Beharangozó Teréz: Fricskát a vénasszonynak!

Vasárnap este 20:45, Juventus-Roma. Itt egészen pontosan és teljesen indokolt módon be is lehetne fejezni rangadót felvezető jellegű posztot, ugyanis innentől úgyis mindenki tud mindent. Elmúlt esztendők érzelmei tolulnak előrefelé irgalmatlan sebességgel, és az egyszerű blogger, aki egyébként pacifistának tartja magát, és utoljára az öccsét takarta meg huszonöt évvel ezelőtt, máris csapna az asztalba heveny káromkodások közepette.

juve_roma

Részletezhetjük is akár, de minek? Északi nagyok, és köztük is talán a legnagyobb hátszéllel rendelkező nyaszter, Moggi, hatalmas és emlékezetes csaták emlékképei, és a többi, és a többi. Most azonban mégis megpróbálunk normálisak maradni – a meccs kezdetéig mindenképpen, utána meg úgyis teljesen indokolatlan lenne, mert tudjuk, hogy visszatartani egyáltalán nem egészséges. További hangulatkeltéstől nem mentes, ámbátor higgadnak maradni próbáló előrejelzés következik az alábbiakban, de azért a szemeink szikrát szórnak majd szépen és méltóságteljesen.

Tegye fel a kezét, aki szereti a torinói rabruhásokat akár egy fikarcnyit is! Igen, kézerdőre még véletlenül sem számítottam volna, de az se lep meg, hogy senki sem lendítette magasba az ügyesebbik végtagját. Én a magam részéről csakis az olasz foci UEFA-mutatójának okán bírom nemzetközi meccseken Conte csapatát szimpatikusabbnak érezni a másiknál, minden más esetben rettentő módon nem. Nem szeretjük a Juventust, na, de ki a búbánat várhatná ezt el tőlünk?

A tények viszont természetükből adódóan makacs dolgok, és nem csak a teljesen egyértelmű sportemberi magatartás miatt kell respektálni vasárnapi vendéglátónkat! Antonio Conte remek csapatot rakott össze, amely olaszhonban répázza is a mezőnyt kegyetlenül harmadik esztendő óta. Nyilvánvalóan a legerősebb kerettel rendelkeznek a mezőnyben, és eme fölényüket gyakorlatilag minimális hibaszázalékkal realizálják is. Ha kell, szétfocizzák az ellent, ha kell, akkor egy góllal nyernek, és gyakorlatilag csak akkor jönnek zavarba, ha nem olasz spori fújja a meccseiket.

rizzo

Rizzoli lesz a bíró

Tovább nem fényezzük őket, mert az arcuk méretével így is meggyűlt a bajunk az elmúlt időszakban, és nem kezdjük el sorolni a remek játékosaikat sem, de a tisztelet maximálisan jár irányukba. Hazai pályán ráadásul emberemlékezet óta nem vesztettek meccset, ráadásul ebben a pontvadászatban száz százalékos mérleget tudnak felmutatni. Ha a különböző formátumú tipszmikszek nyereményszorzóit nézegetjük, akkor is a hazaiak számítanak favoritnak, szóval borzasztó nehéz meccsre van kilátásunk.

Az utolsó megállapításhoz talán egy papucsállatka agyi kapacitása is éppen elegendő lett volna, az alábbiakban pedig itt a szép feladat, hogy bizonyítsuk, bizony nem hiába költöttek rengeteget drága szüleim a taníttatásomra. Szóval: nagyon jó csapatunk van, olyan, amelyik számára igazán alkalmas a vasárnap este arra, hogy bebizonyítsa ebben a bajnokságban már sokadik alkalommal azt, amit egyre inkább kezdünk elhinni mi is: igen komoly dolgokra hivatott gárdát pakolt össze II. Rudi a Sabatini által bevásárolt hozzávalókból. Tudjuk és ismerjük az erényeink mellett a korlátainkat, meg azt is, hogy egy jól sikerült téli mercatóval meg is lehet az a minőség, amelyre reményeink szerint szeptembertől szükségünk lesz. Summa summarum: maximális mértékben hiszünk abban, hogy meg tudjuk fricskázni a vén nyanyát!

morgo

Morgó begőzöl, ha közeleg a zebra

Csapataink harcra készek, kapunkban reggel, délben és este Morgan, védelmünk továbbra is sziklaszilárd a házi góllövőlista élmezőnyébe avanzsált Benatia Tanár úr és méltó fegyvertársa, Leandro Castan irányításával. Jobbon Maicon lazul zseniálisan, ha kell, szélsőt, ha meg az kell, akkor maximálisan orrmotorossá téve brigádunkat, centert játszva. Balbekkben Balza még mindig sérüléssel bajlódik, összedrótozására vajmi kevés az esély, így helyette Dodó jöhet. Ismét ki fogok állni a fiatal brazil mellett, s ezért maximálisan el is várom, hogy bizonyítson a Juve ellen.

Újra teljes létszámban szereplő középpályás triónktól teljes joggal majrézik lassan a fél világ. A másik fele pedig sok mindent meg is tesz azért, hogy valamelyik tagját a saját soraiban tudhassa, de ezek a próbálkozások a pusztába kiáltott szellentés hatékonyságával dolgoznak. Mindezzel együtt az eddigi legkomolyabb próbatétel vár Kevinre, Danira meg Mirára, főképpen akkor, ha a sérüléséből felépült Chuck Norris hasonmás, a valóban zseniális Andrea is ott lesz az ellen soraiban.

Elöl igen komoly választék van Mattia parádés visszatérése óta, amit mi sem jelez jobban, hogy Boris elpasszolása bármilyen módon ismét napirenden van, pontosan úgy, mint Marquinhóé. A Capitano szinte biztosan nem fogja kihagyni azt a fogadtatást, amelyben borítékolhatóan része lesz Torinóban, Destrót nem a kezdőbe jelölni egészen nehéz lenne a Mesternek, Gervinhót meg talán még inkább. Rajtuk kívül Ljajic és Flóri is ég a vágytól, hogy bizonyítsák, hogy az elmúlt meccseken nyújtott mérsékelt teljesítmény csak a véletlenek összejátszásának a műve.

ruditotti

Tudják!

