Beharangozó Teréz: Milánóban kéne nyerni

Ismét hétfőn este játszunk, mégpedig rangadót! Igen, kétségtelenül azt, mert bukdácsolhat folyamatosan és olykor egészen arcpirító módon, akármennyire is a kétségtelenül és nagyságrendekkel szimpatikusabb milánói gárda, az ellenük vívott parti relációjában mindenképpen maximális mértékben jogos a fenti megnevezés. Milan-Roma: háromnegyed 9-től a San Siróban és az RTL Klubon.

balotelli-milan-1A bolondot azért jobb megfogni

A firenzei lilák elleni parádés meccsen újra rátaláltunk a győzelmi útra, és idén már nagyon nem kellene letérni róla! A hét közben hatalmasat perecelt torinói zebrák úgy tépték ízekre a Sassuolót, ahogyan nekünk is kellett volna nem is olyan régen, míg a rendkívül motivált Napoli az Inter rovására igyekezett tartani velünk a lépést. A fentiekből kifolyólag, meg egyébként is teljesen magától értetődően nincsen más választásunk egyáltalán, mint behúzni a három pontot, akármennyire is komolyan lesznek ellenérdekeltek Massimo Allegri fiai.

A Milan szokásos módon ramatyul kezdte a szezont, de aztán korántsem szokásos módon úgy is folytatta. Mindennek okán jelen pillanatban a kilencedik helyen szerénykednek, kevesebb, mint feleannyi pontot gyűjtve, mint kedvenceink. Az egyedüli olasz csapatként kivívott BL-továbbjutás valamelyest javíthat a piros-fekete kedélyállapotokon, de azért az igazitól húha messze vannak arrafelé.

Hazai mérlegüket sem tehetik ki az ablakba nyugodt szívvel, ugyanis hét meccsen mind és összesen három alkalommal bírtak győzni, mindemellett belepakoltak a statisztikába két ikszet és két sittet is. SuperMariónak sem igazán megy a vízvezeték-szerelés, a tavaly oly nagyon tündöklő fáraót pedig megdöntötték, így mostanában nem annyira képes uralkodni. Allegri mesternek rezeg a léc, mi meg örömmel nyugtázzuk, hogy nem őt választottuk nyáron, és egyébként is a világ minden kincséért sem cserélnénk edzőt egészen konkrétan senkivel!

tottiinterTotti: Ősszel már rendelt egy duplát Milánóban

Balza és Boris sérült, Mira eltiltott, Castan szerencsére nem, csak a Fio elleni felirat vitt be az erdőbe, meg a saját trehányságom, hogy nem néztem utána a dolognak, mielőtt elkezdtem volna sajnálkozni az eset felett. A Capitano éppen egy héttel egészségesebb, mint az elmúlt hétvégén, így akár kezdő is lehet II. Rudi kegyelméből. Florenzinek mostanában eléggé nem megy, így a kispadon kezdéséhez semmilyen lábjegyzet nem lenne szükséges, és emiatt Beharangozó Teréz azt is nagyon könnyen el tudja képzelni, hogy a Gervinho, Destro, Totti hármas indul csatába. Ha és amennyiben azonban a Capitanót kímélni akarja még kicsit a Mester, akkor Ljajic kezdhet balon, ami szintén nem életbiztosítás a Milan védőinek számára.

Guldenburgban, akarom mondani balbekkeben Dodo vagy Torosidis kaphat szerepet. Tejfeles szájú brazilunkat ismét meg fogom védeni, s teszem azt akár annak árán is, hogy ellenvélemények özönét zúdítom szegény fejemre. Jó lesz a mi kacsánk, bár kétségtelen tény, hogy nyáron nem hullajtottam volna érte egy fél krokodilkönnyet sem, ha Pirissel és a feledhetetlen Goikóval együtt visszapostáztuk volna Dél-Amerikába. A lilák ellen kiállított Mirát minden bizonnyal Bradley fogja pótolni. Nem, ezt azért mi sem gondoljuk komolyan, de bízunk benne maximálisan, hogy közmegelégedésre fog játszani helyette. Ami azonban mindennél bizonyosabb: II. Rudi tudja!

