Mit tanultunk Torinóból?

Bő két hét után itt a lehetőség, hogy lemossuk a szezon egyetlen foltját, vagy legalábbis szépítsünk a Juve elleni 3-0-ás vereségen. Posztunkban hamar túlesünk a szombati Livorno elleni kötelező győzelmen, és arccal a kedd este háromnegyedkor kilenckor esedékes Juventus elleni kupa-negyeddöntőre fordulunk. Az Olimpicoban több sanszunk is lehet, mint volt nemrégiben a Juve Arénában.

daniék A Juve-fanok nagy örömére egy lesgóllal szereztünk vezetést szombaton a Livorno ellen már a hatodik percben. A vehemensebbje követelte is, hogy emiatt módosítsam az alternatív tabellámat. A helyes bírói döntésekkel korrigált tabellák persze, amint azt már többször bátorkodtam, nem az enyimek, még csak nem is a picsogóromanista.com-éi, hanem jelentős olasz sportoldalakéi.

Aztán ahogy a Ponyvaregénybeli Jules-tól tudjuk: lábat masszírozni vagy behatolni a legszentebb szentségbe kurvára nem ugyanaz a műfaj. Így a Juventus meccs vége felé megadott Torino elleni lesgólja – amely egyetlen volt a meccsen – teljesen más fekvése a leányzónak, mint a Roma hétvégi meccs elején lőtt helytelenül megadott dugója, amelyre rúgott még kettőt a csapat. Eleve akkor szaladtak át farkasaink a harmatgyenge Livorno védelmén, amikor csak akartak. Ami viszont aggasztó a keddi hirig előtt, hogy hűvös halomba hagyták ki a ziccereket.

ljajigolLjajic végre

Rudi Garcia ellentétes értelmű nyilatkozatai dacára már szombaton is a keddre készült. Pihentette az öregeket, Totti helyén Destro játszott, Maiconén Toroszidisz. Ám a mamutok nélkül is jól focizott a csapat. Destro visszatérése óta számított hatodik meccsén negyedik gólját rúgta, Strootman dugójával fölzárkózott a házi gólkirályokhoz, Benatiához és Florenzihez és a szeptember óta elátkozott Ljajic is betalált végre.

Ez eddig rendben is, de mit várhatunk az estétől? Az előzetes összeállításokból kitűnik, hogy a Roma a legjobb kezdőjével jönne, míg a Juvében Buffon helyett Storari védene és Peluso, Isla, Giovinco és Quagliarella is helyet kapna a tizenegyben, míg Lichtsteiner, Pogba, Tevez és Llorente nem.

romajuveHáromnegyed kilenckor!

Így meg még inkább úgy nézhet ki a meccs, mint a torinói az első gól után: a mieink próbálkoznak (reméljük hatékonyabban, mint a Juve Arénában), a Juve pedig faszán védekezik és kontrákra spekulál majd. Ha viszont vezetést szereznénk fordulhatna a játék.

Persze azon sem csodálkoznánk, ha végül Conte mégis a legjobbjaival szaladna neki a meccsnek, már csak a presztízs miatt is.  Aztán ott van az ezüstcsillag is, amely a tizedik kupagyőzelem után ragadna az illető csapat mezére örökre és amelyre ebben a pillanatban még mindkét brigádnak esélye van az idén.

Végül nézzük a várható kezdőket:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodo; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho.

Juve (3-5-2): Storari; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Peluso, Vidal, Pirlo, Marchisio, Isla; Giovinco, Quagliarella.

127 hozzászólás a(z) “Mit tanultunk Torinóból?” bejegyzéshez

 1. Nekem van egy olyan érzésem, hogy Pjanic ma a padon kezd, Nainggolan jobban védekezik, és támadásban sem sokkal rosszabb Miránál. Szerintem most Destro is kezd, Tottival és Ljajiccsal a két oldalán, azért ilyen kíséretet én is elfogadnék. Adem is nagyon jó formában játszik már hetek óta, és most már a teher is lekerült róla.

 2. Remélem nem Gervinho kezd. Akár nekik mehetnénk egy masszívabb középpályával is, egy vonalban DDR Strootman Ninja, előttük Pjanic. Elől pedig Totti/Destro/Flo/Ljajic közül bármelyik kettő. Fontos lenne, hogy ne tudjanak minket lekontrázni. Kizártnak tartom, hogy Rudi 4-3-1-2-t játszasson, szélsők nélkül, csak bele gondoltam milyen bitang lenne egy ilyen középpálya.

 3. Sztem ma Ljajic kezdeni fog, és eldönti a meccset. Ha juve azt fogja játszani amit Torinóban (már pedig ha hazai pályán beálltak teljes csapattal védekezni, akkor idegenbe is azt fogják) akkor Gervinho játéka teljesen feles. Kiv vok mit húz a májsztró

 4. A Livorno elleni első gól körül meg történt egy kis malőr. Mikor láttam a meccset én is lesnek könyveltem el, megtámogatott ebben a véleményben a Sportklub “szakértői véleménye” is, utólag már ez a tény is gyanút kellett volna, hogy ébresszen. Azóta a Sky és a Mediaset is, a két tv, ahol közvetítik a Serie A-t, kis-ezer különböző szögből kielemezték az akciót és egy szakajtónyi más forrással együtt, ellentmondást nem tűrően kihirdették, hogy nem volt les. Szóval csak mondom, hogy még ne kezdjünk el örülni, a sporik a jelek szerint még mindig nem szeretnek minket annyira, hogy “ajándékokat hozzanak”.

  • Én is írtam az előző post alatt, hogy Gervinho a védők után, de lehet, hogy a labda mögött helyezkedett. De tényleg mindegy.

   • Igen nekem is csak az volt a támpont, hogy Gervinho meg a labda milyen messze voltak az alapvonaltól,. Nagyon rossz kép volt, közel sem egyvonalban.

