Csúnyán megverve

Kellett pár nap, hogy a jó öreg Teréz kiheverje a Juve elleni vereséget. Ambiciózus csapatunk csúnya pofont kapott Torinóban. A Juve tükörsimán górta a mieninket hókon, hogy még a végén meg is kegyelmeztek a kilenc főre fogyatkozó brigádnak. Nem is tétlenkedett Sabatini sokáig, gyorsan megszerezte Szardínia belga ninjáját azóta és még az FC Torontohoz igazoló Bradley árát is megduplázta-triplázta a klub a másfél évvel ezelőtti vételihez képest. Az amcsi a csütörtökön hatkor kezdődő Samp elleni kupameccsen búcsúzhat a Romától. A legjobb nyolc közé jutás a tét.

bonucciMég Bonucci is gólt lőtt

Kezdjük a vasárnap estével, hogy túl is essünk rajta hamar. Kiderült, hogy nem vagyok egy szervező zseni, miután olyan helyre trombitáltam össze egy jó tíz főnyi brigádot, ahol a Sport Klub nem fogható. Ezért lelkes olvasóink élén lelpetikével keringtünk a Ferenc körút körül, mint gólyafos a levegőben, hogy a Tompa utcai No Name nevű kocsmába vessük be magunkat a huszonhatodik perc tájékán, mikor Vidal góljával már vezetett a nyaszter.

A meccsről magáról még a pszichiáteremnek sem szeretnék hosszabban beszélni. Legyen elég annyi, hogy a Roma ebben az évben először találkozott egy jobb csapattal és emiatt azt sem tudta kihozni magából, ami benne van.

Az eddig magabiztos védelem mindhárom gólért felelős, az elsőt De Sanctisnak nem szabadott volna benyalni a rövidre, a másodiknál pedig csúnyán benéztük Pirlo oldalról érkező szabiját, hogy azt Bonucci kotorja be, a harmadikról meg még lesz szó.

ddrtevezEzt a párharcot is a Juve nyerte

Mivel nem szoktak hozzá a fiúk, hogy az ellenfél jobb náluk, a meccs végére igencsak idegileg lettek. Először a jó Daninál gurult el a gyógyszer, és egy nagyon randa becsúszásért jogosan állította ki őt Rizzoli. A spori sajnos legkevésbé sem igazolta a meccs előtti juve-drukker picsogást, hogy mindig a kedvenceik ellen fúj.

Castan kiállítása és a tizi is fújható volt, bár meg kell jegyezni, hogy Leandrót két kézzel lökte a kapuba valamelyik zebra és a lassításból is nehéz eldönteni, mi volt előbb. Azért bekaphatja Conte, hogy éppen ellenünk, éppen Vucsiniccsel löveti a tizit, de jön ő még a mi utcánkba.

Hogy a felhők fölött mindig süt a nap, arra Sabatini bácsi újabb piaci bravúrjai emlékeztethetnek minket. Mégis megszerezte Nainggolant az öreg az északi nagyok elől. Egyelőre fél évre jön kölcsönbe a belga válogatott Ninja, de elővásárlási opciót is szerzett rá a klub.

michael-bradley-postcardViszlát, Májki!

Fájdalmas búcsút kell vennünk viszont kedvenc jenkinktől. Bradley másfél éves megbízható szolgálat után távozik Rómából. A hírek szerint 6 és fél millernyi euróért tudtuk eladni a másfél éve 3 és félért hozott tagot, de az ár a bónuszokkal 10 millióig is fölkúszhat. Sok sikert neki a továbbiakban!

Végül mire fölocsúdunk a vasárnapi sokkból, csütörtök délután újra meccset játszunk. Ezúttal az olasz kupában a legjobb nyolc közé jutásért dörgöljük, méghozzá a Sampdoria ellen hazai pályán. Visszavágó nincs, a győztes továbbjut. Úgy tűnik ez lehet Bradley búcsúmeccse Rómában.

A várható kezdők:

AS Roma (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Castan, Burdisso, Taddei; Bradley, De Rossi, Marquinho; Florenzi, Destro, Ljajic.

Sampdoria (4-2-3-1): Da Costa; De Silvestri, Costa, Rodriguez, Regini; Krsticic, Bjarnason; Sansone, Wszolek, Pozzi, Eder.

