Félévkor jeles

Mindenkit meglepett farkasaink repülő rajtja, az olasz rekordot jelentő tíz győzelem. Még a mindig pozitív Beharangozó Teréz is csodálkozva nézte a rohanást ábrándos szemeivel. Volt olyan facebook lájkerünk, aki ezt a tíz győzelmet jelölte meg, mint a Roma legjobb őszi teljesítményét. Nehéz vele vitatkozni. Sabatini igazolásaival, a lille-i hős mester, Rudi Garcia hozzáállásával és a legtöbb olasz misterétől eltérő felfogásával ragadta ki a klubot májusban elvesztett kupadöntőt követő apátiából. Aztán az őszi tizenkilenc forduló alatt szerzett újabb klubrekordnak számító 44 pontot a csapat.

romanapJeles!

Ki az apátiából

Még Zeman uszította rá a római ultrák vadjait Osvaldora, sőt a klub legendájára és a posztján a világ egyik legjobbjának számító De Rossira. Az említett játékosok méltatlanul kapták a kutyapicsázást a kupadöntő után. Egyáltalán milyen Roma szurkoló, aki Danielinót képes anyázni? Osvaldo meg ugye parádés gólokat közbeiktatva, sérülések ellenére is házi gólkirály lett 16 dugóval az előző szezonban. (Mondjuk azért olyan nincs Oszi bakker, hogy hisztinkben nem vesszük át a kupa-ezüstérmet). Addig-addig, hogy Rudi Garcia bizalma ellenére az oriundója meg sem állt Angliáig. Bizony blogunk kommenter kommunája is lefittyedt szájjal figyelte az eseményeket a nyár elején.

Aztán Sabatini elindította repülő cirkuszát,  hozta többek között a Manchester United elől Strootmant 17 misiért, ma körülbelül dupla annyit ér. (Kevin szintén versenyben volt a legjobb játékos és legjobb nyári igazolás címért drága facebookozóink között).  Elhozta a másik manchesteri padról az Inter 2010-es triplázásának egyik kovászát, Maicont.

Az öreg bagós leigazolta a talán jobb képességű Stekelenburg helyére, a temperamentumos De Sanctist. Morgónak néhány jókora potyáját ugyan megőrizték a videómegosztók, de Udinében és Nápolyban is sokat bizonyított. És hogy jóval harminc fölött is mekkora barom, azt a facebook-oldalán jól nyomon követhetjük. Szerethetik a csapattársak, mert minden jó megmozdulásukat meglájkoltatja az úri közönséggel. Imádhatják a szurkolók, amiért egy-egy római gól után igazi ultraként hergeli a Curva Sudot. Megszerezte még Walter Rudi Garcia lille-i kedvencét, Gervinhot is az Arsenaltól.

osisouth“Bu-bu-bu-buzgó vallásos aszkéta, berakták szentnek, mint a rakéta”

Mehdi, az origó

Már Rudi Garcia érkezése előtt június elején is húzott óriásit Sabatini azzal, hogy – a jelentős blogger, Csabinter őszinte sajnálatára – elhalászta az Inter elől a liga egyik legjobb védőjét, Benatiát. Pedig még Csabit is bevetették Morattiék, aki egy milánói diszkóban pózolt Mehdivel egy majdnem selfie-n, a szépséges Konkoly Ági mellett.

A szép nők vagy szép fiúk tehát a mi Mehdinknek is gyengéi, nem úgy mint a védekezés és a gólszerezés. Elegáns játéka sokszor a legjobb Juant, sőt az egykori védelmi minisztert, Nestát idézi, kicsit még keményebb is az említetteknél, de nem egy smirgli durvaságú ösztönlény, mint volt Mexes. Afrika legjobb középhátvédjét nem véletlenül nevezte az őszi jeles legjobb játékosának a facebookon kérdéseinkre válaszolók többsége. Sőt, a népsport egykori érdemdús bloggerei közül az említett csabinter, a Milan-fan Gasbert és az nst romanistája, Pöte is, de maga Esti Kornél is Sabatini nagy nyári húzásának tartja.