  • Azert ezeket tobbnyire be szoktak huzni…
   Ami viszont szamomra erdekes, hogy a visszajatszason jol latszik, hogy a partjelzo tokeletesen vonalba allt, azzal a rogyasztott labu szaro galamb beallassal, amivel egy sasszemnek jelezni kell, hogy “en aztan marhara figyelek”, s habozas nelkul adta meg a golt. (Oregeknek: o a Nagy Solyomszem nyolcadik fia: Voszem.)

 5. A fenti képen Benatia kellett volna, hogy szerepeljen középen az “M-17”-esével :D:D
  Remélem egy jó meccsen nyerünk, ha már egyszer szezonban először elmegyek megnézni a meccset a szurkolói klubunk egy részével 🙂

  • És pont most nem tudok menni, mikor ép újoncot avatunk! 🙂 Szurokba-tollba hempergetés, stefizetsz, minden… ááá!!! 🙂

 6. A virtualis tabellak eseteben az van feltuntetve, hogy hany biroi hiba hany plusz vagy minusz pontot eredmenyezett egy csapat szamara. Ezek alapjan a hibaszam igen, a pontszam viszont nem valtozik. Ennek felfogasahoz persze kell nemi ertelem es intelligencia … 😉

  • Ezeknek a virtuális táblázatoknak csak annyi hasznuk van, ha ez haszon egyáltalában, hogy fel tudod mérni, hogy “merre fúj a szél”. Mivel rendszeresen valamelyik északi fekete csíkos brigád kerül ki “nyertesként” ezekből a tabellákból, fogalmat alkothatunk az egyes klubok tekintélyéről.

   De attól függetlenül, hogy mit mutatnak ezek a táblázatok, véleményem szerint itt nincs szó összeesküvésről, meg háttérben bonyolított sötét üzelmekről, Moggiék már nincsenek sehol. Szerintem egyszerűen egy “finom és előkelő” torinói Teveznek szabad, ami például egy mohikán hajú sassuoloi Zazának tilos. Ez része egy nagyobb képnek, ami a klubok történelméről, támogatottságáról, tekintélyéről szól.

 7. ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Torosidis; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho

  A nainggolanos tippem bejött, Dodo helyén Toro, elöl pedig a 10-es széria húzóemberei.

 8. A Juve taktikája nyilvánvaló: várják, hogy hibázzunk. Eddig Vidal oldalát a ninja megoldja; Maicon nagyon fel van spannolva, az ő oldalán lehet keresnivalónk. Gervinho továbbra sem pozícióharcos, esetleg elférne egy megfelelően támogatott Destro… Azért qva jól csinálja a Juve, minden elismerésem az övék. Hiába támadunk le, három védővel is kihozzák a lasztit, mintha ott sem lennénk. Meddig bírjuk ezt az iramot? Mindjárt más lenne, ha lőnénk egy gólt…

 9. Hát, eddig lepattantunk róluk. A félidő vége felé mintha több hely lett volna, ha ez így marad Gervinhonak még lehet értelme.

  A kezdőben számomra két dolog is feltűnt, az egyik, hogy Dodót nem veszi komolyan a mester, inkább “átnevelte” Torot a bal oldalra. A másik, hogy Pjanic helyett a Ninja kezdett, ez nekem óvatos hozzáállásnak tűnik.

 10. Most nézem csak: a “posizioni” grafikán látható, hogy nálunk csak a két középső védő van a mi térfelünkön, míg a Juvénál csak Giovinco van ott… Ez alapján mi 2-6-1-1-et játszunk, a Juve meg 3-6-1-et… 🙂

 11. Toro nagyon jó, kevesebb megindulása van mint Dodo-nak általában, de a beadásai sokkal veszélyesebbek, labdakihozatalban hibátlan, minden passza pontos és védekezésben is masszívabb. Én meg tudnám szokni, hogy ő játszik. A ninja klasszis eddig.

  • helyesbítenék nem les volt hanem kint volt a labda úgy hogy elnézést, de akkor is nagy szerencse (úgy hogy egy dícséret a bírónak)

 12. GEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERVINHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

  • Egyszer villant, pont elég volt.

   A meccset a Strootman-DDR-Ninja majd Pjanic alkotta középpályás sor nyerte meg.

   Felhívnám a figyelmet Torosidis lelkesedésére, foggal-körömmel, de elvégzett munkájára…

 13. Vajon hány fiúgyermek kapja meg Rómában a fantasztikus Rudi Garcia után a nevét?

  Lehet mondani, hogy a Juve nem vette komolyan, de egyrészt ez nem ránk tartozik, hanem rájuk, másrészt azért ez még így is egy bivalyerős csapat volt.

  Pjanic nagyon nagy csere volt, Ninja is rászolgált a nevére, de a védőink, hogy hogy ráragadtak a zebrák seggére, az nem semmi volt. Jó kis meccs volt, kezdjük visszanyerni az éveleji formánkat.

 14. Beszélnek itt a gyenge Juve kezdőről… Vidal és Pirlo végig a pályán volt, és helyzetet nem tudtak kialakítani, momentumuk nem volt a középpályán. DDR Strootman és Radja 90 percen át kegyetlen agresszív és masszív volt, gyakorlatilag átjátszhatatlanok. Ez volt a lényeg, nem az, hogy Giovinco vagy Tevez játszik. Pjanic pedig zseniálisan állt be, sokszor kezdőként képtelen ennyire felpörögni.

  • Egyetértek, a középpályánk remek volt. Azért én nagyon örültem, mikor Llorente és Tevez helyett megláttam a kezdőjükben a “földszintes” Giovincót! De ha belegondolunk, ahogy Curvasud93 is mondta ez a különbség a tavalyi és az idei juve között, hogy vettek egy Llorentét és egy Tevezt. Azért azt is tegyük hozzá, hogy mi meg kihagytuk a kezdőből Pjanicot, Ljajicot és Destrót!