Mi tudjuk már jó ideje, hogy Rudi tudja, mi a megoldás, és olyan nagyot akkor sem néznénk Beharangozó Terézzel, ha a Catania ellen részben kényszerből, de inkább komoly sikerrel alkalmazott 4-2-3-1-re hajazna inkább a hadrend (igaz mindennek a kevésbé támadó jellegű variációinak egyikével). Mindegy is, ez nem a mi asztalunk, ennek okán csak annyit idézünk ide még egy ízben, hogy Rudi tudja.

Tudja, hogy a leghúzósabb megmérettetés előtt áll csapata, amely azonban egy idegenbeli bravúrral egyértelműen bizonyíthatja, hogy igen is komolyan gondolja. Meg akarja tartani a veretlenségét, fel akar jönni két pontra a tabellán Buffonék mögé, és tovább akarja táplálni bennünk azokat a reményeket, amelyeknek megfogalmazására továbbra is csak a 25. giornata után kerül majd sor ezeken a hasábokon. Rajtunk nem fog múlni, mi ott leszünk a Sport7-ben, hogy együtt szurkoljuk ki a bravúrt, melynek eredményeképpen hosszú ideig froclizhatjuk teljes megelégedésünkre a Juve-szurker ismerőseinket.

92 hozzászólás a(z) “Beharangozó Teréz: Fricskát a vénasszonynak!” bejegyzéshez

 1. Közeleg a nagy nap, megyünk Mordorba! A fogadóirodák szerint az esélytelenek nyugalmával utazhatunk és olyat is hallottam a médiában, hogy “a Rómának Torinóban jó lenne a döntetlen is”. Szerintem meg, ha csak egy mód van rá, valahogy meg kéne verni őket, egyrészt mert ugyanazokról beszélünk, akik jók voltak a Koppenhága ellen egy döntetlenre, vagy akik nem bírtak az eredményválságban lévő Galatasarayal. Másrészt meg, ha most nem verjük el őket, jó formában lévő, szinte hiánytalan kerettel, akkor mikor?

 2. Nekünk és a Juvének is az egyik legjobb a támadó és középpályás szekciója. Ennek ellenére ( v épp ezért) én egy unalmas, kevés helyzetet hozó 1 gólos meccset várok (mint a 2013mas februári). Remélhetőleg nem egy 11 fog dönteni, mert azt idegenben mi biztos nem kapjuk meg.

 3. Most olvastam hogy egy kínai üzletember megvette az unicredittől a roma részvényeit. Remélem Palotta nem fogja eladni a klubot mivel eddig tetszik amit csinál és nem annyira szeretném ha a roma is egy agyon vásárolt klub lenne, persze a pénz az mindig jól jön.

  u.i. verjük meg a juvét FORZA ROMA

  • Én is olvastam, de ez még csak “pletyka”, a RadioRadio nevű rádióadó főszerkesztője, Di Giovambattista, saját forrásaira hivatkozva, azt mondta, hogy Chen Feng már megvette az Unicredit részvényeinek a nagy részét (kb. 5 % maradna a bank tulajdonában), a papírokat már aláírták, csak az átadás-átvétel van hátra. Azt is mondta, hogy a kínai az egész Rómát akarja és hogy “zavarba ejtően sok pénzt akar költeni”. Majd meglátjuk, hogy mennyi igaz. Annyi legalább már biztos, hogy ez a kínai nem egy újabb ágrólszakadt szélhámos, mint a perugiai “sejk” volt.

 4. Conte jól felhúzta magát Totti nyilatkozatán. Erre azért nem számítottam. Amióta világ a világ, mindenki megtalálja a bírókkal a Juventust, és pont most akad ki Conte? Nekem ez azt mutatja, hogy feszültek Torinóban.

  • Conte mindig fel van húzva, lehet, hogy a hajműtéténél rosszul kötöttek vissza neki pár kábelt és most valahányszor kinyitja a száját hülyeségek jönnek ki belőle.

   Kedvenc Conte nyilatkozatom, amit annyiszor elmondott már, hogy a refrénje is lehetne, a “Destabilizálni akarnak minket!” Szegény drága jó Conte, hát ki akar titeket destabilizálni? Miért? Miről beszélsz? Ahelyett, hogy megnyugodna és örülne a szép új hajának. Hihetetlen!

    • Conte játékosnak is nagyon jó volt, de mint kiderült, edzőnek még sokkal jobb! A mi szempontunkból sajnos. De amikor a juve panaszkodik a bírókra, nekem mindig az jut az eszembe, hogy mit kéne szólnia például a Catanianak a tavalyi Catania-juve után? Ott aztán minden volt, csak a símaszk hiányzott a bírókról.

 5. Valahogy rámtört az érzés, hogy Destro nem biztos, hogy kezdeni fog. Ha a szélekre játszunk Flo és Ljajic valószínűbb nálam. De ahogy a szerző is írja: Rudi tudja.

 6. Jó lesz ez. Uraljuk a meccset, ezeknek közük sincs hozzá…

  Be kell rúgni a helyzeteket, kp-t uraljuk. Fogalmuk sincs mit kéne tenni.

  Somos ez egy fasz, látszik Juve drukker de valaki ennyire húzzon egy irányba botrány.

  Ez egyvonal vagy les? meg kell fordítani

 7. Ez volt az egyik különbség a tavalyi meg az idei Roma között, hogy nem csinálunk idén ilyeneket.

  Akárhogy is, Forza Roma!

  • Bocsanat, de ez csak itt, ebben a kornyezetben kiallitas (meg a roman bundasligaban esetleg), meg Castan eseteben a masik kapunal szabadrugas jott volna kifele lokesert.
   Ettol fuggetlenul kikaptunk volna, de a tort azert Rizzoli spori martotta meg bennunk.
   A Sportklub meg ma verte ki a biztositekot nalam a felkeszuletlenseggel, hozzaertes hianyaval es az elfogultsaggal.

   • Rizzoli nem fújt rosszul. A két kiállítás meg a 11-es egyértelmű volt. Torinóban mindig összeszarjuk magunkat, ennyi.

