Sima volt ez, tükörsima

Kicsit megkésve, de annál boldogabb szívvel tekintünk vissza az őszi idény utolsó fordulójára, melynek során rendkívül meggyőző játékkal takartuk be a Genoát. Úgy tettünk, ahogy egy dobogóra aspiráló gárdának tennie kell az alsó-középosztály egyik zászlóshajója ellenében hazai környezetben. Kimentünk, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, jöttek a helyzetek, és az első játékrész második felében el is döntöttük a meccset. További nyugtatóként érkezett a Tanár Úr újabb fejese, hogy aztán a hátralévő negyven percben teljes nyugalomban nézhessük a sztrímet hátradőlve.

flórinoEnnyi

Azt sem botorság leírni, hogy amelyik gólok nem jutottak el a hét közben Genoa városába, azokat Perin kapus szépen becsomagolta a csapatbusz csomagtartójába. Így kell ezt csinálni!

A torinói ütközet három eltiltott áldozatának távollétében Burdi ugrott be tanársegédnek a védelem közepére, míg Dani helyét a csütörtökön debütált Ninja foglalta el. Elöl, Ljajic helyett Flóri kezdett a szélen, cenyóban meg a Capitano, így Destro a padon ülve élte meg Téglavető sporttárs kezdő sípszavát. Az első pillanatoktól akaratuk ellenére ráerőltettük akaratunkat a vendégekre, akiknek leginkább a saját térfélen való tartózkodás jutott osztályrészül. Nem nyafogtak, hanem állták a sarat derekasan, de Flóri remekbe szabott ollózására nem készülhettek fel. Onnantól nem volt mese, a Capitano duplázása után Maicon fejezett be egy nagykönyvben is szereplő lefolyású kontrát, így teljes nyugalomban mehettünk el a szünetben kis , nagy vagy egészen másmilyen természetű dolgaink végzésére.

A szünet után nem sokkal a Capitano hetedik idei asszisztja után Benatia megint rábólintott arra a kérdésre, hogy óhajt- e továbbra is versenyben lenni a házi gólkirályi címért. A történtek annyira megviselték drága kedves régi ismerősünk, Matuzalem idegrendszerét, hogy inkább lekéredzkedett zuhanyozni, s közben a spori szereplésvágyát is beteljesítette. Feljegyezhettünk még két remek zsuga után kimaradt Mattia-helyzetet, valamint Jedvaj debütjét is, aki azonban a lefújás után azonnal indult haza, mert neki tacskó korából kifolyólag bizony este nyolc órakor már ágyban van a helye.

radjaSzardíniai emberünk most már római emberünk

Sima volt, ez tükörsima, mint a nálunk szerencsésebb helyzetben lévő országok autópályái, és mindemellett számos boldogságot okozó megjegyzést is nyugodtan idetehetünk. Nem kaptunk gólt, ráadásul úgy nem, hogy Morgónk mezének meccs utáni a kimosása teljes mértékben indokolatlanná vált – információink szerint az illetékesek el is tekintettek tőle. Burdi megint jelezte, hogy kitűnő beugró, akire lehet számítani nyugodtan, amikor a Castan-Benatia tengely bármilyen okból megbomlik. Dodónak is jár a pacsi, egyre inkább úgy érzem, hogy igazam lesz vele kapcsolatban, bár azért megnyugtató lenne, ha a téli mercato során beesne egy azonnal bevethető, rutinos balbekk.

Maiconra és Benatia Tanár Úrra már számtalan jelzőt elkoptattunk az ősz folyamán, és most is csak a maximális dicséret hangján beszélhetünk róluk. És akkor gólerősségüket még nem is méltattuk eléggé. Új szerzeményünk, a szárdok belga ex-ninjája igazolta, amit eddig is tudtunk: bizony remek focis ő, és egyáltalán nem fog megelégedni az első számú középpályás csere pozíciójával. A többit Rudi tudja, számunkra azonban csupa öröm és bódottá, hogy még bikábbak lettünk a pálya centrumában.