 15. NSO:

  “A Roma legerősebb csapatával, a Juventus kissé tartalékosan kezdte a mérkőzést. … Az összeállításból adódóan a vendégek védekezőbb felfogásban mentek neki a meccsnek”

  LÓFAXT! UGYANAZT játszották, mint Juventusban: várták, hogy hibázzunk. Az összeállításból adódóan? Máskor meg mindig ki van emelve, hogy egyedül a Juve tud két azonos képességű csapatot kiállítani Olaszhonban.

  “A Roma vékony, de megérdemelt győzelmet aratott a tartalékos és nem maximális hőfokon pörgő Juventus ellen”

  Szerecsenmosdatás ezerrel… Nem maximális hőfok? És? Rólunk ilyet nem írtatok a 3-0-nál.

  Tudom, az én anyámat, de akkor is.

 16. Ez egy bűnszar meccs volt. Gyakorlatilag a 47. és a 75. perc közötti fél órában nemhogy egy kapura lövési kísérlet, de egy ütempassz, vagy egy rövid sprint nem sok, annyi nem történt. A meccsről mindent elmond, hogy az a Gervinho, akinek se a gólja előtt, se utána egy értelmes megmozdulása nem volt, na ő döntötte el a továbbjutást.
  Csak szegény havert sajnálom, Mind2 eddigi Juve elleni meccsünket megnézettem vele, hát én se lennék elragadtatva ezektől:D

  Az mindenképpen pozitívum, hogy a Juvénak gyakorlatilag momentuma nemvolt 90 perc alatt, és ezen Tevez vagy Llorente se segített semmit.
  Ami viszont feltűnt az Ljajic. Ez már nem az a Ljajic, aki bemutatkozó meccsén fogja magát, betör 2-3 védő között és kirúgja a bal alsót. Ez “már” az a Ljajic, aki gólhelyzetben lepasszolja a labdát, ahelyett, hogy rávinné a védőre, megverné is bevarrná.Na most Gervinho és Ljajic között annyi a probléma, hogy azt játsszák, amit a másiknak kéne. Ljajic simán megtud verni 1-2 embert és berugja, ehelyett meg se mer már indulni, inkább leadja. Gervinho meg simán letud futni bárkit és már csak be kéne adnia. E helyett lövéssel készteti nevetésre az ellenfelet. Ha ezt a 2 embört vki meg tudná mentálisan cserélni, akkor jövőre félhetne tőlünk egész Európa…

  Ja és Naing gyerek nagyon jó. Sőt, túl jó. Egyértelmű kezdő, no de, ki helyett?

   • Ezzel járkált a meccs előtt, és a közvetítésen is felismerhető volt a nyakában:)(már aki tudta mit kell figyelni)
    Egyre szimpatikusabb:)

    • Nekem nem szimpatikus a gesztus. Ne azzal tűnjön ki, hogy így nyal a szurkolóknak, és legyen meg a tisztelet az ellenfélnek is. Inkább a játékával tűnjön ki. Mit ártott neki a Lazio?

 17. !!!Fact: Conte irányítása alatt a Juventusnak minden meccsen volt kaput eltaláló lövése. Ma nem.
  Rudi knows. : )

   • Fekete szemuveg feher lencsevel vagy feher sztk keret fekete lencsevel? Nem volt egy visszajatszas sem, ami legalabb kozel egy vonalban lett volna (kb. 16-os magassagaban volt a kamera szembe oldalon), mikozben a partjelzo az alapvonalon allt. Te meg lattad, hogy szabalyos volt. Uborkastojas…

 18. Conte megmondta, hogy a bírók miatt kaptak ki! “Benatiának piros lapot kellett volna adni és a beadás Pelusonak meg bent volt.” Mekkora egy sportember! Remélem, hogy kihullik az a szép műhaja és megint mehet venni másikat.

  • Na ennyit arról, hogy emelt fővel kellene veszteni. Különösen az INc-en emlegették fül, hogy nem tudunk méltósággal kikapni, na most Conte megmutatta, ahogy a meccsen Vidal is addig balhézott, amíg végre megkapta a sárgáját (hozzáteszem Giovinco is végig üvöltözött a bíróval, míg Castan és Strootman hangosabban odaszólt a sporinak és egyből lapot kaptak). És a meccs utáni Juve hiszti sem azt mutatja nekem, hogy nem pörögtek teljes fordulaton (az, hogy nem játszottak jól nem jelenti azt, hogy nem akartak, de hát lehet vitatkozni az nso-val?).

 19. némileg OFF
  A versenynaptár szerint (ha jól értelmezem) a szomszédok győzelmével végződő Napoli-Lazio összecsapás után három Derbyre kerülne sor jó egy héten belül…
  ON

 20. Közben Thohir elnök úr lezárta a bohózatot az inter és a juve között. Guarin nem lesz fegyencruhás és a “vigyorgó” Vucinic se lesz fekete-kék. Nekünk az egészből annyi hasznunk volt, hogy miközben tegnap Vucinic egy szállodában izgult, hogy költözik-e Milánóba, addig Rómában Giovinco próbált sikertelenül átbújni a Roma védőinek a lábai között. 🙂

 21. “Kulcsembere a csapatnak. Számítunk rá a szezon többi részében, valamint a következő esztendőben is. Maradni fog.” Rudi mondta Miráról.