Amellett, hogy apró köze van a füstösképűnek ahhoz, hogy tizenkilenc kör alatt csupán tíz gólt kapott a csapat, még ő a házi gólkirály is 5 találattal, mondjuk Florenzivel holtversenyben. Benatia leigazolása után verhette nyélbe a klub a nyár biznyákját. Egy év után jó tízszeres pénzért adtuk el Párizs sejkjének a tizenkilenc éves belsővédőt, Marquinhost, 30+ millió euróért. A kis brazilban talán nagyobb a potenciál, de Mehdi 26 éves korára még jobb védőnek bizonyul nála. Jelentős érdeme még a tagnak, hogy fölhúzta maga mellé a tavaly még erősen közepes Leandro Castant.

benagolUtánam, srácok!

Pótolni 31 gólt

Osvaldót tehát Southamptonig kergették az ultrákok, de úgy tűnt a 15 gólos Lamela azért megmarad nekünk. Aztán Erik ördög nagy üzletember faterja a klub tudta nélkül árulni kezdte kisfiát. Madridtól Londonig házalt vele, már amennyiben hihetünk Sabatininek. Azért érte is kaszáltunk úgy 35 millió eurót a Gareth Bale-t épp elmebeteg összegért eladó Tottenhamtől.

Így 31 gól pótlásán agyalhatott Rudi Garcia a nyáron. Úgy kezdte el, hogy a fejéről a talpára állította a csapatot és hátulról szervezte meg azt. Annyi gólt rúgni sem kell, ha nem kapunk annyit – csapott a homlokára II. Rudi. Ennek megfelelően sorra hoztuk hátul a null gólos meccseket a bajnokság elején, az első tíz fordulót egyetlen kapott góllal húztuk ki. Óriási pacsi jár a közvetlen védelemben szóhoz jutóknak: De Sanctisnak, Maiconnak, Toroszidisznek, Benatiának, Cstannak, Burdissonak, Balzarettinek és Dodónak, de a védekezésünk a középpályán kezdődött.

Garcia megmutatta Zdenkónak, hogy 4-3-3-ban is lehet faszán tartani a segget. Amellett, hogy Pjanic, De Rossi, Strootman alaphármas szállítja a gólpasszokat és a gólokat, rengeteg labdát is szerez és nagyon sokszor az ellen térfelén. A hármas tagjainak mindegyike köteles védekezni. Strootman és De Rossi egészen magas színvonalon tolja hátul is, de a trió legpengébb tagja, Pjanic is igyekszik. Miránál azért csúszik be rengeteg sárga és akad egy-egy piros is, mert neki többször marad megoldásként a fault, mint Daninak vagy Kevinnek.

strootman_romaVajon meddig tudjuk megtartani?

Gólokat persze akkor is kell rúgni, ha nem nagyon kapunk – húzta elő a második idevágó vaskos bölcsességet most már Teréz. Nos, ezt a feladatot is szépen elosztja a csapat. A kapusé kivételével minden posztról szereztünk gólt. Maicon kettőt rúgott jobbhátvédből, de Toroszidisz lőtte tovább a csapatot a Samp ellen a kupából. Benatia rúgott-fejelt ötöt a középhátvédek nevében és Balzaretti balbunyeszként lőtt egy fontosat a Lazionak. A középpályáról Dani egyet, Mira ‘Django’ hármat, Kevin ‘kaszatibi’ négyet rúgott vagy hat gólpassz mellett. Bradley Udinében döntött góljával. (A kopasz amcsi egy héttel ezelőtti távozását sajnáljuk. Ám a helyére érkező Nainggolan legalább egy klasszisal jobb futballista nála).

