Beharangozó Teréz: Genovai a genovaira

A Sampdoria után a Genoa látogat az Olimpicoba ugyanabból a városból, még ha a két brigád egymást olthatatlanul gyűlölő szurkolói menten megnyitnak, hogy egy lapon említem a csapataikat. Csak bejutottunk az olasz kupa legjobb nyolc csapata közé csütörtökön a Sampdoria ellen, még ha az ő kapusuknak, Fiorillonak is ellenünk jutott eszébe egy fél tucat bravúrt bemutatni. Toroszidisz korai gólja végül elég volt a győzelemhez, de jó lenne vasárnap kicsit hamarabb eldönteni a meccset, ha lehet már az első félidőben. Délután háromkor tehát Roma-Genoa olasz bajnoki.

toroszidisz1Toroszidisz: győztes gól a Samp ellen

Kismillió helyzetet hagytak ki kedvenceink a Sampdoria elleni olasz kupa nyolcaddöntőn. Vajon sorsszerű hogy a kis csapatok kapusai mindig ellenünk válnak ifjabb Buffonná? Mindenesetre a sassuollói Pegolo, a cagliari Avramov, a bergámói Consigli, vagy csütörtökön Fiorillo egyaránt kivédte a szemünket. Csoda, hogy még látunk.

Az eltiltottakkal (Castannal, De Rossival, Ljajic-csal) kiegészített b-sor játszott csütörtökön a Roma mezében. Bemutatkozott a brigádban a Szardíniáról a héten szalajtott ninja is. Nainggolan nem is játszott rosszul, így nyugodtan kezdhet vasárnap is, immár De Rossi helyén. A Ninja is csatlakozott Florenzihez és Ljajichoz, valamint Destrohoz amúgy, és ő is kihagyott legalább egy ziccert.

Leginkább az első félidőben tömhette volna ki a Roma a Sampot, de a második félidőre is maradtak kihagyott zinyók. Az ellenfél játékában viszont alig volt benne a gól, hiába támadott többet a második félidőben. Ám ismerjük az idevonatkozó kincstári frázisokat: a foci az fodball, avagy az egy gól az nem előny. Ezúttal azért elég lett Toroszidisz hatodik percben lőtt dugója.

radjanainA szardíniai ninja most már római ninja

(A tekintetes FIGC addig pörgeti az olasz kupa pályaválasztói jogait, amíg bele nem szédül. Már a tavalyi negyeddöntőben is kénytelenek voltunk idegenben, Firenzében játszani a negyeddöntőt pályaválasztói jogunk ellenére, mert végül az utóbbi évek kupa eredményei alapján a Lazio is igényt tarthatott az Olimpicóra és két negyeddöntőt mégsem rendezhetnek ugyanott. Igazából a két ominózus meccs között eltelt majd’ egy hét, úgyhogy bőven játszhatták volna mindkettőt Rómában. A mostani helyzettől aztán még inkább állhat a töke a szövetség  legperverzebb bürokratájának. Ha jövőhéten nyeri a maga nyolcaddöntőjét a Lazio, de a Napoli kikap. Akkor pályaválasztói jog ide, korábbi évek eredményei oda, játszhatjuk Torinóban a Juve elleni negyeddöntőt. Ha viszont mindkét említett csapat nyer, akkor bugyikékek utazhatnak bugyikékekhez még délebbre.  Drága feleim, tudjátok még követni?).

Elég valószínű, hogy a Genoa ellen is az lesz a legnagyobb kérdés, hogy mennyit tudunk kihasználni a helyzeteink közül. Főleg úgy, hogy Gasperini emberei legjobb csatáruk, az eltiltott Gilardino nélkül kénytelenek kiállni vasárnap délután. Az őszhajú mester csapata még háromvédős rendszere miatt szaladhat csúnya zakóba Rómában. Akkor is, ha valószínűleg nem lesznek elég bátrak a szokásos 3-4-3-as formációban jönni ránk és inkább az óvatosabb 3-5-2-re váltanak a római meccsre. Persze megint előfordulhat, hogy az ellenfél kapusával akad a legtöbb problémánk. Mindenesetre Perin is az ifjú tüzek közé tartozik, akik kilencven percre könnyen lehúzhatják a rolót.