 22. No, egy keveset aludva a tortentekre: alapbol onnan indulunk ki, hogy Conte ujra megprobalta eladni ugyanazt a hig fost, amivel (egyaltalan nem erdemtelenul) nyertek Fiatlandben. Ket dolog hianyzott csak: tamadok es kontrat vezetni kepes kozeppalya (ertsd Tevez, Ilorente, Pogba).
  (Kicsit OFF, de itt kell megjegyeznem, hogy ebben az evben senki nem kente el ugy Benatia szajat a foldon, mint a kis honaljcirkalo- az megvan, amikor egy lefujt parharc utan Mehdi csipomagassagban tartva a kezet mondja sporinak, hogy “vazze akkora mint a kutya ulve, nem fekudtem ra, fole hajoltam…??- tette az elso felidoben. Marokkoi vedelmi miniszterunknek mar majdnem en is koveteltem a pirosat osszteljesitmenyeert…aztan szunet utan megmutatta, hogy is kell ezt csinalni. ON)
  Rudi tanult Torinobol. Nem estunk annyira nekik, mint ket hete, ket centerhalfunk at se lepte a felezovonalat, csak a visszalepo csatarral, illetve a DDR- Ninja paros is befekezett tobbnyire a kozepkor tulso vegenel, es passz utan nem beindultak, hanem tobbnyire visszaleptek. Strootman lepett fol a legtobbet. Torosidis balra allitasa szerintem nyero huzas volt, Maicon is remekul lepegetett fel (itt jegyzem meg Peluso nem tudom mennyit fizet, hogy ebbe a rubentusba kerettag legyen…). Igy osszessegeben szellosebb volt a juve terfele, mint az elozo randin. Tamadojatekuk egy s.ggbekuki utani halvany fing erossegevel robogott, igy erre kar tobb szot fecserelni.
  Aztan fel ora utan Rudi kiadta a jelszot, es visszatert a multkori kep. A csikosok hatara kockakat is nyomott a halo, s vitez centeruk beallo pozicioban tanyazott. Innen aztan meg nehezebb volt tamadast vezetni, foleg hogy Pirlo azon morfondirozott, hogy lehet a Csaszar Gabiehoz hasonlo szakallat noveszteni, Vidor meg elfelejtett belebujni a mezbe- cipobe, amit kikuldott a palyara. (Persze kellett ehhez az atomkozeppalyank jateka is.)
  Aztan a masodik felidoben kicsit berosaltam latva a nagy D betuket az arcunkon tamadasban, ahogy visszapattantunk a Contei Nagy Falrol. S mivel egy ideje nem iszok, kezdett kicsit kinos lenni a dolog.
  S akkor jott Mira es jol elintezte nekunk. Rudi cserei remekul ultek, s vegre Homlok se rugta tokon magat a kapu elott. Lehet mindig mellmagassagba kell neki rugni a labdat, mert ami a foldon jon, azzal tobbnyire nem tud mit kezdeni, vagy lehagyja vagy a sajat labat rugja el helyette :-)))
  Conte meg…..

  • Nekem olyan érzésem van, mintha te és én két külön meccset láttunk volna. a “Mit tanultunk Torinóból” kérdésre is egyértelmű a válasz, és ez lehet fájni fog, de bizony: SEMMIT.
   Az eredményen kívül semmi különbséget nem láttam ez és a torinói meccs között. Ugyan úgy a kapujához szegeztük a Juvét, ami ugyan úgy hagyta. Megint semmit nem tudtunk kezdeni a labdával. A második félidő elején meg szintén gólt kaptunk. (ami lehet kint volt, lehet nem, de kétségünk ne legyen afelől, ha ez a meccs az öreg hölgynél van, akkor szabályos) Ezután jött 20-30perc semmi, azt egy random jelenet után most nem 2piros+tizi a juvénak, hanem egy 1.5m-ről bekaratézott szánalom gól.

   Az már megint más kérdés, hogy a Juve elméleti B csapata (ami nem tudom, hogy lehetséges, mikor egész eddig azt híresztelték, hogy 2 csapatra való kezdőt ki tudnak állítani) miért nem tudott az “alap” csapattal kiállni, holott mi vékonykával simán bevállaltuk a full kezdőt?
   Csak magának köszönheti Conte hogy kiestek. Elarcozta a meccset, és Fortuna ezúttal velünk volt. De az ami tegnap történt, az a bajnoki visszavágón nem sok jóval fog kecsegtetni nekünk.

   Félre rétés ne essék. Én örültem hogy nyertünk, büszke voltam rá, hogy megvertük a nagy Juvét. Csak szerettem volna vmi előrelépést látni az első meccs után, de nem láttam. Valamint Gervinho játéka gólja ellenére is sztem teljesen indokolatlan volt. Mindenki tisztában volt vele, hogy a Juve ellen semmi területe nem lesz, így teljesen használhatatlan. Nem egy olyan helyzet volt az első félidőben, ha a villámgyors habcsók agyú rasztánk helyett vki olyan van ott középen, aki olvassa a játékot és számít a kipattanóra, váratlanra, ne adj isten, még beérkezni is tud középre, nemcsak áll és néz mint borjú az újkapura, akkor az már ott 2-0 ide és nem számított volna a második félidő eleji meg nem adott góljuk sem,..

   • Hogy “tanultunk” Torinóból az kétségtelen, elég megnézni a kezdőt, a változtatásokat az eddigi “ideális” kezdőhöz képest. Az exuberáns Dodó helyett a biztonsági Torosidis, Pjanic helyett meg a belga harci Ninja. Mi ez ha nem óvatosság? Nem akarom azt mondani, hogy Garcia mester félt a juvétól, de ez szerintem változás Torinóhoz képest.

    Pjanic becserélése és a gólszerző kontra pedig nem véletlen, vagy egy kósza ötlet volt, hanem egy átgondolt és előre megfontolt taktikai döntés, ami végül meghozta a győzelmet.

    Mondjuk ez ellen a “bekkelős” juve ellen szerettem volna látni, hogy ki tud jobban játszani. Az egész meccsen 9-1-es felállásban nyomultak, mikor meg kimerészkedtek a barikádok mögül Pjanicék elintézték őket.

    A juve B csapata meg nem a tegnapi volt, hanem az amelyik elment a Serie B-be, vitézkedni a Crotone ellen, ne keverjük a fogalmakat. 🙂

    • Én a mi kezdőnket, amit az új igazolásainknak hála lehetett ilyen formában pályára küldeni, azt én fejlődésnek nevezném, nem pedig “tanulásnak”. A kettő között van különbség.