Az álcenterként irányító Totti hét gólpassz mellett négyet rúgott, igazi középcsatárként Borriello egyet, a végül november végén visszatérő Destro hármat. A szélről Florenzi ötöt, Gervinho négyet, Ljajic hármat vállalt. Összesen 39 gólt vertünk mindössze 10 kapottra. Ez sem pitypang.

A két kapitány

Muszáj külön szólnunk a klub legfontosabb játékosairól és saját nevelésű ikonjairól, világklasszis kapitányainkról. Az öreg Capitanoról két-három éve már lemondtunk Terézzel. Gondoltuk egy Lazio elleni 2011-es dupla után, hogy ideje volna visszavonulnia. Erre jött Zeman és fölturbózta Francét.

capo

Totti lő

Harminchét éves korára olyan szaktekintélyek jelölték a csapat őszi legjobbjának, mint az nst calcio-ügyi megmondója, _benito, a mágnestábla ördöge, heinrich és a Milan-bloggerek többsége. A Capo szép lassan belátta végre, hogy bőven harminc fölött már nem fog védőket lefutni és nem fogja végig cselezni a pályát, de a szeme még jó és még mindig odateszi a zsugát, ahova csak akarja. De arra is rájött, hogy ha a kezdőben akar maradni, akkor muszáj védekeznie is valamelyest, azóta meglepően sok labdát szerez  az ellen térfelén. Az előző szezonban, harminchat évesen döntötte meg assziszt rekordját, de a tizenkét gólpassz mellett vágott tizenkét gólt is. Most hét gólpassznál jár és négy gólnál, hogy hat meccset még ki is hagyott.

Nem véletlen, hogy éppen a Totti nélküli meccsek alatt került hullámvölgybe a csapat. Ekkor x-eltünk zsinórban a Torinóval, a Sassuoloval, a Cagliarival, majd az Atalantával. Ha a Capitano a pályán van, akkor esetleg a jogos tiziket is befújták volna a javunkra az együgyű sporik. Aztán mikor leült a padra végre Totti, el is vertük a Fiorentinát az ősz legjobb meccsén.

De Rossi nyáron még menni akart, de Rudi Garcia maradásra bírta. Az utóbbi években a válogatottban klasszis, a klubban közepes Dani, Strootman mellett újra kitoszott világklasszisként kezdett játszani és vagy másfél év után már az első fordulóban góllal jelentkezett a Livorno ellen, megnyitva a szezonbeli Roma örömök sorát. Szombaton ismét a komcsik ellen játszunk. Szúrd rá, Danielino!

De-Rossi-Roma“Ez mekkora!”

Eljött II. Rudi

Garcia Völler után a második Rudi. Az egykori bundesligás divatdiktátor (elöl praktikus-hátul divatoshoz a bajusz) ugyan a kispadunkon is föltűnt, de játékosként alkotott nagyot 1987-től 1992-ig. Nos, ha II. Rudi is maradna öt évig, olyan rosszul nem járnánk.

Az első féléve elég imponáló, mint ahogy az is, ahogy Lille-ben öt év alatt nem bírt hatodiknál rosszabb lenni. Sőt, 2011-ben megcsinálta velük a bajnoki cím, kupagyőzelem duplát. A fentiekkel hárították elsősorban bölcs bloggertársaink felvetésünket, miszerint Garcia akár a Lazióval szintén jól kezdő Petkovic sorsára is juthat.

Esti azt emelte ki, hogy Petkovic soha nem lenne képes úgy megszervezni egy védelmet, ahogy Garcia Lille-ben és Rómában, _benito szerint viszont a támadójáték azért lehetne bonyolultabb. “A támadásokat nem variálja halálra, azon kívül, hogy Florenzi/Ljajic – Homlok megállás nélkül cserélgetik a széleket, a többit majd Totti megoldja. És megoldja.” – meg bizony. Ám ennél azért összetettebb a támadójáték, a középpályáról lendületből érkező Strootman rendesen okoz pánikot az ellenfelek védelmében, mutatják ezt számos góljai és gólpasszai. Pjanic is megindul néha, de ő De Rossival együtt mélységből is osztja a zsugákat. A két szélső hátvéd – mostanában Maicon és Dodo – is szaladgál fölfelé, ilyenkor Dani visszalép a két középső védő közé.

rudimiraRudi és a fiúk

Félévi bizi

Igazolások: Jeles.