Elöl Flóri megmutatta a komámasszonynak, hogy hol az olló, s ez a parádés dugó nagyon jót tett az elmúlt hetek kútjában megtépázott önbizalmának. Utána asszisztált egyet a Maicon góljához is, úgyhogy nincs több kérdésünk a performanszával kapcsolatban. A Kapitány nagyon élvezte a játékot, ilyenkor a labdák is remekül érzik magukat, amikor találkozhatnak a stoplisával. A csereként beállt Mattia a helyzeteket elpuskázós csukáját hozta, de most ez is belefért.

oromÖröm a foci után

Fél távnál vagyunk, de pihenésre nincsen semmiféle okunk. A klubcsúcsot jelentő pontmennyiség melengeti szívünket és lelkünket, amit csak cseppet ront el, hogy valakinek még ennél is többje van. Ha viszont hátra tekintünk, akkor azt látjuk, hogy igen nagyon jól állunk, és ezért a lehető legmaximálisabb kalaplengetést érdemli a Mester, valamint az egész gárda. Feladatunk pedig más egyéb még véletlenül sincsen, mint menni tovább Rudi útján! Közben Sabatini sem pihen a dübörgő téli mercato napjaiban, aminek eredményeképp nyakra-főre röpködnek a kacsák, hogy ki megy, ki marad és ki menekül.

Vasárnapi performanszunkat látva teljesen indokolt módon bízunk a hasonló folytatásban – valamint egy-két ütős igazolás realizálásában, már csak azért is mert az a nagy helyzet, hogy remek őszünk hozadékaként egészen vonzóvá vált az örök város vitathatatlanul legjobb csapatának kötelékébe való tartozás. Minden okunk megvan tehát rá, hogy egy igazán szép tavasz megérkezésében bízzunk, amelynek első lépéseként szombaton a Livornót kell két vállra kényszeríteni az Olimpicóban. Valahogy úgy, ahogy a Genoával tettük.

24 hozzászólás a(z) “Sima volt ez, tükörsima” bejegyzéshez

 1. Nagyon bízom a – hagyományok szerint – sikeres tavaszban. A Juve-meccsen láttuk, hogy egyelőre még nagy falat a zebrabroki (by The 40 Year Old Virgin), de szerintem nekünk (még) nem az a feladatunk, hogy a Juvét szorongassuk. Az a dolgunk, hogy mindenki mást magunk mögött tartsunk. Juve-szempontból elég szerencsétlenül érinti a szezon eredményességét a kupameccs időpontja, főleg ha Torinóban lesz az összecsapás.

  • A Juve a torinói meccs alapján tényleg túl erősnek tűnik, de nincs idő evvel foglalkozni, kedden már kapjuk a repetát a zebrabrokiból. Meg kell verni őket és kész! Ráérünk elsiratni a kupát, ha majd kikapunk, addig meg fogjuk fel egy ajándékként, itt az alkalom, hogy visszavágjunk.

   Egyébként most azt mondják, hogy azon múlik hol lesz a meccs, hogy továbbjut-e a Napoli, mert akkor a madarászok ellen a Napoli lenne a pályaválasztó, míg a Juvével szemben meg mi vagyunk a pályaválasztók… Valaki érti még?

 2. Most olvastam, hogy Burdi kerte, engedjek el (+ Sky-nak is nyilatkozott) mert igy semmi eselye bekerulni a valogatotba. Nagyon sajnalom, igazi romai harcos az argentin, aki megszolgalta a csapatot. Van jo es kevesbe jo szezon a hata mogott, de megerdemli, hogy jatszon. Allitolag az agyonvert Genoa a cel, rajuk is fer egy valamirevalo belso vedo. A nagy kerdes, kit hoz a Roma amennyiben elengedik? …Vidic extra igazolas lenne, de o csak nyaron lesz szabad.

 3. hát ha valaki akkor ne Vidic: öregebb, mint Burdi, nyilván lassú és sokat kér, és nyilván nem azért jönne, hogy melegítse a napsütötte római kispadot.

 4. Ha Burdi elmegy, akkor lépjen egyet előre Romagnoli vagy Jedvaj. Előbbi már láttuk nagy meccsen is, szerintem lehetne harmadik számú védő. Vagy ha nagyon nem megy, max hátra megy DDR. Most azért ne hozzunk ide valakit 3-4 millió eurós fizetéssel.

  • Teljes mértékben egyetértek, fontos lenne nekik is játszani és láttuk már Dani-t világklasszis szinten belső védőt játszani, a középpályán úgyis nagy a tolongás. Én inkább egy fiatal középpályást igazolnék még(vagy remélem nem passzoljuk tovább egyből a Parádés srácot, ha már Bradley után van egy szabad nem EU-s hely). Majd nyáron jöhet Vidic, hozni egy kis BL tapasztalatot.

