Száguldó Sabatini – már megint Mercato

Mióta az amerikaiak átvették a klubot, és kinevezték Walter Sabatinit játékosügyi górénak bőven ad munkát a Roma az átigazolási hírekkel foglalkozó sajtómunkásoknak. Úgy tűnik a januári piacon is aktív lesz Walter, aki a következő egy hónapban ismét szerte repüli a golyóbist, új játékosakat kurkászva és fölöslegeseket fölkínálva.

sabatini blaz

Sabatini megint repül

Most következik a nemzetközi futball biz legidegesítőbb hónapja. A téli vásár azért terheli jobban az idegeket a nyárinál, mert folyó bajnokságokba rondít bele és lehetőséget ad a nyári piacon bénázó nagy kluboknak a javításra. Emberekkel kereskedő öltönyös rosszarcúak, a futball parazitái most tolják teli a sajtót ál- vagy félhírekkel, hogy kuncsaftjaik piaci pozícióját javítsák, és hamarosan a frankóra is sor kerüljön ufficiale, official, hivatalos címszóval. Nos, mi csak az utóbbiaknak hiszünk.

Persze az újságírók már karácsony óta gyártják nagyüzemben a ki-hova-mennyiért cikkeket. A Roma is megvett vagy eladott már egy tucat játékost, ha máshogy nem, legalább az újságíró pajtások tuti infói alapján.

A Cagliari belga ninjája Radja Nainggolan volt az első, akiknek állítólag már ott volt a keze ügyében a toll, hogy aláírjon a Romához. Erre nem befut egy-egy sms a mobiljára az Inter és a Milan ajánlatával. Így volt, nem lehetett másképp, azóta viszont úgy tűnik, hogy lecsúszunk a tagról.

ninjaÚgy tűnik, bebuktuk a szardíniai ninját

Szinte minden játékost összekötnek most a Romával, aki játszott két percet Rudi Garcia keze alatt és ehhez kapcsolódnak további hírek a francia vonalról. Olyan játékosokat sorolnak egy lapon a Romával átigazolási firkászaink, akik megfordultak a líg önben vagy még most is ott játszanak. Ám Cabaye-t ugyan nem adja a Newcastle.

Baldini miatt Tottenhammal is erős a kapcsolata Sabatininek, így a két klub esetleges közös transzfereiről szóló spekulációk is bőven megjelennek a különböző lapok hasábjain vagy az internet zugaiban. Etienne Capoue személyében kapcsolódik a francia szál a Spurs vonalhoz. A védekező középpályást némi cashért és Borriello játékjogáért vennénk meg, ha igaz.

Aztán Walter a dél-amerikai tinikre is ki van hegyezve, ő szerezte a Palermónak Pastorét (apropó az argentint kölcsönvennénk fél évre a PSG-től), vagy a Romának Lamelát és Marquinhost. Most a Boca “új Messije”, Paredes után kajtat és a Coritiba 17 éves brazil balhátvédjét, Abnert kergeti.

abnerAbner: még egy brazil tini

Balhátvédet Abneren túl is keres Sabatini, szóba került a Manchester United perifériáján egyensúlyozó holland Büttner vagy az algériai Ghoulam megint a francia vonalról, St. Etienne-ből.

Közben Marquinho-t Gasperini mester követeli a Genoa elnökétől, Preziositól, így ő valószínűleg tavasszal Lanterna derbit játszik a fővárosi heyett. Bradley neve is fölmerül itt-ott, de menedzsere kijelentette, hogy az amcsi gyerek jól érzi magát Rómában és maradna is. Közben Mira Pjanic és a klub a 2015-ben lejáró szerződés hosszabbításáról tárgyal, melyet 2019-ig toldanának meg a felek.

16 hozzászólás a(z) “Száguldó Sabatini – már megint Mercato” bejegyzéshez

 1. A mercato 3án nyit és 31én este 7kor zár. Most megint erősödik a D’ambrozio vonal, bár én nem vennék szélső hátvédet, hiába fut nagyon jó szezont az olasz, már csak azért sem, mert szélső hátvéd poszton meg vagyunk, és még így is bántóan keveset játszik a görög.
  Én Cercit, Parolot és Pastorét hoznám, amiből max Parolot gondolom úgy, hogy reálisan össze is jöhet, ettől függetlenül 2-3 új arcra azért számítok.;)
  ja, és egy kicsit félek Pjanics szerz.hosszabbításától, a Roma nem az a csapat amelyik állandóan csak a “napos” oldalon van, szal 2019ig és állítólag 3,2 millás nettó fizutól én egy kicsit tartok, persze nem én állom majd a fizetését 🙂

 2. Pjanic hosszabbítása a legjobb hír. Meg az, hogy megint van post. 🙂

  Egyébként Marquinho már majdnem tuti, én sajnálom. Tavaly-tavalyelőtt volt jó meccse, nem egy, Lajos uralkodása alatt a csapat egyik legjobbja volt abban a félszezonban.