A nálunk viszont a fönt említett eltiltottak (Castan, De Rossi és Ljajic) és a sérült Balzaretti kivételével a legjobbakra számíthat Rudi Garcia. Egy ilyen gyönyörű ősz végén azért illene kipofozni az Olimpicoból egy középcsapatot. Reméljük is nagyon, hogy berámolunk nekik legalább hármat és azt is, hogy ezúttal elmarad a szurkolói gyomorgörcs.

capoRajtad a sor, Capo!

Végül lessük a várható kezdőket:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Burdisso, Dodò; Pjanic, Strootman, Nainggolan; Gervinho, Totti, Destro.

Genoa (3-5-2): Perin; Antonini, Portanova, Manfredini; Vrsaljko, Biondini, Matuzalem, Bertolacci, Antonelli; Konaté, Calaiò.

 

 

44 hozzászólás a(z) “Beharangozó Teréz: Genovai a genovaira” bejegyzéshez

 1. Az ellenünk játszó kapusok misztériuma egy olyan megoldhatatlan rejtély, amire semmilyen józan gondolkodó nem talált még magyarázatot a racionalitás világában. Az ellenünk játszó hálóőrök rendszeresen nőnek pár centit, a végtagjaik meghosszabbodnak és a reakcióidejük úgy megrövidül, hogy az amúgy emberileg elképzelhetetlen lenne. Se szeri se száma az olyan fakezű félkapusoknak, akikhez ha edzésen hozzávágsz egy pokrócot, azt is bevédik, ellenünk viszont Zoffot megszégyenítő teljesítménnyel rukkolnak elő. Ráadásul minél ismeretlenebb az ellenfél hálóőre, annál jobban teljesít ellenünk. A paranormális jelenségek között keresve a megoldást, arra tudok gondolni, hogy a néhai Zamora, esetleg Jasin megorrolt valamiért szeretett klubunkra és a szelleme minden meccsen megszállja az ügyeletes “Fiorillót”, csak, hogy kib@sszon velünk. Én minden esetre el fogom kezdeni figyelni az ellenfél kapusait, hogy nem kezdenek-e el oroszul, vagy spanyolul kiabálni a meccs alatt!

 2. Szerintem meg szurkolói elménk termel ilyen elborulásokat. Arra kevésbé emlékszünk amikor az ellenfél kapusa betlizik (hiszen akkor arra koncentrálunk, mekkora fasza gyerekek a csatáraink), de arra nagyon mikor betakarja a kaput ;-).

  • Biztos igazad van, de én már szinte jobban örülök, ha Buffon, vagy Handanovic ellen kell játszanunk, mint a soros “Fiorillo” ellen. Legalább tudom, hogy mire kell számítani. 🙂

 3. ROMA (4-3-3) De Sanctis; Maicon, Benatia, Burdisso, Dodò; Nainggolan, Strootman, Pjanic; Florenzi, Totti, Gervinho

  Remélem Florenzi visszatér.

 4. FLO!!!! 🙂 🙂 A gólörömnél láttátok? Stroti kapott egy könyököst Gervinhotól, majd mikor ezt szóvá tette Maiconnál, tőle meg kapott egy balegyenest poénból 😀 denagy!!! 😀

 5. A Genoa lövésig se jutott el. Nem kaput eltaláló lövésig, egyáltalán semmi nem volt. Az idény egyik legjobb meccse.

  • A kis lacijos pocs. Ma (is) a kozonseg volt a 12. emberunk. Kiharcoltak egy kiallitast. Bastardo biancoblu ooooo, ti insultiamo siempre piu ooooo, perche merda sei e merda resterai, perche merda sei e merda resterai ooo bastardo biancoblu oooo….

