egyik korosztályos csapatában játszott és szó szerint megszökött a pizsamásoktól, hogy a Manchester Citybe mehessen. Mint anno Gattuso a Perugiaból. 🙂

 29. Nem rég olvastam, hogy nyáron részt veszünk egy felkészülési tornán a “Champions Cup 2014″. Szerintem pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. hogy meghívjanak minket. Lehet, hogy az amcsik miatt de én nagyon örülök a meghívásnak, jó látni, hogy a róma lassan újra az “elitben” lesz.

  • Hát, sztem meg éppen jókor jött(bár sérülés sose jó). Bastos in the house! Lehet mutatni mi maradt meg a focitudásból.

   • Ok, meg ott van Torosidis is, aki szerintem jobban játszott bal oldalt is mint az ifjú brazil.

    De Bastos még mindig a karvédőjével játszik, talán volt 3 edzése a csapattal? Most következik egy “vidám” 3 naponta játszunk sorozat, a Parma után a kupa elődöntővel, a derbivel, az elődöntő visszavágójával, végül egy levezető meccsel a Sampdoria ellen.

    Én jobban örültem volna, ha Bastos úgy kezdhet, hogy beáll 20 percre a meccs végén, és nem ő az egyetlen hadra fogható bal szélső a keretben.

    Azt is vegyük figyelembe, hogy mikor Maiconnak utoljára három naponta kellett játszania, nemes egyszerűséggel lesérült, lehet, hogy Torosidisre jobb oldalt is szükség lesz.

    Mondjuk abban feltétlenül igazad van, hogy nem azért vettük Bastost, hogy szépen mosolyogjon a “vicces” sállal a kezében és őszintén szólva én is alig várom, hogy lássam játszani!

 30. Közben Nico megint gólt lőtt, most a Bolognának. Meglepően simán nyertek idegenben 0-2-re, a másik gólszerző Toto.

 31. Torosidis lesz sztem megint a balos… Bastos még nincs olyan kondiban. Bár megnézném az uccsó negyed órában, amikor már vezetünk 3 góllal 😉

 32. Edy Reja meg kozben azon sirankozott, hogy nem gondolta volna, hogy Hernanes elmegy, igy szuk a keret, es a kutya se akart a lacijohoz menni, pedig volt 10 nevuk a tarsolyban… Vajon miert? ::-))

Leave a Reply