Edző: Jeles.

Védelem: Jeles.

Középpálya: Jeles.

Támadósor: Jeles.

Pad: Jó.

Rajt (10/10, olasz rekord): Jeles.

Félszezon (19 forduló, 44 pont, klubcsúcs): Jeles.

Megjegyzés: Úgy véljük Terézzel, elég jó a csapat ahhoz, hogy tavasszal is megőrizze a bl-indulást jelentő helyet. Bár Pötével együtt álmunk a Scudetto, nem látunk rá reális esélyt.

49 hozzászólás a(z) “Félévkor jeles” bejegyzéshez

 1. Jó poszt lett! A sok örömteli tényező után kicsit a másik oldal: szerintem az idei leggyengébb produkciónk toronymagasan a bergamo-i volt (továbbra is azt gondolom, hogy a Juve ellen a második gólig egyáltalán nem játszottunk rosszul, utána már mindegy volt), ennek ellenére ott belefér az X, ahogy idegenben a Torino és Milan ellen is. Idegenben ki lehet kapni a Juventustól, hazai pályán kell majd javítani és nem kizárt, hogy kellett is az a nagy, ébresztő pofon a srácoknak, erre a következő hetekben kapunk választ! Ami miatt borzasztó kár, az a 2-szer 2 pont amit Berardi és Avramov vitt el az Olimpicoból, mindkét meccset időben le kellett volna zárni (ahogy a Milan ellenit is már félidőben) és min. 2-3 góllal nyerni! Nainggolan óriási erősítés – egyszerűen nem lehet egy lapon említeni az amúgy nagyon szimpatikus Bradleyvel -, ilyen azonnali, kész játékosokra van szükségünk, nem pedig kizárólag 17 évesekre, akik vagy beválnak 4-5 év múlva, vagy nem. Kíváncsian várom, hogy Garcia a rendelkezésre álló keretből adódó kellemes problémáit miként kezeli majd, nagyon ritkán volt olyan, hogy (Balzán kívül) egyszerre mindenki egészséges, senki nem eltiltott és most már ugye Destronk és Ninjánk is van. A most futó projektnek, Nainggolan leigazolásának akkor van értelme, ha ez nem vetíti elő Pjanic, Strootman ill. további kulcsembereink eladását a nyáron. A Juve pedig igazán bukhatna lassan egyet.

 2. Jár az 5-ös az írásért is. Régen vagy tán soha nem olvastam ilyen komplex írást, ami 99%-ban fedi az én véleményemet is a csapat minden pontjáról.

 3. Lányok, srácok, kedves barátom szülinapját ültük tegnap (képzeljétek, Lazio-drukker). Most a majmok bokszolnak a fejemben, Beharangozó kisasszony pláne kész. Úgyhogy engedelmetekkel most nem írnék beharangozó posztot. Ide kommenteljetek, ha megosztandó mondanivalótok van. Elnézéseteket kérem, de a megértéseteket köszönöm! Addig pedig ecco az augusztusi meccs összefoglalója Carlo Zampával.

  http://www.dailymotion.com/video/x13qu7q_livorno-0-2-roma-carlo-zampa-25-08-2013_sport?search_algo=1

  Ne feledjétek délután hattól Roma-Livorno. A Sport Klub 17.45-től közvetít.

  Üdv: popp

  Forza Magico!

 4. ROMA (4-3-3) De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Dodò; Pjanic, De Rossi, Strootman; Ljajic, Destro, Gervinho

  Azért ez sem hangzik rosszul.