 5. Romagnoli tavaly is ügyesen szállt be, szerintem idén is rá lehetne bízni a csere szerepét. Én bízom benne! a mi kutyánk (farkasunk) kölke. szeressük

 6. Szerintem, ha Burdisso megy, márpedig megmondta, hogy megy, akkor mindenképpen kell egy középső védő.Romagnoli nagyon aranyos, tündér pofa, Jedvaj is kimondottan rokonszenves. De az a kérdés, hogy mit akarunk. Akarunk az első három között végezni? Akkor szerintem Romagnoli és Jedvaj kevés. Ha elég az első 5 hely, van akkora előnyünk, hogy azt szerintem szinte biztosan meg tudjuk csípni a tini különítménnyel is.

  Nem arra kell gondolni, hogy Romagnoli beáll 4-0-nál és játszik az utsó 5 percben. Azt képzeljük el, hogy mi van, ha Castan lesérül és Benatia meg összeszedi a sokadik sárga lapját. Akkor mi lesz? Megyünk például Nápolyba Jedvajal és Romagnolival? Lehet, hogy tévedek, de szerintem ha nem muszáj ezt nem kéne megkockáztatni.

  Apropó igazolások, tegnap, még Burdisso bejelentése előtt, Garcia arról beszélt, hogy kéne még egy bal bekk is!

  • Elvileg ajánlatot tettünk a Saint Etienne balosáért, (emlékezetből írom, bocs, ha elrontom) Ghoulamért.

   Értem az álláspontod a két fiatallal kapcsolatban, én is elgondolkoztam ezen, miközben írtam a kommentemet. De mikor kapnak lehetőséget, ha 20 év közelében harmadik-negyedik számú bekknek sem jók. Nézd csak meg Dodót, tavaly még fogtuk a fejünket, idén meg letettük a kalapot a lába elé.

   • Szerintem is Dodó az éved meglepetése… bár én már tavaly is mondtam, hogy ő jó lesz még… bár középpályáskánt vártam a berobbanását, de így sem rossz. sőt…

   • Engem nem érdekel, hogy mikor kapnak lehetőséget a fiatalok, engem az érdekel, hogy nyerjen a Roma. Én se szeretném, hogy elpazaroljuk a tehetségeket, de jobban örülnék, ha lehetőleg nem a “sorsdöntő” bajnokin kéne bizonyítaniuk.

    Dodótól én személy szerint többet vártam, még mindig sokkal többet várok. Dodót úgy tartották számon Brazíliában, mint a legnagyobb szélső tehetséget. Mikor eltörték a térdét irgalmatlan nagy botrány volt Brazília szerte, többen követeltek példás büntetést az elkövető ellen (börtön, tiltsák el, amíg Dodó meg nem gyógyul, stb.). Ha nem törik el, valószínű, hogy az egyik szuper-gazdag klub veszi meg. Ehhez képest én nem látom a brazil válogatott új szélső védőjét. Sajnos úgy tűnik, hogy két év kihagyás ebben a korban nagyon sokat számít, bár tagadhatatlan, hogy egyre jobban játszik.

    A Saint Etienne meg állítólag elhajtott minket, ha igaz amit írnak kölcsönbe akartuk a srácot, egy olyan jellegzetesen “Sabatinis” üzlet keretében, ők meg csak eladásban gondolkoznak. Sőt, állítólag Sanabria se olyan egyszerű, ha igaz most fogunk irgalmatlanul csúnyán “össze-Qrva-anyázni” a Barcelónával.

 7. sanabriával bírósághoz kell csak fordulni, és kiderül, hogy kinek is van igaza, más sztem itt már úgyse lehet, azért tényleg nem mindegy hogy 3 milla vagy 12 milla…..
  crencenzi visszatért az ajacciotól, nem tudhatjuk, hogy mi van emögött, mondjuk úgy 1 hónappal ezelőtt is írták hogy visszatér, és ha a caprari tényleg ismét felesbe a pescaráé lesz, akkor még jön vissza viviani, piscitella és frascatore is….

  dodo sztem fejlődik, javulgat, hogy mi lehet belőle nem tom, de azt igen, hogy egészséges, és folyamatosan játszik, amivel csak jobb lesz……a durva az hogy abban jó igazán, amiben nem gondoltam, ez a szél levédése, vagyis védekezés, ha helyezkedni is megtanulna, az azért jól jönne 🙂

  • Pont Crescenzit néztem én is! Milyen “furcsa”, hogy visszajön egy bal bekk. Lehet, hogy Dodóval, Crescenzivel és a “rokkant” Balzarettivel vágunk neki a szezon második felének? Ha biztosan tudni lehetne, hogy Balzaretti, mondjuk egy hónap múlva, egészséges lesz, akkor nem is kéne senki balra. Viszont így elég izgalmas, ugyanakkor ha igaz jövőre jön Abner is és annak se lenne értelme, hogy egy “féltucat” bal szélsőnk legyen.

