Beharangozó Teréz: jön a mumus

A Cataniát kéne megverni, hogy legalább bottal üthessük a zebra seggét. Tökutolsók a szicsiljánók 10 megszerzett pontjukkal. Ám ez nem biztos, hogy jó hír, mert farkas létünkre kutyamódra szenvedünk a hátsófertály csapatai ellen az utóbbi időben. Annak viszont bírunk örülni, hogy tegnap este pontokat vesztett a Napoli. Roma-Catania tehát vasárnap délután háromkor.

romacatHárom év után azért jó lenne nyerni

Az megvan, hogy utoljára 2011 január 6-án vertük a Cataniát bajnoki meccsen. Az akkori 4-2 óta tartjuk az idegenben zacskó, otthon döci sormintát. Utoljára pedig hazai pályán is majdnem megégtünk, tavaly augusztusban Nico Lopez egyenlített az utolsó percben. Mondjuk, az utolsó két szezonban a jobbik fajta középcsapat színében tetszelgett az elefántos klub. Sőt, tavaly a  nekik remek nyolcadik helyet kapták el. Akkor mindössze hat ponttal előztük meg őket. Erre a tényre méretes kontrasztot vet a mostani 28 pontos különbség a két csapat között. Figyelembe véve még azt, hogy a Maran-De Canio edzőváltás óta sem gyűjtik szorgosan a pontokat, most már aztán tényleg illene megszakítani a majd három éves nyeretlenségi szériát a Catania ellen.

castiCastan sérülése nem volt súlyos, már játszhat is

Nálunk nem kis probléma, hogy a Serie A-szerte irigyelt középpályássorunkból Strootman és De Rossi egyaránt Milánóban nyalta be a negyedik sárgáját. Ők így eltiltottak, Pjanic viszont visszatérhet a fedezetsorba. Mellé ebben a kényszerhelyzetben Bradley-t és Florenzit tudjuk elképzelni a kezdőben. Fölkészül a jó Tádé, mindenesetre az internet több pontján őt várják a kezdőbe.   A Milánóban megsérülő Castan is ott van a keretben, így még arra is akad sansz, hogy kezdeni fog, ahogy ugyanez a visszatérő Tottiról is elképzelhető.

A végére megint a várható kezdők maradtak:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Taddei, Bradley, Pjanic; Gervinho, Totti, Florenzi.

Catania (4-3-3): Frison; Peruzzi, Rolin, Legrottaglie, Biraghi; Izco, Guarente, Plasil; Barrientos, Bergessio, Castro.

 

33 hozzászólás a(z) “Beharangozó Teréz: jön a mumus” bejegyzéshez

 1. Totti és Destro együtt is jó lenne, tavaly Francesco jól játszott a szélről. Florenzi tényleg jó lehet a középpályán. Nyerni kell!

 2. Nem lebecsülvén a Cataniat, de az idei csapatunknak az idei katát egy B csapattal is vernie kell hazain, történjen bármi.

  Ha van egy kis szerencsénk az Atalanta 1 pontra jó lesz a vénszatyor ellen és akkor meglesz a 3pont különbség a jan6 helycseréhez. Én ezt kérem karácsonyra a jézuskától

 3. Brutális és meglepő kezdőnk van: De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Bradley, Pjanic; Ljajic, Totti, Gervinho; Destro

   • De rúgjunk vagy hármat, mert nem leszünk olyan stabilak, mint szoktunk. A 4-2-3-1 mindenesetre azt mutatja, hogy a labdaszerző klasszisaink hiányában, több védő feladat jut a szélsőknek. Arra is kiváncsi leszek, hogy ha védekezünk ki marad legelöl Totti-e vagy Destro.

 4. Én tényleg bírom Bradley-t, de ma sem értem mit csinál. Fel-le ingázik, védekezésben, ide-oda futkorászik a labda után, mint egy kutya, aztán kipasszolják.

 5. A Cataniá Peruzzi gyerek eltévesztette az évszámot meg a bajnokságot. Olyan 30éves “bundesliga” sérója van, hogy én szégyenlem magam.

  Pjanic annyi labdát ad el mint az Adidas, Tottin meg nagyon látszik a meccshiány. Capitano nemigen érzi hol lenne a helye és hiányzik a magabiztossága is.

  • Épp akartam írni: furcsa, hogy Peruzzi nem úgy néz ki, mint Peruzzi és nem a kapuban áll. Azért a félidő második felében jöttek azok a Totti zsugák. Frisonnak is volt néhány nagy védése, Gervinho perdítéséból például földön túli bravúrt mutatott bal kézzel visszanyúlva az ellentétes irányból.

  • Nekem az tetszett a művész úrtól, mikor Tottitól kap egy indítást, előtte senki, mellette senki, középen fut Ljajic 2 védővel.
   Na a művészünk ebben a helyzetben megállt 1helybe, nézte-nézte Ljajicot hogy milyen szépen fut, megvárta míg utoléri őt a 2 védő, majd elindította a szuperpasszt, ami akkor se lett volna jó, ha csak ketten vannak a pályán XD

   Gervinho-tól én mindig azt láttam/vártam, megkapja a labdát és futás. Most megkapta a labdát, és mintha lefagyott volna odabent vmi. Szar volt a buffer, nem tudta felfogni a bejövő információt

 6. Bőven jó meccs, volt 3 nagyon jó periódus, és azon kívül is jól játszottunk, meglesz ez.
  Totti meg adott nagy labdákat, nem aggódom.