 5. Parádés félidő, az amcsi kommentátor sem győzi dicsérni a srácokat. Ljajic Pjanic Strootman hármas zseniálisan játszik, és a széleken is jók vagyunk, mindenkit ki lehetne emelni külön-külön. Szerencsétlen Mattia meg végre lőtt volna egyet távolról is, erre elveszik tőle.

 6. Livorno tönkreverve, ahogy a nagy könyvbe meg van írva! Bíró megint balf@sz volt, de kivételesen most a Livornoval tolt ki, mikor nem látta Gervinho országos lesét Destro góljánál.

 7. Bastos már a miénk.

  Valaki tud nekem mondani valamit Crescenziről? Amit én találtam az az, hogy sokszoros u válogatott, fiatal kora ellenére 1,8 milliót ér. Van esélye bekerülni a Romába? Mekkora karrier van benne?

  • Tekintve, hogy saját nevelésünk, még be is jöhet. De azért:

   He returned to Roma for 2013-14 season, but was loaned to AC Ajaccio. After 9 games in Ligue 1 and two in French Cups, he was sent back to A.S. Roma in January 2014.

   Ha már az Ajaccionak nem kell…

   • Garcia kezében minden arannyá válhat (és remélhetőleg majd válik is) Eddig folyton kölcsön adogatták, és mindig máshova, ami nem jó jel. Lehet, hogy maradhatott volna inkább itt, szokni a lékkört. Tavaly Piris helyére (néha) még egy zsák krumpli is befért volna, nemhogy egy saját nevelésű olasz. Viszont se Maicon, se Torosidis sem fiatal már, reméljük jól teljesít majd, és meg lenne oldva a jövőbeli jobbhátvéd problémánk.

    • Toro-t én nem értem miért öregítitek folyton, jó nem 20 éves, de sztem azzal a 28 évével nem mondanám olyan nagyon öregnek(igaz többnek néz ki) 🙂 pont megfelelő tapasztalattal rendelkezik a korából kifolyólag, és nem is ügyetlen amikor játszik folyamatosan.

  • Nekem volt szerencsém látni pár mérkőzésen Crescenzi játékát – lám, lám a sportklub áldásos tevékenysége – amikor még stabil kezdőnek számított. Sajnos messze nem volt elkápráztató; inkább egy agresszív kismalacra hasonlított: sok futás, sok ütközés, technikailag nem rossz, de nem volt benne lazaság (Dodonak például helyenként egészen káprázatos technikai megoldásai vannak, utána meg nem tud olyat rúgni, hogy a vonalon belül essenek le). Egy szó, mint száz inkább Rosi játékára emlékeztetett, valószínűleg egy hasonló képességű játékos lehet belőle. De meg kell, hogy mondjam 2 meccs alapján jutottam erre, szóval lehet óriásit tévedtem, de majd meglátjuk…

 8. Elnézést, de Crescenzi nem balhátvéd? Bár szerintem így elsőre tényleg nem túl bizalomgerjesztő, hogy az Ajaccio “visszaküldte”.

  Apropó balhátvéd, Garcia ma este a meccs után úgy beszélt Bastosról, mint, aki már a Rómáé. Azóta meg lehozták a hírt, hogy hétfőn Rómában lesz az orvosi vizsgálatokra. Ha igaz a Napoli már majdnem leigazolta, mikor Garcia felhívta egykori “tanítványát”, aki állítólag most Roma felé tart. Én picit félek az “arab exporttól”. Vajon milyen kondiba lesz? Vélemény?

  • Annyi azért szerencse, hogy nem kell egyből kezdenie, lehet idő kicsit fölhozni fizikailag, de bajnokság hajrájában jól jöhet. Volt ilyen félelem Maiconnak kapcsolatban is. Az tuti, hogy motivált lesz, mert ő is résztvenne a hazai vébén.