62 hozzászólás a(z) “Csúnyán megverve” bejegyzéshez

 1. Kár, hogy a meccs értékelése ennyire rövidre sikeredett. Kíváncsi lettem volna, hogy kicsit lehiggadva hogy látta popp a mérkőzést…

  • Popp nem higgadt még le (már a mecs után se volt az), most épp valami tévéműsor qrta fel az agyát. Még jó, hogy tizenx éve nem nézek tévét…

 2. korrekt, annyit tennék hozzá, hogy az első két gól orbitális egyéni hibából született. az elsőnél pjanic maradt le vidalról úgy, hogy a bedobás előtt még 5-6 méter előnye volt, és a bedobás után is volt, hogy kb. egy méterrel közelebb volt a kapuhoz. a másodiknál (ha jól láttam, akkor) maicon felveszi chiellinit, de bonuccira senki nem figyel. eleve egyedül bóklászott a kapufánál, aztán egy nem épp korszakalkotó testcsel után teljesen üresen maradt. a tévés közvetítésben nem nagyon lehet olvasni a játékosok mozgását, úgyhogy ha a kitörő gólörömöt elviselitek, nézzétek meg ezt a két videót, roppant tanulságos mindkettő:
  http://youtu.be/DmNIjxomsEw
  http://youtu.be/4dyQ5nq_ndY
  ugyanez a fazon feltett még kb. fél órányi nézőtéri videót a meccsről. csodásan látszik rajtuk, mit akart a két csapat.

 3. A meccs előtt úgy gondoltam a bl-kiszopás után ez a Juventus nem egy verhetetlen alakulat. Igazából eddig minden meccsen jobbak voltunk az ellenfélnél, kivéve a Milan ellen, ott egy szinten volt a két csapat, igazságos volt az x. Azt gondoltam egy szoros meccsen akár győzhetünk is, hiányzók végre nincsenek, egy szoros meccsen kell egy győztes gólt rúgni is kész. A játékosok is motiváltan nyilatkoztak, hogy ez a meccs “megváltoztathatja a szezont”. Hát megváltoztatta. Minden tiszteletem a mesteré, de ez a kezdő… a bomba formában lévő Destro helyett Ljajic? Miért? Hova a lett a faszán működő 4-2-3-1? Miért kell minden évben zakózni Torinóban?

  • Azért, mert a 3-5-2 ellen a széleken akartunk támadni. Destro meg nem szélső. Egyébként borítékolható volt előre, sőt, nem is volt hülyeség. A Juventus hibátlanul védekezett, mi meg nem. Ennyi volt a különbség a két csapat között.

   • Pontosan, a Milan 75 percig nem volt meccsben, úgyhogy ez nem jó példa. Ahelyett hogy már félidőben lezártuk volna azt a találkozót, kétszer is visszahoztuk őket, a végén meg majdnem ki is kaptunk .