  Bradley neve Parolóval kapcsolatban merült fel, én nem adnám érte, Bradley jó helyen van itt, biztos csere. Nainggolant nem sajnálom, tehetséges, jó középpályás, de nem olyannak tűnik, aki viselné a padoztatást. Márpedig a mi középpályánk az egyik legjobb Olaszországban.

  Abner már kb tuti, hogy jön, remélem a Cafu, Maicon vonalat erősíti majd pár év múlva. Paredest is már szinte tutira mondják az újságírók, de mint a postban is írtad, az még nem jelent sokat, őt vinnék a milánói csapatok is (állítólag).

  Pastoréra kíváncsi vagyok. Opciós jog nélkül hoznánk, ha lenne egy jó féléve, akkor meg jó lenne, ha maradna ott, ahol már alkotott is. Nem tudom, én már a Palermós évei után vártam, akkor is volt egy pletyka, de így automatikus vételi jog nélkül kevés lenne szerintem. Mondjuk ez a tavaszi szezon nagyon fontos, az igaz.

  Capouénak meg örülnék, mint fodrász a hosszú hajnak. Kell oda még egy ember.

 3. Marquinho Lajos felfedezettje volt, nála tényleg nagyon jól muzsikált, akkor én is többet láttam benne, mostanra viszont azt mondom hogy menjen, azt mondjuk qrvára nem értem, hogy Garcia v ZZ miért nem játszatta sosem belső kpályás poszton, és mért erőltették vagy a bal szélső vagy szélhátvéd posztot, ami nem az ó posztja.

 4. Állítólag Naingolanért az “elmeháborodott” Cagliari 15 milliót kér, annyiért nagyon jó helyen van Szardíniában, vagy mehet ahová akar. Abner leigazolását már hónapok óta kész tényként emlegetik a “jól értesültek”, de sajnos keresztszalag sérülése volt, tehát szeptemberig úgysem fogjuk látni sehol.

  Szerintem ebbe a keretbe elsősorban egy olyan bal “terzino”, szélső védő kéne, aki szükség esetén tud mindkét oldalon játszani, mert jelenleg Balzaretti “missing in action” és Dodó játszik a kezdőbe, ami elméletileg remek (fiatalság, potenciál, jövő záloga és sok szép hasonló), csak a gyakorlatban nem az ideális.

  Másodsorban meg kéne egy középpályás, hogy Bradleyn kívül legyen még legalább egy minőségi cserénk, hogy ne keljen mindig hiába várnunk az elfogadható játékot Marquinhotól, akit közben csendben beelőzött az “öregharcos” Taddei is a csapat hierarchiájában.

  Naingolan például erre jó lett volna, viszont 15 millióért ide ne hozzák. De, ha majd bejelentik, hogy Naingolan a Milané, vagy az Interé lett 8-10 millióért, senki ne gondolja, hogy hozzánk is ugyanannyiért jönne. Túl azon, hogy ha a Roma el akar csábítani egy játékost a juve-milan-inter elől, azt mindig is túl kellett fizetnie, a Cagliari elnöke, a “rokonszenves és tisztességes” Cellino Úr, már a nyáron nyíltan megmondta, hogy mindent elkövet, hogy Naingolan ne legyen a Rómáé.

  Bradley meg szerintem nem megy sehova, túl sokat ér az a hamisítatlan Colgate mosolya az amerikai piacon, ő és Totti a mi két “nagy sztárjátékosunk”, legalábbis amikor az USA-ban túrázunk.

 5. Nézem a PSG-Real haknit, és azon romantikázom közben, milyen szép is lett volna, ha az öreg ZZ el tudja csábítani annak idején Verrattit. Zseniális ez a gyerek, ahogy labdát tart, ahogy lát a pályán, ahogy felér a támadásokkal, az pazar. Nagyon remélem, hogy Prandelli komolyan számol vele kezdőként Brazíliában. Danival és Pirloval bitang középpályánk lehetne. Sajnos nálunk sosem fog játszani, ha egyszer haza is tér, szinte biztosan a zebrákhoz megy. A poszthoz annyit, hogy Pastore jó lehet, csak nem igazán van játékban. Bár a nyáron még Maicon sem volt…

Leave a Reply