    • Egyetertunk, nem vezette rosszul addig. Abban a helyzetben viszont nem itelt jol. De Rossi belepojet raadasul 2-0-nal egyik “nagy” csapatnal sem jutalmaztak volna pirossal. Egy rossz utemu becsuszas volt, teljesen jogos sarga lapert. Castan pirosanal az elfogultsag beszel belolem, ha kezezes, akkor egyertelmu piros.
     Nem volt itt beszarva senki. Talalkoztunk egy csapattal, aki a legjobban jatszotta a catenacciot (a leggusztustalanabb fajtabol) az eddigiek kozul, s nem tudtunk mit kezdeni vele. S ezen a viszonylag gyors gol csak rontott.

 8. Jobbik csapat nyert sajnos. Ha ezt a meccset 11 emberrel játszuk és 200percig tart, akkor se rúgtunk volna gólt ennek a Juvénak. Gervinho-nak egy megindulása se volt a meccsen. Maiconnak 1 értelmes beadása se. Gyakorlatilag valódi gólhelyzet nélkül játszottuk le a 90 percet.

  A végére egy kis idézet a barcás haveromtól:
  Pont úgy játszotok mint mi 3-4 éve. Körbejáratjuk a labdát, jobbak vagyunk, de semmi elképzelés, se gólhelyzet.

  Az a barca kitudta nőni ezt a “betegséget”. Remélem mi is idővel. Juve sajnos tudtunkra adta, hogy ez egy egycsapatos bajnokság lesz, mint a német. Jövőre lehet javítani

 9. Ahogy néztem a meccset, DDR pirosáig csak dicsérni lehetett azt az emberformájú Rizzolit, de a végén csak nem bírt magával, muszáj volt elb@sznia a meccset. Tiszta szívemből remélem, hogy ami pénzt ezért a meccsért kap, az utolsó fillérig gyógyszerre fogja költeni! A juve viszont sajnos máma egyértelműen és vitathatatlanul jobb volt nálunk, legalábbis amíg tartott a meccs, amíg Rizzoli egyedül meg nem oldotta az egészet. Vidal, Tevez és Pogba voltak a legjobbak, a mieink sajna nem találtak igazán fogást a rabruhásokon. Sebaj, jövő héten nyerünk!

   • Elnézést, nyilván nem fogalmaztam világosan. A juve sokkal jobb volt, Rizzoli nélkül is. De az egyből piros DDR-nek erős túlzás volt, azzal a kiállítással gyakorlatilag lefújta a meccset, ráadásul velünk meg jól kibaltázott a következő meccsre is. Ezért nálam Rizzoli tegnapi ténykedése elégtelen volt.

 10. Szerintem pont szeleken ettek meg minket. Dodotol nem vartam sok tamadast, de Maicon sajnos emberere talalt Asamoahban, aki elol-hatul jobb volt nala (ket gol es a kiallitasok is onnan jottek), igy mindenki kozepen probalkozott, ahol nyolcan vedekeztek. Meg szelrol is befele huzott mindenki. Azt gondolom ezert Boris ma jobb megoldas lett volna elol, mint Destro. Az egesz masodik felidoben ivelgettunk.
  Nem volt ellenszerunk erre a melyen behuzodo 11 emberes vedekezesre.

  • Teljesen mind1 volt sajnos tegnap, hogy milyen kezdővel/taktikával állunk fel. Conte meghúzta, amit meg kellett. Be merte vállalni, hogy hazai pályán felküldi a csapatát 11 emberrel védekezni. Találtak egy gólt, onnan vége is volt a meccsnek, végig csak kontráztak.
   Egyetlen egy reményünk lett volna, ha gyors oldalváltásokkal, (amihez 30-40m-es passzok kellenek) operálunk, de erre nincs se játékosunk, se gyakorlatunk.

   Nézzük a dolgok jó oldalát. Megkaptuk az atyai pofont végre. Ebből lehet tanulni, igazolni játékosokat, akikkel ezt a hiányosságot ki lehet küszöbölni. A juve megmutatta a többi csapatnak kb mit kell ellenünk játszani. Kíváncsian várom a kövi meccsünket.

   ui: Én Rudi helyébe 1 hónapig csak a szögletrúgásokat gyakorolnám, mert annyi szögletünk van idén, mint a kurvaisten, de a 10%át se tudjuk még helyzetre se váltani

   • Sok igazsag vagyon e szavakban, talan a gyors oldalvaltasokkal nem ertek egyet, abbol lattunk eleget a Totti, DDR, Strootman, Pjanic kvartettol (kivancsi is voltam, hogy ki rontja el eloszor az atvetelt Maicon vagy Dodo- vegul egyik sem :-)). Rengeteg beadas jott jatek- es rogzitett helyzetbol is, csak xart se ertunk vele a rabruhas vedok ellen (mi meg kaptunk gyakorlatilag kettot belole). Egy jo centerjatek elkelt volna, ezert mondtam, hogy Boris jateka talan hasznosabb lett volna ezuttal, mint Destroe. Meg 0-2-nel is.

    • Két külön dologról beszélünk oldalváltásoknál. Én fogalmaztam pontatlanul. Nem arra gondoltam, hogy gyors rövid passzokkal vagy helycserékkel kimozgatjuk a Juvét, mert azt próbáltuk pont, és le se tojták.
     Én innen a kanapéról azt láttam, mikor Dodonál van a labda a teljes Juve védelem felé tolódik, és Maicon ott áll kb 20-30m-es üres térben. Annyi lett volna a történet, hogy Dodo-tól a labda elkerüljön Maiconig, v fordítva maximum még 1 ember közreműködésével. Így elcsúszhatott volna a vén szatyor védelme.

     Centerjátékot meg továbbra is hülyeségnek tartom, ez nem kézilabda, hogy majd borisz beborul 5 védővel félfordulatból és bedobja. Azért egy buffon is ott volt, és ilyen tömörült védelem ellen Borisznak esélye se lett volna tiszta helyzetet kialakítani, anélkül meg pontosan annyi gólt szerzünk, mint nélküle.
     Talán a harcossággal sárgákat kiharcolhatott volna, de az eredmény szempontjából teljesen lényegtelen hogy ő játszott e vagy nem.