 9. Oszinten szolva en nem nagyon bizok Bastosban, van egy olyan erzesem, hogy csak egy B terv resze. Persze, nehany eve a kisujjamat odaadtam volna azert, hogy nalunk jatszon (Maiconhoz hasonloan), de mara azert megkopott a fenye, es a nem tul acelos emiratusi ligaban sem lett jobb jatekos.

  Annyi azert mellette szol, hogy ha tenyleg a fejebe vette, hogy van eselye bekerulni a brazil valogatottba, akkor az mindenkeppen plusz motivaciot es jobb teljesitmenyt jelenthet. Raadasul tapasztalt es “csak” 1 millio euro a kolcsonjatek ara, amit 4 millara (ha jol emlekszem) egeszithetunk ki, amennyiben vegleg meg akarjuk szerezni nyaron.

  Mindenesetre en nyaron eroltetnem, hogy nyuljunk a zsebbe es igazoljunk egy eros szelsot, meg ha 10-15 millio euroba is kerul. Ma mar latjuk, hogy Garcia jatekaban mennyire fontos a ket szelso poszt, es fontos lenne, hogy a balszelen is meglegyunk. Abnert pedig – ha tenyleg a mienk lesz – meg mindig kolcson lehet majd adni, hogy pallerozodjon a Serie A-ban. Mit gondoltok?

  • Én osztom a kételyeidet Bastossal kapcsolatban, majd az első meccsein fog kiderülni, hogy mit is happoltunk el a Napoli elől. Ez viszont szerintem azt is jelenti, hogy Balzarettivel az idén már nem nagyon számolunk. Kár, hogy Balza pont akkor sérült le, mikor elkezdett jobban játszani!

   Apropó Napoli, tegnap a Corsport már a címlapon hozta Bastost a Napoliba. Ott virított a címlapon a szélső szép nagy képe és olyan cím volt, hogy “A Napoli megállíthatatlan”, az egekbe magasztalták a Napolit és De Laurentis elnök urat. Azért az, hogy a Napoli és a Corsport ilyen csodálatosan pofára estek tényleg megfizethetetlen, minden másra ott a Mastercard! 🙂

 10. Szerintem ő sokkal inkább szélső támadó, mint balhátvéd, és már a németeknél sem futott be valami nagy karriert, ami nem túl biztató. Antonellinek jobban örültem volna, de ha úgy járunk vele is, mint Maiconnal, akkor nincs gond. Lassan egy kezdőt ki tudnánk állítani vb-re áhítozó brazilokból, és bár szeretem Maicont és Castant is, örülnék már néhány olasz tehetségnek.

  • Azért ezt is lehet félig telinek látni. Én nem nagyon tudok olyan európai élcsapatot (a Barcán kívül), mely kezdőjének környékén három sajátnevelésű játékos is akad.

   • Főleg nem Olaszországban, sajnos. Nekem ilyenkor mindig Santon jut eszembe, akit a következő 10-15 év olasz jobbhátvédjének állítottak be, aztán még a Serie A-ban sem jutott neki hely…

 11. Garcia azt mondta egesz pontosan, hogy Bastos elsosorban remek szelso tamado jatekos (eszerint inkabb szelsokent szamol vele??? Florenzi, Gervinho, Ljajic, Marquinho es Caprari melle? mondjuk utobbi kettonek kifele all…) es szukseg eseten tud hatvedet is jatszani. Ugyanakkor Dodo helyett Torosidis es Romagnoli is jatszhat, ahogy Marquinho is megoldotta mar ezt a feladatot.
  Amugy feltunt mar, hogy Burdisso es Bradley kivetelevel senkinek nem akarodzik elmenni ebbol a Romabol? Legalabbis ezt nyilatkozta Boris, Marquinho, stb….

  • A tévé képernyőjén is átsüt mennyire együtt van a brigád. Ahogy például a múltkor Gervinhot, most Ljajicot üdvözölték röhögve, mikor végre betaláltak. Kedvenc jelenetem, amit sokszor látni gólörömöknél. Ilyenkor Benatia, ha épp nem az ellen tizenhatosánál rájázik, megy ki Rudi Garciához egyeztetni.