 4. Hú, de régen írtam ide, illetve még az előző felületre. Szóval engedtessék meg nekem egy viszonylag nem túl lakónikus fejtegetés.
  A vasárnapi meccs után 2napig szóhoz sem jutottam, de mostmár kissé hidegebb fejjel, akár még örülök is neki, hogy végre benyaltunk egy nagy zakót. Nem vagyok a saját csapatom ellensége, sőt, de a futbalunk szeptember óta két féle: vagy az unalmas öregfiúk focival felöröljük az ellenfél idegeit, és erejét, vagy pedig brillírozunk, és jogos trónkövetelőkként lépünk elő. Sajnos mostanság több jutott az unalmasból és ezt pár döntetlennel jeleztük is (noha véleményem szerint egy pár elmaradt tizi némiképp árnyákolhatná ezt a megállapítást), az X-eket akár a Capitano hiányzásának is betudhatjuk. A Catania ellen viszont egyszerre éreztem a két fajta futballt, mert valljuk be, ha nem lötyögünk időnként, és nem halunk meg a szépségben ebből akár egy kisebb fajta gardróbszekrényre is elég zakó kollekciót is ki tudtunk volna osztani. (azt hiszem néhány éve pont a Cataniát reguláztuk 7-1 re, vagy valami hatalmas különbségre.) node, szép volt ez így is. Csak feltűnt, hogy azt hiszem még mindig azükség van a csapatban arra a bizonyos Eye Of The Tigerre. No de mindegy is szép volt így is, csak az a sok kihagyott helyzet azt eredményezi, hogy esetleg élcsapatok ellen nem tudunk majd eredményesen játszani, a BL-ben jövőre nem lesz a PSG, Real, Chelsea stb ellen 30 helyzetünk, hanem, mint most a Juve ellen, lesz kettő, és azt kell kihasználni, mint ahogy a Juve meg is tette ellenünk. Ebből az következik, hogy azért egy kicsit azt érzem, hogy ki is oktattak minket és ez rossz, de remélem tanulunk belőle…
  Remélem ez a vereség felrázza a fiúkat, Kicsit elhittük, hogy a bab is hús, bár gyorsan teszem hozzá, hogy az idei idény leggyengébb Rómája találkozott talán az idei szezon legjobban szervezett Juvéjával.
  A mi drága Daninknál valóban elgurulhatott megint valami, bár azt a két körülményt mindenképp megjegyezném, mindamellett, hogy a piros jogos volt!, hogy ezt a becsúszást szezononként megcsinálja kb 20szor, ebből sikerül kb 18 és akkor mindenki zsinálisnak mondja, ha nem sikerül, mert elkésik, akkor meg durva, pirosat neki, nem való a pályára satöbbi. a második dolog pedig, hogy nyilván érzem, hogy nem csak a ladba, és amellett a baráti szeretet vezette DDR-t, azt hiszem, hogy pont Chiellini rúgott oda Pjanic 2perccel azelőtt bekötött térdére egy hatalmasat, ezt a sportszerűtlenséget, és aljasságot azóta már szinte senki sem emlegeti fel. azt hiszem lapot sem kapott…
  Node a vereség az vereség. Jobb volt a Juve, de szerintem a bajnokság még közel sem dőlt el, bármit mondjon az Olasz, vagy a nemzetközi média. 8pont félidőben… A Juve 8 pont előnyt szerzett fél idény alatt, ez azt jelenti, hogy ennyit még lehet szerezni, mert összeségében nem érzem, hogy a 3-0 bármit is tükrözne egy egész szezonra nézve.
  Bradley-t sajnálom, mert szerintem nagyszerű játékos, de tény, hogy a kezdőbe nem igazán fér be, csak halkan kérdem, hogy a belga be fog férni? ki esik ki miatta, DDR vagy Strootman, esetleg Pjanic? Szóval szerintem Bradley-t is megtarthattuk volna bőven.
  Hajrá Genovában, Remélem az új igazolások felrázzák a csapatot,
  Elnézést, hogy teleírtam az itteni felületet, ritkán írok ide mostanában, de akkor igen
  Daje Roma Daje

 5. Két gondolat a meccsel kapcsolatban: én felmenteném Morgant az első gólnál, amit Tevez és Vidal műveltek az nem volt kis mutatvány, azért érnek ennyit, egyébként szerintem részben ők ketten voltak a különbség a két csapat között.

  DDR-nek lehetett pirosat adni, a szabály azt mondja, hogy ha valaki túlzott erőt fejt ki egy akcióban, azt ki lehet állítani (elnézést a magyartalanságért, de kb. ezt írja az olasz szabályzat). De a gyakorlatban hányszor láttuk olasz honban, hogy nem állítanak ki valakit kimondottan rosszindulatú szereléseknél se? Akkor már inkább volt piros Ljajic hülyesége, mikor kajakra felrúgta Pogbát, akkor még Benatia is leb@szta Ljajicot, de ott már kettős emberhátrányban voltunk és a bíró nem mert kiállítani egy harmadik játékost.

  Ha Bradley menni akar, hát menjen, remekül megleszünk nélküle is! Mondom ezt annak ellenére, hogy kimondottan rokonszenves és egyáltalán nem rossz focista, de ha komoly ambícióink vannak, akkor Kojak hajának a szellemi örököse maximum csereként jöhet szóba, ami a jelek szerint neki nem elég.

