Péklapátot Gervinho kezébe!

Pazar meccset toltunk a Milannal. Olyat, melynek 2-2-es döntetlenje után mindkét csapat szurkolói szentségelhetnek kicsit az elmaradt győzelem miatt. Az azért kiderült a San Siróban hétfőn este, hogy jelenleg a Roma a jobb csapat. Ám nemcsak két pontot veszítettünk a 2-2-es döntetlennel, de a sérülő Castant is. Ráadásul Sztrotli és Dani is egyszerre sárgult ki. A Catania ellen nélkülük kell nyerni, de legalább nem az átkozott szigeten játszunk szicsiljánókkal, hanem az Olimpicoban. Jó hír még, hogy a kapitány visszatért.

homlokÓ, homlok, ha annyi eszed lenne, mint amilyen gyors vagy!

Péklapát kellett volna, bazmeg és főleg Gervinho kézébe. Kupán górhattuk volna a Milant már az első félidőben, ahogy az Intert kicsináltuk egy sima hármassal még október elején. És ehhez Destro gólja meg is volt már az első negyedóra végén. Dodo indította Strootmant, aki leszaladt az alapvonalig, középre gurított, oszt ha már volt egy igazi center a kezdőben, akkor érkezett is, hogy a kapuba pofozza a labdát. Destro két meccsen két gólt hozott, ideje volt már, hogy megérkezzen.

A Milan mocorogni kezdett, de a kontráinkban bármikor benne szaglott a gól. Gervinho nagyon nagy fogás volt. A frankót tudja Rudi Garcia, Gervinho gyorsaságával rendkívüli helyzeteket nyit meg, azzal hogy labdával futja le a védőket. Sajnos néha olyan gyors a homlok, hogy önmagát is lefutja, vagy csomózza a saját lábát úgy össze, hogy támaszkodóról pattan mellé óriási ziccerben. A kapu előtt viszont totyogni kezd, hogy mondjuk a Milan ellen a nagy tudású Zapata szerelhesse becsúszva, mikor már gólt kiáltanánk.

És nehogy azt higgyük, hogy a kolumbiai lett egyszerre világklasszis a bizonytalan első húsz perc után. Aztán az ötös sarkáról sem kellene tízből kilencszer a kapusba püfölni ugye, ha két üresen mozgó tag érkezik középen a zsugára. Mindenesetre, ha touch downra játszanák az igazi focit is, akkor Gervinho volna az aranylabdás.

destro2Destro megint

Szóval Gervinho skillekkel és balfaszkodásokkal telt az idő, mikor a 29. percben egyszer csak és váratlanul egy szép szögletvariáció végén egyenlített Zapata. A következő támadásból mindjárt ismét vezethettünk volna, de Bradley a kapu torkában bírt úgy labdába érni, hogy az a gólvonalra pattant, onnan meg kipörgött. Egy Öveges professzor kéne a megfejtéshez, kádves gyárekek. Ekkor folytatódtak Zapata említett nagy percei, mikor többször az utolsó pillanatban mentett bravúrral.

Az első félidőben is visszavehettük volna a vezetést, de végül Allegri Goicoecheája, Gabriel kellett hozzá, hogy meg is tegyük a második félidő elején. A belázasodó Abbiati helyett állt be az ügyetlenje. Aztán Gervinho megint mint hurrikán söpört végig a balszélen az 50. percben és a kapus a tizenhatos vonalán kaszálta le, akár jobbágy a búzát a határban. Már az is nehezen érthető, hogy minek csámpázott ki oda a gyerek a kapujából. Mindegy, Strootman letette és beverte a tizit.