     • Egyre gondoltunk, de volt par hosszu keresztlabda azert tegnap is, bar teny, hogy nem ez az alapjatekunk.
      A centerjatek lenyege a teruletnyeres ezuttal, ugyanis a hatoson helyezkedo centert a behuzodo vedelembol egy kozepso vedo fog es egy biztosit, igy ok kapasbol ki vannak veve a labdas elleni jatekbol. Ehhez jonne egy ellenoldali tamado es egy kozeppalyas fellepese a tizenhatos kornyekere. Ha mar ugyis ivelgettunk az egesz masodik felidoben, legalabb lett volna valami ertelme. Igy nem volt tamadojatekunk, amit jatszottunk a masodik felidoben, ahhoz Destro alkalmatlan.

 11. Üdv!

  Gondoltam csendben elolvasom hogyan reagáltok, mit szóltok a tegnapi eredményhez, na meg a Roma játékához. Hol lehet javulni, mi (ki, kik) okozta az erőtlen mutatványt. Túl sok konkrétum nem nagyon merült fel, de így legalább megnyugodtam, mert én sem nagyon tudom, hogy a tegnapi egyoldalúság hogyan volt benne a csillagokban. Izgultam rendesen a meccs előtt.

  Szimpatikus a csapatotok, remélem az ezüst meglesz, mert a Napoli-Inter duó viszont enyhén antipatikus, a Fior pedig nem ér oda. Rossi tegnap sérült meg a szokásos térdével.. :/ Most még a Lazio feltámadásában bízok, két éve ők is megdolgoztak a megbecsülésért és a fincsibb tabellás helyekre való jogosultságért, legalábbis a szememben.

  Rizzolira kitérve: maximum csak a romanista érzelműek esti alvását rontotta el, a meccset nem, az már 2-0-nál eldőlt. A Fior elleni móka pont arra volt jó, hogy még egyszer ilyet el ne kövessen a csapat. 15 perc alatt négy (4!) gólt kapni ritka megérdemelt büntetés volt azért a nagyképűségért. Most megőrizték az alázatot és komolyan dolgoztak a Roma ellehetetlenítésén.

  vaci87:
  “Jó lesz ez. Uraljuk a meccset, ezeknek közük sincs hozzá…”
  – kb. 5-10 percig én is ettől tartottam, de egyre erősödött a felismerés, hogy ezt a Juvét még nem láttam. Ez nem szenvedés volt, mint ilyenkor, hanem annál tudatosabb átengedése a labdázásnak. Vegytiszta kontra felállás.

  “Ez egyvonal vagy les?” – egyik sem, szabályos grundfoci volt

  “EZ a somos azt mondja Juve akarata érvényesült, ezt nem hiszem el 😀 csak nevetni lehet az ilyen prosztón!!!!”
  – giallorosso szemüvegen át talán akkor még nem látszott, de a 3:0 és az ahhoz vezető játék vélhetően nem a Roma akarata volt. A római támadások könnyűszerrel való megállítása és ezt követő gyilkos kontrákra való áhítozás kényelmes helyzete azért mutatott valamit

  • Az elozetes nyilatkozatokkal es elvarasokkal szemben a Roma felvallalta a sajat jatekat, mig Conte bevallalt hazai palyan egy regen latott, gusztustalan, am rendkivul hatekony catenacciot. Ez volt a kulonbseg.
   Ennek megfeleloen- igy utolag- a meccs kulcsa az elso gol volt, a mi szempontunkbol ez Ljajic kimaradt helyzete, talan az egyetlen eset, amikor a vedelem moge tudtunk kerulni. Ha az bemegy, talan mas a helyzet…s ez a Juve dicserete!
   Rizzolirol itt mar tobben elmondtuk, hogy nem a vegeredmenyt befolyasolta, de nem hozott jo dontest. Lelke rajta…

   • Szerintem meg ki kellett állítani DDR-t.
    És félek, hogy ez az eltiltásban is be fog igazolódni.
    Berágott és elgurult a gyógyszere.
    Nem először, nem másodszor és valószínűleg nem is utoljára.
    Ha Rizzoli fennhagyta volna, akkor 3 perc múlva csinált volna egy még durvábbat, hogy ne legyen kétség…

    • Akár ez is lehetséges ez is, de az egész meccsen még csak szabálytalansága sem volt, nem reklamált, nem lökdösődött. Nyilván látszott, hogy egy meggondolatlan megmozdulás volt, de nem hiszem, hogy saját válogatott csapattársát szándékosan rúgta volna agyon. Chiellini sem haragudott rá, csak értetlenkedett, teljes joggal.

  • Mit szeretnél konkrétumként hallani? Ez a meccs Várhidi “Magneto” Péter mágnestáblájánál dőlt el. Azzal, hogy a Juve 11 embberrel védekezett, nem hagyott helyet a megindulásokra, ergo Gervinho játékának már lőttek is. Betömörültek középre, ott egy Boriello centerrel se termett volna semmivel több, mint Ljajic-Totti vagy később Florenzivel.
   Ilyen fal még sose állt előttünk (meg merem kockáztatni nem is fog), erre kell kitalálni vmit legközelebb, amihez merőben más játékra van szükségünk. Ez volt Rudi első taktikai veresége, 1x mindennek vége szakad.

   De ha szeretnél konkrétumot, akkor STrootman és Maicon a leggyengébb meccsükön van túl. Strootman-t kb észre se vettem, hogy játszik, amíg fel nem rúgott vkit. Maicon beadásai meg kritikán aluliak voltak önmagához képest. Pedig neki (sajnos egyedül neki) megvolt a lehetősége, hogy változtasson a meccsen. Dodo jobban játszott mint a vén brazil. Toro meg a 2 beadása meg említésre se méltó, max majd a jövő évi Watts-ban fog szerepelni vicces orosz népzenével.