 7. Most tényleg nem azért, de hányszor kell Gervinhot felrúgni, hogy ez a derék Gervasoni bíró úr adjon egy tizenegyest?

 8. Ljajic végre élvezi a játékot, és nem lehajtott fejjel álldogál, vagy épp hisztizik. Ilyenkor imádom. Olyan a srác, mint Menez. Gervinho botrány, hogy mit csinál ma. Bár még így is sokkal hasznosabb, mint mondjuk Florenzi az elmúlt néhány meccsen. Egyébként jó nézni, hogy esélyt sem adunk nekik, a középpálya és a védelem nagyot játszik ma.

 9. Totti visszatért, egyből gurítottunk négyet, ráadásul Benatia első gólja, és Destroéban is benne volt a kapitány. Rudi végignevette a második félidőt, Benatia királyfi volt. Rengeteg helyzet, nagyon jó játék. Király volt! 🙂

 10. Ez nagyon jól sikerült! DDR és Strootman nélkül is rendesen elkalapáltuk őket! Ami szerintem majdnem ugyanolyan fontos mint az eredmény, hogy Pjanic, Ljajic, Florenzi és Maicon is, mind túlélték sárga nélkül a mai kalandot, tehát a juve ellen mindenki ott lehet.

  • Nagyon igazad van! Én 2:0 után végig azt figyeltem hogy ne kapjanak lapot a veszélyeztetettjeink! Teljes a keret, ami nagyon fontos, meg kell állítani a Juvét! 🙂

   • Megmondom őszintén én attól féltem, hogy a fél csapatunkat kiszórják a juve elleni meccs előtt, ahhoz képest talán egy lapot se kaptunk. Lehet, hogy ez már egy bírósztrájk kezdete? Ma este egy bíró fel fogja hívni a juvét: “… és ha nem adtok több pénzt legközelebb megadjuk nekik a tizenegyeseket is!”

   • Papíron a juve nagyságrendekkel jobb csapat! Ők megvették Tevezt, mi megvettük a “bukott” Gervinhót. Nekik egy szép, hosszú kispadjuk van, nálunk baj van, ha lesérül valaki. Őket a BL-re rakták össze, minket az EL-ás hely megszerzésére. És mégse lennének sehol a bírói hibák nélkül. Szerintem többek között ezért is nagyszerű érzés a Rómának szurkolni!

 11. Szerintem Rudi jövő héten Gervinhonak ad egy labdát oda állítja az üres kapu elé és rugdosson. Viszont a mai játékunk olyan volt mint amilyet az idény elején megszoktunk, már csak annyi kell hogy Ljajic és Gervinho többet passzoljanak egymásnak és akkor minden rendben lesz.

  • Az azert mindent elmond a kapcsolatukrol vagy Homlok lelki vilagarol, hogy 2 az egybe viszik a labdat, a feleszu meg ahelyett hogy bepasszolna tokon rugja magat…forsitott helyzetben meg Adem leadja a zinyot, hogy ezzel a szerencsecsomaggal golt rugasson. Ma nagyot nott a szememben a kis serbinac…
   Akinek eddig nem volt vilagos ma lathatta miert nem ejtettek krokodilkonnyeket az albioni fegyveres eroknel…
   Mindenki masnak piros pont, nagy piros pont Destronak, Benatianak, Dodonak, Ljajicnak…es RG-nek, aki bebizonyitotta, hogy a 4-2-4 is megoldas egy gyongebb csapat ellen.

 12. Gervinho gólja mekkora volt???!!!! 😀 😀 a saját bal lábára rúgta a labdát és azért pattant át a kapus fölött. 🙂

 13. Ha Gervinho minden helyzetet értékesítene, amit kiharcol, akkor nem adták volna el nekünk, akkor a Real Madrid vette volna meg 100 millióért. Viszont ha nem lenne Gervinho, most egy 6-8 ponttal kevesebbünk lenne és izgulhatnánk az 5-ik helyért.

 14. Ez mekkora: Rudi Garcia nyilatkozta Gervinho góljáról: “A negyedik gól remek teljesítmény volt. Az edzéseken rendszerint gyakoroljuk, hogy a másik lábbal próbáljuk elrúgni a labdát…” Nagyon nagy a tag. 😀

 15. Garcia nyilatkozatán én is nagyot nevettem, van humora 🙂 Gervinho botrányos volt, de baromi hasznos még így is, nagyon megragadt bennem, hogy 20 méter hátránya volt a védővel szemben, de mire a 16-oshoz ért már 10 méter előnye volt, olyan gyors! Aztán meg elindult a szokásos topogás és jön a szerelés szabályosan vagy szabálytalanul… Na mind1, most ez is belefért. A második félidőben nagyon jók voltunk!

 16. !!!Január elejéig szabad a regisztráció a yourstream.eu oldalra, akinek nincs sportklubja, ajánlom, ingyenes, könnyű!

Leave a Reply