 6. Radja hibátlan volt ma, szerintem sokkal pörgősebb, agresszívebb és pontosabb, mint Bradley. Egyértelműen minőségi csere történt az amúgy is kiváló középpályánkon. Burdit én nem engedném sehová, tökéletes beugró volt, már sokadjára. Jedvajnak nagyon örülök, több lehetőség kell neki Romagnolival együtt. Szerintem nincs szükségünk új védőre.

 7. EZ ma nagyszerű volt. Rég vártam egy sima meccset. Így kell elintézni egy középcsapatot. Most jöhet az a 10 forduló ahol nyertünk. Itt könnyebb a sorsolásunk, jó lenne minél több pontot szerezni.

  Juve elleni kupa meccsre kíváncsi leszek mit tanultunk. Akárki akármit mond, nekem tetszett Juve meccs eleje. Ha tetszik ha nem közük se volt a meccshez. Lorrentével kontrázni vicc, mikor gyors emberük alig van. birtokolták volna ők a labdát, ha tudják. Érettebben kell játszani és jó lesz. Ami jobban tetszett szerintem egy baromi jó Juve ellen idegenben volt ez. Nekik kijött minden még egy ilyen meccsük nem lesz. Sajnos messze legjobb szezonjukat futják. talán Európában legkevesebb vesztett ponttal vannak.

  Meglátjuk mi lesz, tavalyi évek után ez a második helyet is meg kell becsülni!!!

  • az a meccs egyféleképpen alakulhatott volna máshogy, ha a roma rúgja azt a bizonyos első gólt……akkor conte taktikája nem ült volna. 😉

  • Ahhoz, hogy Torinoban kelljen pályára lépnünk, három feltételnek kell teljesülnie:
   1. Egyáltalán továbbjutunk (Torosidis góljával megvan).
   2. A Lazionak is tovább kell jutnia (Perea góljaival megvan).
   3. Az Atalantának tovább kell jutnia (Napoli-Atalanta ma este).

   Egyébként úgy kib*szás az egész, ahogy van. Mint a tavalyi rögbiválogatott-sztori.

 8. Sabatini nem unatkozik, úgy fest mégis gyúrunk a balhátvéd posztra. Buttner és Ghoulam után felmerült Santon, Criscito és Antonelli neve is. Bár Dodo tényleg javulgat, én még mindig azt gondolom, hogy az a poszt a leggyengébb láncszem. Ő is ingadozik (mostanában kevesebbet), ahogy Balza sem volt mindig tökély, finoman szólva. Én a három olasz közül bármelyiknek örülnék, és bár a griffeket rendesen kitömtük, Antonelli szerintem nagyon jó játékos, két-három éve játszik ott, és csk. Ezek szerint a feje is rendben van. Nálam ő a legszimpatikusabb megoldás.

 9. Viszont ami szívás, a Bremen kerülgeti a görögünket. Nem lepődnék meg, ha Toro tovább állna több játéklehetőség reményében. Nagyon sajnálnám, benne sokkal több van mint amennyit játszik.

  • Vébé lesz a nyáron, úgyhogy érthető, ha lépni akar. Viszont nem szabad elengedni, mert Maicon nem fiatal és az utóbbi években sérülékeny is.

   • Ahogy Toro is az, elég sokat kerülte a padot is, mert összeszedett valamit. Ettől függetlenül nem hinném, hogy a válogatottból kihagynák, azért nem dúskálnak az ígéretes szélsőkből, ha nem a mi görögünk, akkor Vyntra szokott pályára lépni, aki 32 éves és posztját tekintve eredetileg középhátvéd. És ismerjük a a görög taktikát: kemény védekezés, aztán szélen elfut valaki és beadja (mondjuk nálunk messze a legjobb beadásokat Torosidis hozza), ehhez pedig kellenének a szélsők.

Leave a Reply