     “A fociban nincs HA”
     DE: ítéljük meg máshogy a meccset. Mi lett volna ha az a Pjanic féle labdaszerzés nem történik meg az alvó Juve védő elől. Vajon akkor is hangoztatná Rudi meg szurkolók, hogy taktikai győzelmet arattunk, valamint jobban játszottunk végig? Ha megadják a Juve gólt, vajon akkor is ilyen szép nyilatkozatok folynak le, mint DDR-é?
     Én azt láttam, hogy a szerencsén múlt ez a meccs is, ahogy a Juve elleni 0-3 is. Ezzel nincs gond, a két gárda azonos, és csak ilyen formában dőlhet el a meccs egyik ill másik oldalra. Engem csak az zavar, hogy mindenki megpróbál belemagyarázni hogy mekkora királyság volt a tegnapi, de a valóságot ez (legalább is sztem) egyáltalán nem fedi.
     Többet birtokoltuk a labdát? igen
     Több helyzetünk volt? igen
     Megérdemeltük a győzelmet? talán
     A tegnapi meccsen csak egy volt biztos, hogy azzal a játékkal a Juve csakis vereséget érdemelt. Szerencsére ezt most kivételesen meg is kapták.

     • Toro nem új igazolás, főleg az nem, hogy átrakjuk balra Dodó helyére.

      Pjanic tartalékolva lett a második félidőre, mikor a juve egyrészt kicsit már elfáradt, másrészt meg számítani lehetett, hogy a juve a végén megpróbálja majd megnyerni a meccset és ki fog nyílni egy picit. Legalábbis ezt mondta Garcia mester, aki állítólag ezt megbeszélte a bosnyák barátunkkal is. Persze lehet, hogy füllentett, de Pjanic nem úgy állt be, mint aki meg van sértve mert nem kezdett, szóval valamit biztos mondott neki.

      Az nem szerencse, hogy a “naaaagy juventus” úgy jött Rómába, hogy 10-en védekeztek, ahogy az se szerencse, hogy egy kapura lövésük sem volt. Kivéve természetesen Peluso “gólja”, aminél a beadást Conte mester a kispadról méterekkel a vonalon belül látta, onnan pedig nagyon jól látni ám!

      Sőt Conte mester, a meccs után az egyik tévében, időt és fáradtságot nem kímélve, megnézte a felvételt, ott helyben ki is elemezte és ismét megállapította, hogy az a beadás csakis érvényes lehetett és különben is Benatiát meg ki kellett volna állítani (hogy utóbbit miért az elég zavaros volt). Szegény Conte mestert megviselték az események! Nem baj, legalább a szép új haja még megvan! 🙂

      De komolyan, én úgy láttam, hogy a juve Torinóban sokkal jobban játszott mint mi, tegnap viszont mi játszottunk egyértelműen jobban és nemcsak az epizódokra gondolok. Ebben, túl az általad vitatott érdemeinken, biztos közrejátszott a juve tegnapi kezdő összeállítása, ahogy a szép hajú Conte mester elbaltázott taktikája is, de őszintén, ehhez nekünk mi közünk van? Számomra nem kérdés, hogy, egy kiegyensúlyozott meccsen, de egyértelműen elvertük őket.

   • Valaki egyszer azt mondta, hogy a foci azert szep mert mindenki maskepp lathatja es ertelmezheti ugyanazt a meccset. Elfogadom az erveidet, de nem ertek veluk egyet. Pont azert, mert egy ilyen focit jatszo juve ellen nehez latvanyosan jol jatszva nyerni. S hogy mennyiben volt mas a ket meccs azt leirtam, ha a kettot egymas utan megnezed szerintem te is talalsz majd kulonbseget.
    Mondjuk annyit nem er az egesz, inkabb igyal egy sort…vagy inkabb kettot ;-))

    • Ezt a 2 Juve elleni meccset + a Lazio elleni kupadöntő fantasztikus triójának egymás utáni megtekintését a legnagyobb ellenségemnek se kívánnám

 23. Kerticsap: Nem volt helyzete a Juvénak! Maicon megette a Juve bal oldalát, a középpályán Vidalék levegőt nem kaptak.

 24. Nem értem a legtöbb hozzászólót: Igenis jól játszottunk! Főleg annak tükrében, hogy catenaccio(még a kis gnómjuk is a saját térfelének közepén védekezett) ellen nem lehet szakajtónyi helyzetet kidolgozni és oxival passzolgatni egymásnak a közönség ollézása közepette. Rudi szerintem igenis nagyot változtatott. Ami abban nyilvánult meg, hogy egy óráig keményen fárasztottuk őket (főleg fejben) azzal, hogy az ő térfelükön tartottuk a labdát és próbálkoztunk betörésekkel feszt. Szerintem ha ennyit lett volna a mi térfelünkön a labda, akkor már rég szívbajt kaptam volna. Jó, azt hozzá kell tenni, hogy szerencsénk is volt (Pelus), meg ritka szar napot fogott ki Vidal (ehhez Ninja is hozzátette a magáét). Maicon viszont menofdemeccs, az hótziher! Egy szónak is száz a vége: Lefárasztottuk őket Pjanicsnak, aki köszönte szépen, gólpassz-passzt adott és szívatta őket, mert ő friss erő volt, aki ráadásul nem ügyetlen 😉

  Summa summarum: nem volt szép meccs, de aki az olasz focit szereti, az szereti a taktikai csatákat. Amit tegnap fényesen mi nyertünk! Szerintem izgalmas volt és egy-két olyan megmozdulás (De Rossi passza a 16-osunk előtt, meg az a lefordulása az első félidőben) is észrevehető volt, ami azért tapsra ragadtatta a nagyérdeműt!