Innentől meg az motoszkált a romanista velőben, hogy csak vágni kéne még egyet a finitohoz. A pályán rohangál Balotelli meg Kaká és ugyan jól tüntetik el őket a skacok, egy-két klasszis mozdulat mindig bennük van. Oszt már mordultunk a tévére, mikor Somos a 75. perc környékén arról értekezett, hogy a lassan fejüket vesztő Milan-játékosok a meccset is elveszthetik, ha nem higgadnak le. (Ez egyébként egy visszatérő sportriporteri toposz, pedig sok sportoló éppen attól fog ismét a pályára koncentrálni, ha kiordibálja magából vélt sérelmeit. Aki emlékszik John McEnroera, az tudja miről hadoválok).

danistrootDani és Kevin egyszerre sárgult ki

Igaz, hogy Kakát viszonylag ritkán látjuk kidagadó erekkel a bírót pocskondiázni, mégis úgy éreztük, éppen a sajtot énekli ki a szánkból a kommentátor. Hiába a szurkolás egy irracionális állapot, olyan tényezőknek vagyunk képesek jelentőséget tulajdonítani, mint Somos Áki. Izgulhattunk na, pedig már Totti is a pályán rohangált.

És nézd má’, Kaká és Balotelli csak mutatott egy-egy klasszis mozdulatot és Muntari gólpassza mellé gólt is lőtt. A 78. percben ismét x. És föltámadt a Milan, most ők támadtak ezerrel. Azért álltuk a sarat. Persze a mi győzelmünk is benne volt a játékban, ahogy a Capitano rajta a pályán.

A 87. percben aztán Gabriel újra jelentkezett, ekkor a mezőny egyik legjobbját Urby Emanuelsont, ütötte le, hogy a labdát persze elvétse. Emanuelson lefocizta Maicont balhátvédként, amellett, hogy a Milan legveszélyesebb embere volt elől, hátul nem egy, nem kettő nagyot mentett.

Urby-sérüléseÉrdekes amúgy, hogy történjék bármi, szinte mindig négy percet hosszabbítanak az olasz bírók. Ugye egy csere után fél percet kell beszámítania a sporinak, általában a második félidőben zavarnak le hatot, az akkor eleve három perc. Aztán most több, mint két percig tartott, míg összeszedték szegény Urbyt és mégis a szokásos négy percet jelezték a sporik.

A hosszabbításban következett amiért a milanisták is sajnálhatják az elmaradt győzelmet, Balotelli kihagyott egy jókora ziccert. Ám az utolsó percben a Roma is eldönthette volna a meccset De Rossi betörése után, vagy ha Gervinho pontosabban céloz a legutolsó pillanatban.

 

8 hozzászólás a(z) “Péklapátot Gervinho kezébe!” bejegyzéshez

 1. A lefújás pillanatában épp Benatia indult volna meg minden mindegy alapon, de belefújtak. Azt az arckifejezést kéne idetenni a posztba, amit erre vágott marokkói tanárunk…

  • Benatia nagy tanár volt, de Strootman és Dani is sokat szerelt, hasznos volt nagyon! Dodo egyre jobban kezdi felvenni a ritmust, bár túl sokszor próbál cselezgetni…bár kétségkívül ügyes és gyors.

   Gervinho baromi jó, de nagyon ritkán passzol továbbra is és ha mégis 2 ütemmel később, ezáltal ugrik a lehetőség, nem egyszer kérték középen üresen a labdát ziccerre várva.

   Nagyszerű meccs volt egyébként, megint tudtam otthon jól üvöltözni alatta a szomszédok legnagyobb örömére 🙂 Félek egy kicsit a hétvégi meccstől a hiányzók miatt is…kéne a győzelem pedig

 2. Tavaly február végén szereztük meg a 38. pontunkat, egy rossz szavunk nem lehet. Rudi Spalletti magasságában van, Benatia meg Juan legjobb napjain. Gervinhonál meg belefér, Egyik legjobb szélső a ligában, ha nem az. Nem lehet rajtaelverni a port, nem lenne igazságos. Kíváncsi leszek a középpályánkra a Catania ellen, Florenzi valyon vissza megy oda, vagy Marquinho-Bradley kettős játszik? Remélem Totti és Destro is kezd, az Öreg oszthatná neki a zsugát. Destronak nagyon szurkolok, hogy kihozza magából azt a tehetséget, ami benne van.

 3. írtam egy elég hosszú hozzászólást, el akarom küldeni, nem engedte és törlődött a szöveg még egyszer nem írom le 🙂

 4. Visszajelzés: Simply The Best – Totti kedvenc zenéi | AS Totti

Leave a Reply