   • Félreértesz.. Nem azért jöttem ide, hogy SZÁMONKÉRJEM az elemzést, csak érdekelt, hogy ti értettétek-e mi történt, vagy ti sem. Én nem követem a Roma játékát, csak a hetekig tartó vezetés miatt (veretlenség, győzelmi sorozat, bomba idénykezdés) úgy éreztem, hogy egy nagyon izzadós meccs lesz a tegnapi. Nem az lett, erről reméltem olvasni itt egy jó meglátást, hátha valaki látta mi történt.

    Nekem annyi jött le 5 perc után, hogy a Juve nyomja a kamu-védekezést, miközben érzik, hogy a Roma nem azt játssza amivel őket meg lehet fogni. Volt pár helyzete Tottiéknak – na de egy bajnokaspiránstól ez a nagyon minimum, nem? Ezen felül semmi nyomást nem tudtak Bonuékra helyezni, miközben egy halom gólt vertek a szezonban. Mindenki azt várta, hogy a Roma lendületes lesz. Márpedig egy Bayern ellen ilyen védekezéssel négy alatt nem úszta volna meg tegnap senki. A Roma szerintem ettől maradt el, hogy a saját, gyilkos játékával hibára kényszerítse a Juventust. Ehelyett úgy tettek mint akik támadni szeretnének, de nem nagyon erőltették meg magukat. Ehhez nem kell 11 emberes védekezés sem, de a WhoScored szerint sem volt olyan defenzív a Juve: a kapura/mellé/blokkolt lövések a két oldalon 5/3/5 és 4/3/1 voltak, ami 13-8 a Juve javára. Ezt nem kellett annyira catenaciózni, de nem akarok ezen lovagolni. A masszív védekezés még nem bunkerfoci.

    • Ez 50-55 percig igencsak bunker foci volt. Ebben az idoszakban a Juve kb haromszor jutott el lovesig. Egy gol, a tobbi fole-melle 25-30-rol.
     Az tobb, mint szervezett vedekezes, mikor a legelso ember 35 meterre van a sajat kapujatol…
     De szot se tobbet rola. Nyertetek, jobbak voltatok, nekunk meg sok a tanulnivalonk meg.

     • Tényleg szót se többet, tényleg fogtok még fejlődni, de a statisztika kicsit ellentmond neked: http://www.whoscored.com/Matches/758173/Live

      Szerintük a Juve 15. percben lőtt egy gólt, majd a 30-50. percig eleresztett 6 lövést és egy újabb gólt. A maradék 40 percre el osztható a hátralévő 4 lövés 1 gól produkció. Ehhez képest a Roma az első fél órában élt, 6 lövéshez a maradék egy órában csak 2 lövést tudtak tenni. Ebből úgy tűnik, hogy a Juve 30 percig bunkerelt és átengedte a játékot úgy, hogy közben vert egy gólt, majd átvette a kezdeményezést úgy, hogy közben bunkerfocizott és nem ment ki a térfeléről, de 3-4 percenként tüzelt egyet. Hm.

  • A Juve erősebb volt, nem is kicsit. Lehet, hogy más lett volna, ha a Roma másképp játszik, többet védekezik, de elnézve a Juve tegnapi formáját én kétlem. Vidal és Tevez nagyon jók voltak, a juve szervezetten, jól védekezett és veszélyesen támadott. Ehhez képest a Roma Ljajic helyzetén kívül talán egy helyzetet se alakított ki.

   Rizzoli viszont nagyságrendekkel jobban tette volna ha sárgát ad DDR-nek nem pirosat. Egyrészt valószínűleg 20 perccel tovább tartott volna a meccs (szerintem sajnos akkor is simán nyert volna a Juve), másrészt most lenne DDR-ünk a jövő héten. De nyilván ez már teljesen szubjektív, azon múlik, hogy mennyire értékeljük durvának DDR becsúszását.

 12. vaci87 – 2014-01-05 – 20:42 szerint:
  “Jó lesz ez. Uraljuk a meccset, ezeknek közük sincs hozzá…
  Be kell rúgni a helyzeteket, kp-t uraljuk. Fogalmuk sincs mit kéne tenni.
  Somos ez egy fasz, látszik Juve drukker de valaki ennyire húzzon egy irányba botrány.
  Ez egyvonal vagy les? meg kell fordítani”

  Az ilyen hozzászólások miatt ekéznek bennünket, sajnos joggal.
  1. Dehogy uraltuk a meccset, végig az történt, amit a Juve akart.
  2. Somosról köztudott, hogy gyűlöli a Juvét, ezt Sportklubon kívüli hozzászólásaiban nem is titkolja. Vidi-szurkoló, Fradi- és Juve-gyűlölő. Nem tudom, hogy hozzánk hogyan áll, de hogy tegnap nekünk szurkolt, az 100%!
  3. Nem volt sem egyvonal, sem les.
  4. Be kell rúgni a helyzeteket? Volt olyanunk??

  +1, az egyetlen, amivel egyet tudok érteni, hogy Somos egy f*sz.

  • Egy “helyzetecskénk” azért volt, tény hogy nem sok 90, akarom mondani 75 perc alatt. Biztos emlékszel te is, mikor a meccs legelején lekontráztuk őket Totti indította Ljajicot, de Chiellini és Buffon közös erővel hárították a lövését. Ha jól emlékszem még Pjanicnak is volt egy lapos lövése, de azt már nem nevezném helyzetnek.

   Egyébként meg az ellenszurkerek valamilyen szinten úgyis be fognak szólni nekünk, az a dolguk. 🙂

  • Ne bantsd a masikat, lehet velemenye, lehet elfogult is, fokent a merkozes heveben. Vedd figyelembe, hogy ezt szunetben orhatta kb. Szerintem mindannyian ugy gondoltuk egy felidon keresztul, hogy uraljuk a meccset, a Juvenak egy talalt golon, meg a tizenhatosunkig juto tamadason kivul semmi felmutatni valoja nem volt (elismerve az ellenfel jatekosainak kepessegeit- Tevez, Vidal).
   Ljajic helyzete merkozest befolyasolo volt- ezt korabban mar irtam- nekunk nem ment be az elso, nekik igen.
   S vegul Somosrol: nem hiszem hogy Juve drukker, de hogy teljesen alkalmatlan arra, amit csinal, az egyertelmu. A merkozesen egymasnak teljesen ellentmondo velemenyeket tesz kozze ugyanarrol a csapatrol vagy helyzetrol. S tetozeskeppen rendre nem ismeri meg a jatekosokat, s teljesen felkeszuletlenul ul le kozvetiteni. Ez utobbi meglatas igaz a teljes sportklub “mezonyere”, a studioban ulokre is. (csak egy pelda: tegnap senki nem volt tisztaban azzal, hogy csutortokon a Samp latogatasa Romaban kupameccs lesz, pedig azt nem is ok kozvetitik…). Olyannyira igaz ez, hogy tegnap komolyan felmerult bennem, hogy irok egy levelet nekik, melyben kerni fogom, hogy a Roma meccseket felvezetes nelkul, eredeti komentarral kozvetitsek. Nagyon remelem nem sokaig lesznek naluk a jogok….