 25. közben a Deloitte listáján felkerült a Roma a 20 legtöbb bevételt produkáló csapat közé a 19. helyre, ráadásul a tavalyi évben. Gondolom az év végén ugrott meg az a bevétel 😀

 26. A Peluso meg nem adott gólhoz annyit, hogy a partjelző nem állt az alapvonalon, amikor beintette, hogy kint volt a labda, úgy hogy nem tudom, hogy hogyan láthatta…ráadásul perdöntő kamera visszajátszást sem mutattak a római kollégák csak egyetlen egy kameraállásból láthattuk az esetet… vicc!
  Csak szelektíven olvastam a commenteket, igazából egy ragadott meg igazán, ami Vidalt cikizi, hogy ideges volt a meccs végén és még a bíróval is veszekedett! Jajj Istenem?!?!?! Még jó, hogy nem csípőre tett kézzel várta a lefújást. És ehhez csak annyit, hogy a farkasok Istene AS Totti 2 percig ünnepeltette magát a közönséggel, mire nagy nehezen levánszorgott a pályáról, amikor lecserélték. Ha már 3-0-ra vezettek volna és már a 90. perc után a hosszabbításban vagyunk, akkor azt mondom, hogy oké. De itt még eléggé kiélezett volt a küzdelem és értékes perceket vett el a Juventus idejéből. Szóval ennyit tottiról (kisbetűvel)

  Forza Juve!

  • Bezzeg Conte mester, a szép műhajával, egyből meg tudta mondani a felvételről, hogy a beadás “méterekkel bent volt”! Sőt, ő már a kispadról is látta! 🙂

   Vicces, hogy az állami RAI római közvetítése szerinted részrehajló volt. Bezzeg a Juve Channel közvetítései Torinóból, azok pártatlanok. 🙂

   Egyébként én a felvétel alapján meg nem tudnám mondani, hogy az a beadás bent volt-e, de ahogy a szép hajú Conte mester szokta mondani és az összes juventino mondja évek óta, mikor a játékvezető urak egyértelműen a javatokra tévednek, “a játékvezetők is emberek, ők is hibázhatnak”.

   Úgyhogy nem túl elegáns panaszkodni egy olyan esetnél, amit senki sem lát egyértelműen. Kivéve természetesen a szép hajú Conte mestert! 🙂

  • hozzáteszem fArtúró is elszórakozott legalább annyit a bedobással, mint amennyit a csere elvett a meccsből. úh….

 27. Más, az meg milyen dolog, hogy Nico Lopez kiverte a vadiúj Seedorf mester “naaaagy Milanját”, a “naaaagy Balotellivel” együtt? 🙂

  • Elnézegetném azért itt a Romában, bár vagyunk elegen elöl. Bár, ahogy nézem, kezd egy kicsit önzősködni néha, lehet, hogy egy öntörvényű zseni lesz belőle?

   • Mikor Sabatini egy kommandó akcióval szinte elrabolta őt a Nacionalból, Uruguayban kitört a “parasztlázadás”. Ahhoz képest én még mindig nem látom az új Messit, persze még mindig csak 20 éves.

    • A személyisége sem messis. Nekem inkább Lamelára hasonlít. Mindig szomorú látni, ha egy tehetség nem tud beteljesülni, remélem vele nem ez lesz a helyzet.

    • még 1 évet nyugodtan maradhatna udinében, di natale úgyis visszavonul, így azért könnyebb lenne neki bekerülni a kezdőben….

 28. “A klub közleménye szerint Dani Osvaldo azért kapta az eltiltást, mert a staplewoodi edzőpályán bántalmazta csapattársát, José Fontét. Bár vér is folyt, a portugál középhátvéd nem sérült meg súlyosabban.”

  😀 😀 😀 Dzsonidepp!!!

  • Egy római rádióban azt a mesét terjesztették, hogy Osvaldo állítólag nem érzi jól magát, menni akar és ezért is rendezte a balhét. Ha ez igaz lenne, vajon hogy választotta ki José Fontét? Vagy csak találomra lecsapott valakit? 🙂

  • Mondjuk így, hogy lepöcsözted az egyiket, nem csodálom. 😀
   Megértem, hogy kiverte nálad a biztosítékot Totti szidása, én is olvastam már, nekem sem tetszik, de Juve szurkerektől ne várd, hogy szeressék. Tisztelni, attól még illene, de akit zavar, az ne olvasgasson Bianconeri blogot, mert ott sajnos néha ez megy.

 29. Nem csak az oreget szidta az a gyoker,hanem a csapatot is minosithetetlenul ocsarolta…
  Nem nagyon szoktam a sittesek blogjat olvasni,de ez a komment kiverte a biztositekot,de a jelek szerint az egesz csurhe meger egy miset….

  • Egyébként szép visszavágás volt.
   Elolvastam nekünk a juve elleni vesztes meccs posztját meg a juvénak a mostanit teljesen más hangnem a kettő és nem csak a poszt a kommentek is. És most már értem miért mondanak dolgokat a juve drukkerekre (persze tisztelet a kivételnek)

   • Ennyi!

    Curvasud,en ekkora paraszt megnyilvanulasokat meg a mi blogunkon nem olvastam.Bar ebbol latszik,hogy epeszu ember nem szurkol a juvenak:)

  • En soha nem ertem miert kell mas (ertsd ellenfel) blogokat olvasni, plane kommentelni, mikor ok ugyis a maguket fujjak, s egymas meggyozese lehetetlen, igy minden vita parttalan… Nem eleg itt beszelgetni ertelmesen? Itt is lehet vitazni. Sot, aki mazochista azt egy hivatalbol kinevezett blogger (legyen mondjuk jan: o bo szokincset vitt fel videkrol Pestyenbe- latod hogy tollak, brate 😉 ????) rendszeresen leanyazza, meg raszor tucskot- bekat. Nem kell a szomszedba menni a pofonert…

   • Toljál is, hamarosan új állás kell! Merci beaucoup! Bunastare, fericire! 🙂

    Azé’ a székely góbékat nem körözöm le soha!