   Közben egyre több helyen emlegetik Heitinga nevét Burdisso helyére, vélemény?

   • sztem nincs kapcsolat a között, hogy crescenzi visszatér és balzaretti sérülése között, még pedig azért, mert ezt a crescenzi visszatértét már van 1 hónapja, azaz decemberben írták…….sztem nem fognak számolni vele 🙁 🙁 🙁

    pedig az egyik legígéretesebb saját termék (volt?! :S, van, lesz) florenzi után….

    • a hollandról nincs véleményem(olyat olvastam hogy nem jó), én sajnálom hogy burdi megy, de sztem hiába megy, akár kezdő lesz új csapatában, tudja csuda melyik csapat lesz az, sztem akkor se viszik ki a vb-re….
     azért a holland mellett a parmai palletáról is írtak, becsapós az ürge, kinézetre vagy 33-35 évesnek tűnik, és közben csak 27, meg is lepett 🙂

     • Burdi menne, de nincs meg semmi komoly ajanlat az asztalon, igy a Roma szamol vele, a kovetkezo ket meccsen legalabbis biztos, addig maradnia KELL! Palletta tucatember, olyan Loria fele ketyego idozitett bomba lenne a vedelmunkre.
      A fiatalokat visszahozzak, hogy mas helyre passzoljak el oket. Ugy tunik Rudi sem a mi fiataljainkra epit, inkabb Sabatini del-amerikai es mas felfedezettjeire. Ez nekem regi meglatasomat tamasztja ala, vagyis hogy vekony az utanpotlas bajnoksag. Gondoljunk bele, hogy Viviani, aki csk. volt, a bajnok a Primavera legjobbja alig kapott lehetoseget a masod osztalyban. De a tobbiek sem allnak sokkal jobban.
      Balhatvedben a legujabb nev Michel Bastos, aki 30 evesen mar levezetett az Emirsegekben legutobb, de vagyik a vb. keretbe, ezert visszajonne Europaba, s a Romaval elorehaladott targyalasokat folytatnak. Szoval sok esely nincs a fiataloknak. Ne feledjuk: ujabb volt Rudi tanitvany a Lillebol…
      Mekkora lenne egy Maicon- Bastos szelso vedo paros a Romabol a selecaoba!!!!!

 8. Lehet, hogy tévedek és tulajdonképpen semmi alapom nincs ezt mondani, de szerintem Bastos már kiöregedett. Mikor hallottatok olyat, hogy egy játékos visszajött az araboktól és sikeres volt Európában? Azt mondják, hogy még nem vonult vissza, mert az “Al-Akármiben” játszott? Remek, de kivel? Ki ellen? Ennek az egész Bastos ügynek olyan Adriano szaga van és azt tudjuk, hogy az hogyan végződött.

  Palettáról azt olvastam/halottam több helyen, hogy nem rossz játékos, nem egy aranylabdajelölt, de egy “tisztességes iparos”. Lehet, hogy jó lenne, párban Castannal, vagy Benatiával kell őt elképzelni.

 9. paletta tuti hogy nem tucatjátékos, már csak azért se mert a transzferes oldal 7 millára árazta be, ennyiből pár loriára futná 🙂
  de tuti hogy nem lesz belőle semmi, inkább a hollandot erőltetik nagyon, sztem jönni fog…
  dimarzio aszongya hogy ntep gyereket is blokkolta sab a nyárra, fél milla plusz 3 milláért….a tmw csak azt írja, hogy ajánlat ment a franciáknak.

  • Bradley sem 10 millio dollaros spiller, megis annyit fizettek erte…Burdissotol nem hozhatnak gyengebb jatekost, marpedig Pallotta szerintem nem Burdisso szint. Messze nem.

Leave a Reply