  Viszont “ijesztő” pletykát olvastam az egyik honlapon, nevezetesen, hogy az Arsenal betámadta Destrót. Végre meggyógyul, visszajön és elkezdi rugdosni a gólokat, még egy egész meccset se játszott végig, mi meg eladjuk? Nekem ez sehogy se tetszene. Arról nem is beszélve, hogy kivel pótolnánk? Megtartjuk Boriellót, hátha csoda történik?

  • Én azt mondom de Sanctis sosem volt akkora kapus, hogy ezt megfogja, de meglehettt volna bravúrral, ahogy szerintem Buffon megtette volna, de hát ezek azok a tipikus nüanszok, amik döntenek ilyen különbségnél.

 6. Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy régen Tottinak szokott így elszállni az agya. Ő mára lehiggadt, úgy tűnik ha kapitányságot nem is, mást már megörökölt DDR. De ez nem baj, ebből látszik hogy nem robotok játszanak, hanem emberek, akiket érdekel mi történik körülöttük.

  A játék tekintetében pedig sztem tévedsz. Az olasz csapatoknak van/volt/lesz a világon a legjobb védelmük mindig is. Ezt a vonalat a Milan(igen, még mindig ők is) és a Juve még mindig erősíti. Annál nagyobb falat elénk húzni senki nem fog, mint azt tette Torinóban a vénszatyor. Ha azt átugorjuk minden lehetséges. Haverok közt van pont cselszki meg párizs drukker, látom a meccseiket, azt nem nevezném védekezésnek, amit ott művelnek:D

  Bradley meg jó munkás ember, köszönjük az eddigi éveket, de nem illett bele az új elképzelésekbe. “Mi” láthatóan támadó focit akarunk játszani, Bradley meg a védekezésben kiváló.
  Naing gyerek meg nyilván csere lesz. 17 éves hova jönne máshova. Végre elvileg lesz alternatívánk a 3 muskétáshoz érdemben is

  • Öregebb a belga ninja, de szerintem se ő az igazi kezdő, úgy értem, hogy a DDR-Strootman-Pjanic hármas előtte van. Garcia is mondta, ha 3 középpályással játszunk, akkor 3 játékos nem elég a keretbe, kellenek a színvonalas alternatívák.

   Ráadásul, feltéve és nem megengedve, hogy jövőre kijutunk egy európai kupára, akkor oda nem állíthattunk volna be egy Marquinho-Bradley-Taddei középpályával.

 7. Nem igazan ertem miert huzzatok le tobben is a belgat. Remek focista es a kozeppalyan szukseg van a friss erore mecsen belul (olyan aki nem csak futni es szerelni tud- meg gyoztes golt rugni a Chievonak- minden jot Lex Luthor!) es rotaciora is. Lasd meg serules, eltiltas. Akkor ugyanezek a hangok fanyalogtak, hogy Bradley milyen keves ide… En igy latom.
  Azon kivul o nem a tizeneves tacsko vonulat “traki”, valakivel tevesztetted szerintem…

 8. Bradley ugye meg nem hivatalos, de az ugynoke szerint jol haladnak a targyalasok. Allitolag a jatekos kerte az “athelyezeset”, a klub az utolso pillanatig ragaszkodott hozza. Na de 7 millio az megiscsak 7 millio “egy Bradleyert”, plane hogy suttognak bonuszokrol is, amivel 10-re is ugorhat az ara. Ennyiert oda kell adni (viszonyitaskepp Paredes 5 misibe fog fajni).
  Azon kivul Lex is 3 milliot kapna evente, ennyit egy olasz csapat se fizetne neki…
  Good Bye Mike!!! (nekem hianyozni fog a kopasz feje)