    Két dolog van (azon felül, hogy kinyírlak, csak jussak oda 🙂 ):

    1. Nem szokásom másra tücsköt-békát mondani; ilyen tekintetben ultraliberális vagyok. Normális vitába azért belemegyek (lásd Esti Kornél, akit sokan utálnak errefelé, pedig lehet vele értelmesen beszélni).

    2. Bő (és meglehetősen trágár) szókincsen java részét itt Butapesten szedtem főőő, bíkísi suttyó mivoltomban még ölég konszolidált állapotban voltam. 🙂 De – mint ahogy azt a fizika is megerősíti – nincs állandóbb, mint a változás.

 30. De hogy ertelmes dolgokrol is essek szo: Burdisso tavozasa utan (nagyon sajnalom, jo szuga volt, mindig kitette a szivet a palyara, s ami meg fontosabb es ritkasag, intelligens koma, amit- antizinteres eloiteleteim miatt- korabban sose gondoltam volna. Hamut szorok a fejemre: minden jot a tovabbiakban Nico, hianyozni fogsz!) ugy tunik Marquinho a Veronaba, Boris a West Hamhez igazol. Elobbi kis gondolkodasi idot kert (a Genoat elbol visszautasitotta, mondvan gyenge bagazs, de a Hellas jol porog, es kupas helyre palyaznak, tovabba Mandorlini szemelyeben igen jo Misterjuk van) mielott vegleg alairna R&J varosaba, mig Jack Sparrow kolcsonbe megy fel evre, s a hulye angolok meg alljak is teliben az irdatlan gazsijat. Piros pont Sabatininek, ha igy van, visszalapatolta a sz@rt a tehenbe, amit Rozikaeknak koszonhetunk.

  • Ha Marq meg Boriello is elmegy, no meg kopasz amcsi kapitánytól is már megváltunk, ejha.. kit fogunk ezután szidni? Szegény zserbóra fog szállni minden szitok; nem irigylem.

   • Mondjuk az ellenfelet, birokat, lacijo- juve- zinter triot ellenfeltol fuggetlenul, idojarast, palyat, sportklubot kommentatorostul, szakertostul, Moggit, a kis ragyast, a vigyorgo montenegroit, a Conit a hulye rogbi meccsek miatt, a rendszert, a politikusokat, a szomszed nenit, a MOL-t mert draga a benzin, stb. Van itt valasztek… :-DDD

 31. Én sajnálom Burdissó távozását, de valljuk be, a sérülése óta nem volt a régi. Hatalmas tisztelet és rengeteg jókívánság, de talán, ahogy ő is mondta, lehet, hogy jókor ment el, itt volt az ideje.

  Most már csak az a kérdés, hogy kivel pótoljuk, Mert Jedvajjal, vagy Romagnolival nem megyünk messzire. Ami azt illeti már kezdhetünk is izgulni mert Benatia influenzás és tegnap se tudott edzeni, de állítólag a Verona ellen ott lesz. Reménykedjünk!

  Borriello és Marquinho meg mehetnek “isten hírével”, nem akarok bunkó lenni, de szerintem egyiknek se fogjuk érezni a hiányát.

  • Azért Boris odatette magát az utóbbi időben, még ha a képességei nem is engedték neki, hogy megváltsa a világot. Marquinhot személy szerint sajnálom, valahogy nem jött össze neki a stabil teljesítmény. Zeman alatt kapott lehetőséget, félig-meddig élt is vele, de most jogosan érezheti úgy, hogy nincs helye, elfogyott a levegője.

   Burdi távozását egyrészt sajnálom, mert mindig jól szállt be, nem pofázott, és szenvedéllyel tudott játszani. Másrészt érthető, hogy 32 évesen (valószínűleg) utolsó nagy tornáján szeretne ott lenni. Sok sikert neki, én tuti megtapsolom az Öreg Bolond mezében is.

 32. Közben olvasom, hogy Balzarettit ma műtik az USA-ban, két hónap megállás, ezzel gyakorlatilag vége a szezonjának.

  • Én meg azt olvasom, hogy Francois Hollande francia elnök Ferenc pápával való mítingjét nem támogatják egyesek: robbantás a Piazza Navonától másfél sarokra lévő Saint-Yves-des-Bretons templom közelében…

 33. Crescenzi megy a Novarába kölcsönbe, mi pedig Pallettát hoznánk el Parmából. Remélem nem teszünk be az üzletbe fiatalokat.

  Benitez meg megint fújja a harci kürtöket, hogy az ő céljuk most már a Roma, és a második hely. Minden nap elmondják, vajon miért?

 34. állítólag bukjuk a svéd u17es gólkirály berishát, valszeg dortmundba megy a roma helyett 🙁
  hát nem minden út romába vezet?!?!?!

 35. crescenzi gyakorlatilag florenzi utáni legjobb “made in roma” termék, csak sajnos vmiért nem számolnak vele, és nem is jött még neki össze, én sajnálom 🙁
  viviani meg a latinához kerül kölcsönbe opcióval és a roma részéről kontra opcióval….mi lenne ha a crescenzi transzfert is így ki tudnák részletezni, de nem….