   • nem biztos, hogy számít a véleményem, mert én őszintén kedvelem ákost, de néhány tényt leszögeznék.

    – sokkal felkészültebb, mint a legtöbb riporter. bevallottan nem az olasz foci volt a kedvence, de vette a fáradtságot, és elég mélyen beleásta magát. gondoljatok bele, hogy neki nem csak a romával és a juvéval kapcsolatban kell képben lennie, hanem a cagliarival és a sassuolóval is.

    – tárgyi tévedése szinte soha nincs, néha egészen másképp lát dolgokat, mint te vagy én, és néha benéz egy-egy helyzetet. de ki nem?

    – én bírom a humorát, van aki meg nem. a montipájtont sem bírja mindenki.

    – lassan négy éve ismerjük egymást, de fingom nincs, kinek szurkol. azt tudom, hogy a vidinek és úgy általában a fehérvári csapatoknak igen, és mintha rémlene, hogy realos, de lehet, hogy ezt is rosszul tudom. egy dolog biztos: a juventus nem a szíve csücske, ha tegnap valakinek szurkolt, az inkább a roma volt. szerintem objektív, pont annyi véleményt vállal fel, amennyit muszáj is. néha másképp látjuk, ennyi.

    tudom, hogy felesleges védeni, haters gonna hate, de ezeket le akartam írni.

    a vitatott kérdésekkel kapcsolatban az a véleményem, hogy a juventus nem önszántából húzódott ennyire hátra, de a védekezése rendben volt, így ha a reálisnál nagyobb kockázatot vállalva is, de simán nyert. így utólag kíváncsi lennék, mi lett volna, ha vidal nem lövi be az elején, és 0-0-al megyünk szünetre.

    de a második félidő már nagyon sima volt, ott már nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. aki vitatja de rossi pirosát, az nézze meg még egyszer a felvételt: centiken (és nem rajta) múlik, hogy nem teszi tönkre chiellini pályafutását. castané meg ennyire sem vitatható.

    • Apropó Chiellini pályafutása, segíts már, mert nekem nem jut az eszembe, te biztosan jobban emlékszel: mikor eltörte Berghessio lábát 4-0-nál, Chiellini milyen színű lapot kapott?

     Egyébként mindenben igazad van.

    • A merkozes egyes helyzeteinek megitelese hovatartozastol fuggoen valtozik, ezen kar sokaig vitatkozni, ugyis parttalan. Ettol meg holnap lesz kenyer.
     Ami a sportklubot es Somost illeti teljes mertekben elfogadom, amit mondtal (egyebkent nem emlekszem, hogy ezen a blogon nem mondhatta el valaki a mondanivalojat, ha azt kulturaltan tette, meg ha nem is kozulunk valo- remelem ez tovabbra is igy lesz), ugyanakkor ez semmit sem valtoztat azon, amit irtam. Es nem egy meccs alapjan mondom ezt, egyszeruen most telt be a pohar. Megengedhetetlenul sok targyi tevedest velek felfedezni rendszeresen a sportklub kozvetiteseiben- ugy altalaban is, nem csak Somosnal, messze a legalacsonyabb szintet kepviselik a sportcsatornak kozul. Na marmost, ha mindezt felkeszulve tudjak produkalni, haaaat…
     Termeszetesen mindez maganvelemeny.

 13. De jó érzés volt látni, ahogy egy bunkerfocival kicsináltuk az ellent. Jó volt látni, hogy elhitték: van keresnivalójuk, pedig nem volt. 11 védő ellen nem tudsz mit csinálni. Jaaaaa, hogy pont a másik csapatnak szurkolok??? akkor ezt bőnyállal cumiztam.

  Azért egy Tevez-t el tudnék viselni nálunk. Őt nem nyomták el csikként, mint Ljajicsot. Gervinho meg terület nélkül nem tud mit csinálni, mert körülményes és ehhez kevés a technikája. Egy jó Pastore kelleni fog tavasszal…

  De Rossi: narancssárga lap… megadható volt. Castané meg kifelé szabi lökés miatt. De azzal meg az volt a baj, hogy nem fordított felállásban voltunk.

 14. Volt még egy helyzet, ha már a mérkőzés eseményeit boncolgatjuk: Maicon ment el a szélen és a végén közös erővel rúgtak kapura az érkező Pjaniccal már 1-0-nál az első félidő közepén. De a Juvénak sem volt több helyzete, rúgtak 3 gólt, de jobbak, sőt taktikusabbak sem voltak. Igazából mindkét fél azt játszotta, amit szerette volna: mi birtokoltuk a ladbát és irányítottuk a meccset, a juve meg beállt türelemfocira (ezt mondom a gól nélküli részre). Az igazán nagy különbség az, hogy a Juve 1/1-el értékesítette a helyzetét, míg mi az elsőt kihagytuk még Ljajiccal. Nekem az a szent meggyőződésem, hogy ha mi szerzünk vezetést, akkor ugyanezt a kontrafocit játszhattuk volna, akkor jöhetett volna a Juve, és akkor megláttuk volna mit tudnak ők felállt védelemmel szemben (ezt főleg alapozhatom a Napoli elleni hazai meccsünkre, ugyanez történt, mint most csak akkor mi védekeztük le otthon az ellent, vagy az Inter ellen idegenben).