 12. Nekem ez a Bastos gyerek olyan Bayernes igazolásnak tűnik. Csak azért igazoltuk le, hogy ne legyen a Napolié, am meg nem is kell.
  Nem ismerem a játékát, de ha gyors és magabiztos, akkor jobb lehet oda szélre, mint a mostani felhozatal; ámbár én még olyat nem láttam, aki elment arab/japán-ba pénzt keresni és vissza jött eredményesen focizni euba.
  Lényeg a lényeg, 1 millát mindenképp megért, hogy ne legyen a Nápolyé, a többi meg már csak ráadás

 13. Napli iksz, az Intert elverték az általunk leiskolázott griffek, egy Antonelli fejessel. Egyre szimpatikusabb ez a srác. 🙂

 14. Nagyon erdekes, megfigyeltem, hogy RG nagyjabol egy ora- egy ora tiz perces edzeseket tart mostanaban. Kivancsi lennek a tehetseges embeeggyes edzoi kar mit szolna ehhez…

  • Ja azt majd elfelejtettem, hogy mult heten az egesz edzokepzos brigad (koztuk sok ismert korabbi jatekos) Trigoriaban jart meghallgatni Garcia eloadasat es megfigyelni edzesmodszereit. Azt hiszem ez nem semmi…

   • Igen még Panucci is ott volt.
    Amúgy honnan tudod, hogy meddig tartanak az edzések? Azt én is olvastam mondjuk, hogy Florenzi mondta, hogy sokkal rövidebbek az edzések mint Zemannál.
    Az nb 1-esek meg azon gondolkoznának, hogy hogy fejezik be annyi idő alatt a kártyázást

    • Vocegiallorossa.it oldal reszletesen szokott beszamolni az edzesekrol. Mikor kezdodik, ki vegez kulon munkat, milyen feladatokat vegeznek, stb. A legtobb hir szerintem itt van a csapatrol.
     Olaszul van ugyan, de ki lehet szurni a lenyeget.

 15. Közben a Lzio szurkolói arra kérték csapatukat, hogy könnyű győzelmet biztosítsanak hévégén a Juventusnak. Szép. 🙂

  • Végre egy kérés, amit nem lesz nehéz teljesíteni! Mert “félreállni” és utána örülni a verésnek, azt nagyon tudnak! Komolyan mondom, ha nem lennének ki kéne őket találni 🙂

  • 2010-ben is már eljátszották ezt, akkor 2-0-ra kaptak ki az Intertől, a szurkolók pedig ezt ujjongással fogadták… SZÉGYEN!!

    • “Kamu”? Milyen értelemben? Több helyen lehozták a hírt, de talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy tele volt vele a média, hogy a rádiókban és a fórumokon a pizsamás szurkolók a juve győzelméért szorítanak. Lehet, hogy most nem hivatalos? Nem annyira szervezett? Most nem csinálnak transzparenst, mint anno az inter “ellen”?

     Nem mintha számítana, ha jól emlékszem eddig 2 meccsen, a madarászok 8 gólt bírtak kapni a juvétól, szerintem pusztán csak az anekdota szempontjából van bármi jelentősége.

     • Nyilván van néhány idióta laziale ultra, aki így gondolja, de nem hiszem, hogy a többségük egyetértene ezzel.

     • Ha nyernek, ha veszítenek, a Juve előttünk marad. Bár kezd felébredni a Lazio, simán begyalulják a zebrák őket.
      (Amúgy Marchetti hova lett, Reja mester?)

 16. A TuttoMercatoWeb szerint Sabatini mester most a Fener 20 éves támadó középpályására, Salih Ucanra mozdul rá.

 17. Közben megvan Bastos mezszáma, a 20-as. Remélem, hogy lesz valaki, aki elmagyarázza Bastosnak, hogy ki viselte előtte azt a mezt!

Leave a Reply