 36. No!
  Holnap ilyenkor mar okolbe szoritott labujjakkal meredhetunk a sfosklub okoskaira, varva a kezdo sipszot. Igy lassunk par ujdonsagot.
  Benatia ugy tunik kiheverte az influenzat, az elmult ket nap mulasztasa utan a mai edzesen teljes erteku munkat vegez. Amennyiben megse lenne jatekra alkalmas, ugy DDR keszen all hatrebb huzodni eggyel. Ami Ninja erkeztevel nem rengetne meg alapjaiban onbizalmunkat, s kozeppalyank sziklaszilardsagat, ha Pjanic nem vegezne kulon munkat ezekben a pillanatokban is Trigoriaban. Ez nem tul biztato, tekintve hogy ma csak atmozgatas szerepel a menuben.
  Borriello egy erzelmes uzenettel vett bucsut fel evre a klubtol (szurkolostul, mindenestul), na meg a meleg napos idotol, hogy a londoni kalapacsosokhoz igazoljon, veteli opcioval bennmaradasuk eseten. Ugy latszik Walter es Boris uj ugynoke, Bozzo, megtalaltak azt az egy balek csapatot- Rozikaekon kivul-, akik alljak Jack Sparrow brutto 7 millas eves jol megerdemelt gazsijat…
  Burdisso elmondta, hogy a vezetoseg vilagossa tette, hogy juliustol nem szamitanak ra (mas nevekben gondolkoznak- igy fejezte ki magat), ezert nem is varta ezt ki, ugyanis- bar nem fel a konkurenciaharctol- elfogadta, hogy az edzo masik ket jatekost preferal a harom kozepso vedobol, s bizony ezek remekul tettek a dolgukat, a csapat erdekeben, s ezaltal az o nagy oromere is. Ugyanakkor, mivel jatszani szeretne, ezert kerte, hogy mehessen. Ujfent megsuvegelendo, professzionalis hozzaallas es nyilatkozat. Amilyen a palyan, olyan az eletben…
  Pjanic nem elado, szajkozta a mult heten minden lomai eloljalo (Ponciusz Pilatus by Monthy Python utan szabadon), ezt bizonyitando erkezik El Presidente Pallotta a februari derbyre, hogy alairjak a szerzodeshosszabbitast a jo bosanaccal (hogy aztan ezt, s foleg a benne foglalt zaradekot, lobogtatva indithassa Walter 30 millarol a licitet, a vb utan Parizsban- sic!).
  Vele kezenfogva, vagy inkabb homlokegyenest szemben, de biztosan egy idoben, varhato Chen Feng erkezese 30-35 millio juronyi yuannal a borondjeben, amiert megkapna a reszvenyek 20%-at, s vele egy potens tagsagot az igazgatotanacsban.
  Balza egyesult allamokbeli gerincmutetje totalis siker volt, 6-8 het pauza varhato, igy ujra kepbe kerult Antonelli Genovabol, kinek felet (remeljuk a jobbikat) 3,5 millaert kapcsolatban megkaphatjuk iziben.
  S ha mar erkezok: a mindig jol informalt Di Marzio szerint lancdohanyos gurunk (remalmaimban neha Zeman megkinal egy Munkassal, hal’ Istennek ez a kitetel mar csak Walterre igaz nalunk) poron kivul megegyezett a Barcaval Sanabriarol, 4 milla meg nemi bonus fejeben nem kell Svajcba jarni a birosagra, a paraguay-i tini (aki mar Romaban henyel egy ideje) pedig jovo heten alair, hogy postafordultaval induljon tovabb egy kisebb csapathoz. Ez azert mege 12 misi, amennyit az orult spanyolok kertek a mellozott “uj Messiukert”, 6 honappal a szerzodese lejarta elott. Ezt beneztek! (Mondjuk van nekik bajuk most eleg, koll minden filler/cent/peseta az ovadekokra…)
  Berisha Dortmund fele vette az iranyt szmogot szivni, a napfenyes Italia helyett, mikent N’tep is Monchengladbach fele kacsingat.

  • Remélem, attól még, hogy jön a kínai ipse, még az amcsik terveit követjük majd. Nagyon profin csinálják a dolgukat. Azzal együtt, hogy tavaly még ki írt volna ilyet… : D

 37. A Chievo meglepetesre vezet a szunetben Napolyban, talan nem erdemtelenul. Corini erkezesevel nem csak rogbiznek, helyenkent remek tamadasokat vezetnek, amilyen a goljuk is volt, amit mellesleg a jobb bunko Sardo vert be zsenialisan. Kell ehhez persze egy sok ki- vagy ki nem kenyszeritett hibaval jatszo Napoli, aki remeljuk megmutatja, hogy tud o is elszorni pontokat a kis csapatok ellen is…persze van meg egy felido, Bolognaban is igy alltak szunetben, vegul ott is dontetlen lett, de villamgyorsan forditottak. Igaz kellett hozza egy konnyu sippal befujt tizi.

   • X a lazio juvén azt hiszem ennek azért örülnek kell nagyon is, főként úgy, hogy x-elt a napoli is. Viszont ezzel csakis akkor járunk jól ha mi holnap nyerünk, hiszen akkor 6 pontra lesz tőlünk a napoli és a juve is. Így tehát kötelező a győzelem.

   • Egesz pofas meccs kerekedett a ket merda talalkozasabol, s szamunkra az eredmeny sem rossz. Mondjuk a rubentusnal megint beveshetnek egy rovast a sporttars altal hozott pontok rubrikaba, a merdanak meg nem adott masodik tizenegyes okan. A holdrol latszott a kezezes… Na de nekunk igy a legjobb, a dzsuve pontokat vesztett, a merda meg nem nyert. Minden kapott golnak tudtam orulni. 🙂
    Holnap pedig:
    FORZA GRANDE ROMA!!!!!! Akkor mar csak hat pont… ;-)))

 38. Lazio-Juve 1-1. Azonkívül, hogy legalább sikerült pontot csennie a bugyikékeknek a 10 emberrel játszó Juve ellen még rugdosták is őket bőszen.
  Van az a mondás, hogy jó kapusnak szerencséje van. Ebből kiindulva Storari a világ legjobb kapusa. Az összes lazio fejes 2-3m-ről mind középre ment, amit vagy megfogott, vagy kapufára ütött. Valamint volt akkora makkja a gyereknek, hogy a kapufára tekert lövés mikor visszapattant fejére, úgy pördült fel a labda, hogy épp a kezébe esett. Komolyan mondom, ha nem látom, nem hiszem el:D

 39. Végül is lehet örülni, madarászok x-eltek a rabruhásokkal, így mindkettő veszített 2 pontot. Mióta leporolták az öreg Edy Reját, azóta a pizsamások megtáltosodtak!

Leave a Reply