 15. Hallgassunk mi is RG-re: lepjunk gyorsan tul ezen a veresegen! Lassunk jo hireket:
  – tegnap a Boca elnoke bejelentette, hogy Leandro Paredes ma felszall a Romaba tarto repulore, hogy megkezdje masfel eves kolcsonszerepleset csapatunknal. Ez megint egy igazi olaszos tortenet, tekintve, hogy a Roma union kivuli kontingense erre az evre telitett, igy azonnal tovabpasszoljuk egy masik- valoszinuleg- Serie A csapatnak.
  – Pjanic terdeben nem mutattak ki szalagserulest az eszkozos vizsgalatok, ujabb szures 24/48 oran belul
  OFF
  nem volt ilyen szerencseje a firenzei Rossinak, aki harmadik terdszalagseruleset szenvedte el rovid ido alatt, igaz ezuttal mutetre nem lesz szukseg ugy nez ki. Innen is jobbulast, szimpatikus srac…
  A Fio igy csatart keres, egyik kiszemeltjuk a mi Borisunk…
  ON
  – legujabb hirek szerint tettunk egy uj ajanlatot Nainggolanert, 3 millioert erkezik kolcsonben vasarlasi opcioval, 6,5 millio ertekben a fele jatekjogaert…Ugyanakkor hallani a Napoli visszautazithatatlan ajanlatarol, valamint a szardok sportigazgatoja szerint ot olasz csapattal targyalnak…Ki erti mar ezt???

 16. Még egy különbség tavalyról és idénről: most mindenki teljes mértékben az edző és a játékosok mellett áll, semmi támadás feléjük. Így van rendjén, más ez a 3-0, mint a tavalyi négy.

 17. Paredes már Rómában van, Galliani pedig azt nyilatkozta, hogy szerinte Nainggolan a Romáé lesz. Ez utóbbin azért meglepődnék.

  • Teljesen egyetértek az előző hozzászólásoddal! Tavaly a cseh messiással “bohócok” voltunk Torinóban, az idén a két pirosig játszottunk. Garciát és a játékosokat meg teljesen felesleges szidni. Sose feledjük, hogy két “pokoli” szezonból mászunk kifelé.

   Fester bácsi átigazolási ügyekben hagyományosan nem szereti a sajtó orrára kötni a Milan folyamatban lévő ügyeit, magyarul mondva csak akkor nem hazudik, ha csukva a szája, de ezért még haragudni se lehet rá. Paredesre viszont nagyon kíváncsi vagyok!!!

   • Közben Nainggolan már szinte fix. Nem bántam azt sem, amikor úgy volt, hogy nem ide jön, de jó a középpályára alternatívának. Örülök, hogy mélyül a keret.

 18. Most olvastam, hogy akár vasárnap már kezdhet is nálunk Nainggolan, DDR helyén.

  Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egész hír olaszul volt, tehát lefordítottam ezt:

  “Nainggolan è all’aeroporto di Linate e si sta imbarcando per Cagliari. Farà ritorno in Sardegna in attesa dell’ok di Cellino al suo trasferimento alla Roma. Il belga potrebbe partire dal primo minuto già da domenica, visto che De Rossi verrà squalificato per il rosso ricevuto con la Juve.”
  romanews.eu

  • Di Marzio szerint Cellino beadta a derekat, Radja holnap Romaba erkezik orvosi vizsgalatra. 9,5 milliot fizetunk fele jatekjogaert, 1,8 milliot evente a belga ninjanak 2018-ig.
   Lassan kezd korvonalazodni egy ujabb nagy haszonnal kecsegteto eladas, valamibol finanszirozni kellene mindezt, nem Pallotta fogja zsebbol…osszeeskuves elmelet ugyan, de lehet, hogy ezt a cechet mar Feng allja???!!!
   Mondjuk azt kizartnak tartom, hogy Garcia vele kezdjen vasarnap, tekintve hogy meg a tarsai nevet sem tudja… vagy beugrik Bradley siman DDR helyere vagy Rudi meghuzza megint a 4-2-3-1-et. En utobbira szavazok, foleg ha Pjanic sem jatszik. (Morgo- Maicon, Benatia dr., Burdi, Dodo- Lex, Strootman- Florenzi, Capitano, Homlok- Destro. Egesz pofas…)

   • Basszus! 9,5 millió a feléért! Csak nekem tűnik Qrva soknak? Úgy értem, jelen állás szerint még a kezdőbe se fér be. Tudom, hogy nem én fizetem ki, innentől kezdve mit pofázok, de ez sehogy se tűnik olcsónak.

 19. simán kinézem hogy a ninja kezdjen hétvégén, végül is csak keddet írunk, hol van még a hétvége, egészséges és játszik is, szal minden adott hogy játsszon.
  igen qrva sok, de sztem simán meg lehet, hogy ez a megvétel annak szól, hogy riválishoz(napoli) ne kerüljön, vagyis kinézem sabból, hogy a cél csak az hogy a pad mélyüljön egy félévre(3 milláért), de eszünk ágában sincs megvenni(amúgy ez így ebben a formában a destro féle bizniszre hajaz, amiből nem jöttünk jól ki)…..a másik lehetőség, de ez még távoli, lehet hogy strootman pótlónak érkezne, mert azt is kinézem az amcsikból hogy egy ilyen félév év után busás haszonnal eladják majd a hollandot a nyáron(nálam a roma per pill legpótolhatatlan játékosa a holland, szal 35-40 milla allatt tuti hogy nem válnék meg tőle).
  persze majd az idő eldönti, hogy mi is lesz a sorsa a belgának……

 20. Azért az sem szabad elfelejteni, hogy gyakorlatilag nincs középpályásunk a kezdőn kívül, amikor 3 naponta játszottunk (most még jön a kupa is), akkor igencsak elfáradnak az emberek (emlékezzünk mondjuk a Toro elleni meccsre, amikor Strootman már a fülén vette a levegőt). És taktikailag sem lenne egy butaság, ha lenne még egy összekötőnk, aki támadás-védekezés építésében frissen lép be a meccsbe: a Milan ellen aztán végképp lehetett látni a meccs végén, hogy Bradley nem hasznos elöl, Stro viszont fáradt volt, mert az első félidőben rendszeresen ő mozgott be; valamint az Atalanta ellen már Riccinek kellett beállnia. Nem is beszélve arról, hogy jövőre, ha így haladunk elérünk valamilyen kupaszereplést, amikor is még több meccs lesz és már bevételkieséssel sem kell számolni (gondoljunk csak arra, hogy 2 rossz szezon után árultuk ki a keretet, közel sem biztos, hogy megtesszük ugyanezt egy jó szezon után is)