 9. Ami a mai osszeallitast illeti RG nyilatkozta, hogy az eddig kevesebb lehetoseget kapok fognak kezdeni. Az egyetlen biztos pont Skorupski, akit nev szerint is kezdonek jelolt, de minden bizonnyal Jedvaj, Ricci, Destro is kezdeni fog. A harom renitensunk szinten: DDR, Castan, Ljajic- bajnoki eltiltasuk soran.
  A mediumok altal leggyakrabban vizionalt kezdo a Skorupski- Jedvaj, Castan, Burdisso, Torosidis- Bradley, DDR, Strootman- Ljajic, Destro, Ricci. Kepbe kerulhet meg Florenzi Ricci helyett, Dodo a balhatved helyen. Azert nem biztos, hogy RG ennyit kockaztat, vissza szeretne vagni mihamarabb a rabruhasoknak.
  Erdekessegek:
  – Nainggolan utolag bekerult a keretbe- lehet a tegnapi edzesen maris meggyozte a Mistert, es a hetvegen megis szerepet szannak neki egybol. Ezt azert tovabbra is ketlem.
  – Borriello sem kerult be, az o esete azert erdekes, mert a 2011/12-es szezonban Juve jatekoskent osszeszedett eltiltasat tolti, amit a Genoa korai kiesese miatt tavaly nem tudott letolteni.

   • És Bradley meg már a stadionba se ment el, állítólag 8 millió plusz bónuszokért a Torontóé. Hát ez gyorsan ment!

    • Legalább maradt volna Európában, szerintem például Angliában egy Everton szintű csapatba simán kezdő lehetne, ami nem lenne rossz.

 10. Végre TV-ben nézhetek egy meccset ez nekem felér sok mindennel, de ez fasz Sport klub megint fel cseszi agyam már látom előre 🙁

 11. Parádés mez! Bradleyt sajnálom, a ninja jó lesz, jól tart labdát és vannak gyilkos passzai. Közben Toro! 🙂

 12. Szegény horvát gyerek még mindig nem tudott bemutatkozni. Nagyából már majdnem csak ő lehet az aki nem játszott még de nem vagyok benne biztos remélem RG csereként beküldi

 13. Nos akkor most majd jöhet a juve és ha esetleg sikerülne tovább jutni az öreg hölgy ellen akkor valószínűleg a napoli lazio közül találkoznánk valamelyikkel (de lehet hogy az atalanta parma kettős valamelyikével) ha esetleg bejutnánk a döntőbe akkor a milan inter meccs győztesével játszik a fio és annak a mérkőzésnek a győztesével játszanánk ha mindenhol jön a papírforma. Tehát semmikép sem lesz egyszerű de meglehet:D

  • a meccs még nincs meg de ha meglesz akkor lesz ez a forgatókönyv úgy hogy elnézést az elírásért de valószínűleg meglesz(habár azért lekopogom)

 14. Azért az pozitívum, hogy egy elég tartalékos csapattal is viszonylag sima volt a meccs. Nainggolan nagyon király lesz, Ljajic is jó volt.
  A főattrakció azonban a zseniális Taddei volt, akinek csak a gyorsasága kopott, de még mindig ő a legmenőbb.

 15. A legjobb dolog ebben a meccsben az eredmény volt. Na jó ez így túlzás, de rengeteget hagytunk ki és az ellenfél kapusát megint megszállta Zamora szelleme, de ezen már meg se lepődök. Nem kis meglepetés volt a “Ninja” a kezdőbe, tegnap még a reptéren fotózták Roma sállal a nyakában, ma már kezdő volt. Lényeg, hogy behúztuk, jöhet a következő!

 16. Radja nem győzött meg engem de nem is kellett, hétvégén annyival leszünk beljebb, hogy volt a lábában 60 perc. Bevallom sokat nem láttam játszani a tagot. Látszik fizikálisan jó, belemegy minden meleg szituba. Sok kulcs passzot nem nézek ki belőle. box-to-box kb lehet. Strootman személye és labdabiztossága viszont elképesztő. Messze legnagyobb vétel volt a nyáron. Ne feledjük jön Genoa és játszunk a 10 legyőzöttel!!! Ugye nekünk elején könnyebb a sorsolásunk, most kell elhullajtani a legkevesebb pontot.

  Mai meccs lényege a továbbjutás. Ljajics jó játéka, Radja bemutatkozása, Toro csupa szív játéka. Negatívum: Flo nagyon mély gödörben van 🙁

  • Azert azt vedd figyelembe, hogy Radja egyet, azaz egyet edzett a csapattal, azzal a csapattal, amelyik fel eve gyakorolja a jatekszisztemat. Joforman a nevuket nem tudja meg egyeseknek… Ehhez kepest nem logott ki a csapatbol, mi tobb volt nehany zsenialis megmozdulasa, es a befejezeshez is odaert.
   Strootmannal viszont egyetertek, elkepeszto, hogy mindig a jo megoldast valasztja. Nagyon kivancsi leszek milyen kozeppalyaval kezd a Genoa elle RG. Foleg ha Pjanic sem lesz rendben addig.

 17. Én ebből a meccsből 3 ember tudnék kiemelni:
  Taddei – valami elképesztő, hogy RG mit csinált belőle.mintha nyáron igazoltunk volna valakit. szinte hihetetlen nekem, hogy évek óta próbálják megtalálni a helyét, főként a padon, és szinte kényszerből küldték be korábbi edzőink. Szerintem sokszor zseniális volt (megint), nyílván lassú, de ezért csere. egy nagyon jó csere
  Dodó – szerintem helyenként szinte tanárian játszott, Balzanak komoly félni valója van a hosszú távú jövőre nézve
  De Rossi – nagyon kiváncsi voltam a játékára a vasárnapi dühöngés után, szerintem talán most láttam először igazi kapitányi szerepben, Nem egy volt a többi játékos között, hanem A játékos! volt nekem legalábbis. Mindenhol ott volt, segített, összefogta a csapatot. Óriási játékos.
  De mindenki nagyon tetszett nekem, Ljajics kicsit lehetne megfontoltabb, mint hirtelenkedő. És Strootman szerintem is zseniális volt, és általában az.

   • Igyekezzen is! Eddig 2-3 jo meccse volt mindossze, ez keves, akar padrol, akar kezdoben. Nyartol lesz egy Paredes is, a fiatalokbol is lehet valami.

    • Hát nem is tudom. Ha Ljajic teljesítményét nem gólokban mérnénk, azt mondanám remek formában van. És ezt a formát hozza minden meccsen. Juve ellen is ő volt a legjobb. Minden meccsen van olyan megmozdulása, amire azt mondom hogy hm, ez igen, ez biztos csak Ljajic lehetett. Vmiért a gól nem jön össze neki, de sztem a legjobb csatárunk a srác jelenleg is. Egyszer megtalálja azt a góllövő cipőt, itt kő kövön nem mard.
     ( Pjanic-Ljajic párhuzamot vélek felfedezni, nem tudom, ki hogy van vele:)

     • Kicsit olyan Vucinic stilusu, neha olyan unott fejjel kocog a palyan, hogy kinyilik minden tisztesseges szekely zsebeben a bicska…ilyenkor semmi jo nem varhato tole. Erdekes, hogy amilyen onzo modon viselkedik neha, tegnap bevarta szinte a ninjat, hogy golt rugasson vele, pedig hat egy az egyben volt az utolso vedovel, ezt o mar nem igen szokta lepasszolni…
      Szoval van benne fantazia, remek zsugas, neha meg is mutatja, de hianyzik (meg) belole az a bizonyos valami…remeljuk kinyilik az a golzsak mielobb.

 18. Remélem a Napoli behúzza az Atalanta elleni meccset mert ha nem nyernek, viszont Róma kisebbik csapata nyer akkor mehetünk torinóba ellenkező esetben viszont itthon játszunk.

  • Oriasi f@szsag egyebkent is, mert a ket meccs kozt tobb, mint egy het van a kiiras szerint. Egyik 21-en a masik 29-en lesz megrendezve. Hihetetlen, hogy ennyire begyepesedett a szovetseg…
   Mondjuk a falusiaknak elobb a parmai sonkat kell elfogyasztani…ragos lesz nekik is remelem…

 19. Közben jól látom, hogy a Fio elviszi kölcsönbe Boriszt és érdeklődnek Marq iránt is? Na meg oda adták nekünk Ljajicot és Montella az edző. Egyre szimpatikusabbak:D

  • dimarzio szerint a whu és a roma megállapodott egymással borisról(ez különben hihetetlen!) szal garcia dönt, hogy boris mehet e az angolokhoz…….
   szintén pletyka, a barca hirtelen megemelte sanabria kivás.árát 12 millára, ami a fura ebben, hogy hónapok óta írnak róla, hogy a roma akarja, de egyszer sem írtak 12 millát, csak 3at, szal ez a transzfer így ugrani fog, hacsak bíróság nem lesz belőle….

Leave a Reply