 21. Nainggolan gyakorlatilag már a miénk, sose hittem volna! Én örülök a játékosnak, mert Bradley hiába rokonszenves, ha a támadó fázisban nem szuperál igazán, szóval elméletileg nagyon jó, hogy van egy újabb alternatíva. Ráadásul a kezdőbe sincs az a gyors játékos, aki a védekező fázisban tudja támadni a labdahordót, mint Nainggolan. Engem csak az ára lep meg, gyakorlatilag Strootman árban vesszük, hacsak nincs még valami más biznisz is a háttérben, amit nem kötnek az orrunkra.

 22. egyenlőre én csak a 6 misi plusz 3,5 vagy fordítva. Ez fele játékjogért, de ez a másik fél ára változhat, attól függ megegyeztek-e a másik felében előre. Ha megegyeztek már – mint Destronál – akkor független a nálunk nyújtott teljesítménytől, ha nem, – ilyen volt anno Vucinic a Leccetől – akkor ez még felfele és lefele is mehet (mi a montenegróival nem jártunk jól), Cellinot ismerve az utóbbi lesz. És egyáltalán nem biztos, hogy az eddigi emlegetett 10 mellett még egyszer ennyi lesz (én inkább olyan 14-15 környékén várom). De az is lehet hogy a fele játékjogért cserébe megengedjük, hogy játszanak ingyen majd a mi stadionunkban – ha lesz. 🙂

 23. Közben Nainggolan aláírta a szerződését, a Roma facebook oldalán üdvözölte új játékosát. Nagyon örülök Ninjának. 🙂

 24. Közben megvettük a paraguayi Sanabriát, egyenesen a Barca B-ből. Egy újabb dél-amerikai tinititán, aki minden bizonnyal megy kölcsönbe, mint Paredes.

 25. Mi tortent Sabatinivel? Elso heten lerendezunk minden lenyeges kerdest??? Es tovabbra is: honnan ennyi zsoci? Ki megy el a pozitiv merlegu mercato erdekeben???

 26. amúgy a sky szerint most azon dolgozik sab mester, hogy vhogy megváltsa a hellas közbenjárásával/annak engedélyével/koooperálással iturbét 🙂
  végülis érthető, ha sikerülne vmilyen módon megváltani, akkor már nem számítana non eu-snak a gyerek…..
  jah és még vmi, ha ez összejönne meg hozzáveszem nainggolant ez nálam egy előrehozott bl-re való bevásárlásnak tűnik.:)

  • Sanabria és Paredes mindenképpen a többé kevésbé távoli jövőnek szóló vásárlások, ebben a bajnokságban egyiket sem fogjuk Roma mezben látni. Eddig az aktuális szezonra “csak” Nainggolan érkezett. Viszont pont ő egy fokkal lejjebb taszította a fényes fejű Bradleyt a képzeletbeli szamárlétrán, pedig eddig is csere volt. Mondjuk én nem hiszem, hogy Bradley már nyugdíjba akar menni az MLS-be, annál azért szerintem jobb.

   • Nem is értem, minek nekünk Jedvaj, Paredes, Sanabria, meg én ide sorolom a Nainggolan gyereket is. Úgy látszik megveszünk minden 18év alatti játékost, akinek vmi köze van a labdához.
    Értem én hogy a jövő csapatát építjük, de ennyi pénzből már a jelenébe is nyugodt szívvel bele lehet piszkálni..
    Hosszú távon valószínűleg kifizetődő lesz, de rövid távon ez egy Juve pentakill scudettóra.

    • Nainggolan egy erett, kesz jatekos, megkockaztatom egyenerteku a kozeppalyankon barkivel- termeszetesen a sajat erossegeit figyelembe veve. Ami plusz, hogy a kozeppalya barmely posztjan kepes jatszani. O eroteljesen a jelen!

    • Gondolom ezekben az igazolásokban (Paredes, Sanabria) részben üzleti megfontolások is közrejátszottak. Szerintem most, hogy megvettük Nainggolant, ebbe a mostani keretbe még kéne egy szélső védő, aki tud mindkét oldalon játszani és egy középső védő, ha Castan, vagy Benatia nem játszhat és nagyjából készen is lennénk. Nyilván úgyse mi lennénk a BL esélyes, de én elsősorban evvel próbálnám javítani a csapatot.

     • burdinak az uccsó féléve, tényleg lassú meg minden, de sztem ráérünk a nyáron találni egy embert ide, és ha jedvaj akkora tehetség, azért előbb utóbb csak megkapja a lehetőséget garciától, pölö ma, de áll.szélhátvédet játszhat, jaj nekem, nem ez a posztja 🙁
      szélsővédőkről annyit, évek óta vadászunk jó szél.védőkre, de nem találunk, én ezzel a 4 db-bal is beérem, ami jelenleg a keretben van, nyárig.
      nekem egy szélső támadó kéne, olyan cerci vagy menez típusú…..és akkor tényleg azt mondanám, hogy készen is állunk a szezon második részére.;) 🙂

     • Remélem Jedvaj megkapja a lehetőséget, de Romagnoli is játszott már középen, méghozzá jól. Jó lenne nem eltékozolni őket.

      Ha most eladjuk Bradleyt, akkor szerintem majdnem mindegy, hogy jött Nainggolan. Jobb a Ninja, ez tény, de Bradley bőven jó csere, elég szerény ahhoz, hogy leüljön a padra, és nem mmindegy a plusz egy ember. Előre sem gyenge, a Milan ellen 4(!) kulcspassza volt.

 27. amúgy állítólag az u17es vb svéd gólkirálya is érkezhet Valmir Berisha, ha már a jövő építéséről van szó.

Leave a Reply