Ezt kábé mindenre elmondhatjuk, így arra is, hogy a napnál is világosabb: sokféle lehet a hétfő esténk, de könnyű biztosan nem lesz, mert bár Milánóban jól szoktunk menni, egyszerűen azért onnan semmit nem lehet elhozni, hát még három bajnoki pontot. Mostanában nem hirdettünk közös meccsmegtekintést, de ennek most vége van, mert most megtesszük, és ezennel mindenkit meginvitálunk egy közös szurkolásra a Nagymező utcai Cheho nevű műintézménybe! Gyertek el, és kellemes sörök társaságában szurkoljuk ki közösen a szezonbeli tizenkettedik győzelmünket!

42 hozzászólás a(z) “Beharangozó Teréz: Milánóban kéne nyerni” bejegyzéshez

 1. Rudi szerint Capitano és Destro sem 90 percesek még, akkor valószínűleg csak egyikük kezd – ha egyáltalán -, szerintem Capitano többet tudna a padról hozzátenni, mint Destro, utóbbi frissebb is, szerintem neki kéne kezdeni.

 2. Adjunk hálát minden elképzelhető istenségnek, hogy Allegri a ködös Milánóban maradt! Pedig miután Mazzarri elhajtott minket, én azért szurkoltam, hogy Allegri legyen az edzőnk, de most már el sem tudom képzelni ezt a Rómát Garcia nélkül.

  A Milan meg mindig veszélyes, egyszerűen azok és kész. Hiába nem költenek játékosokra, legalábbis nem annyit, mint eddig, akkor is mindig vigyázni kell velük. Én személy szerint nagyon örülök, hogy El Shaarawy nem játszik, bár őt elég keményen megviselte Balotelli leigazolása, de akkor is jobb a békesség, a “fáraó” inkább valaki más ellen térjen vissza.

 3. Elvileg Totti padozik, Destro kezd, Bradley Mira helyén, balbekk Dodo, elöl Gervinho és Lajic driblizik.
  Nem rossz ez . 😉

 4. Közük nincs a meccshez erre 1-1 a félidő. Annyi területünk van kp, míg még senki ellen. Hozni kell ezt a meccset nincs mese, ha akarunk valamit. Eléggé lagymatagon tologatjuk a labdát, fel kell pörögni. Capitano be a 60. percben és meglesz a 3 pont. Rég volt ilyen gyenge ez a Milan, de még így se lehet leírni, aki képes rúgni egy ilyen gólt.

 5. Kár ezért a gólért, jól játszunk. Dodo csinál szép dolgokat, és volt egy Maicont idéző szerelése, egy helyben állva, épp csak a kezét nem tette csípőre, és kacsintott. Bradleyt én csípem, de tök más karakter mint Mira, sajnos nem tudja őt pótolni. (igaz, nem is ez a feladata nyilván) Strootman eddig tanár, ahogy általában. Burdiban pedig bízom, korábban is megoldotta amit rámért a sors. Mattia úgy érkezett a gólnál, ahogy egy befejezőnek kell. Nem kell nagy dolgokat csinálnia, mozogjon sokat, kerüljön mindig jó helyre, és tegye bele a lábát abba, amit Gervinho, vagy bárki a szélről oda tesz. Ez a játék működik nálunk bitangul, Destro ebben kiváló, jó lesz ez a támadósor, örülök, hogy végre összeállt. Remélem a második félidő a miénk lesz, szerintem ez a mostani Milan nem érdemel pontot ellenünk. Félidei szófosás vége.

 6. Milyen furcsa mikor azonos a merce, ugye kedves Milan jatekosok????
  Kozbe meg kapunk egy golt ettol a fostalicska csapattol…besz@rok…bocs Milan szurkolok, de ez az igazsag…

 7. Ez most jobban idegesít, mint eddig bármelyik meccs. Kétszer vezettünk, miért kell, mindig leállni passzolgatni a középpályán, aztán meg nézzük, ha lövik a gólt a semmi közepéből.

 8. Nevetséges eredmény, hozni kellett volna. Ennyi ellentámadásból egyet illett volna beverni. Szerintem Bradley lassú volt, két-három gyors kontrát buktunk miatta. Egy igazi gép a fickó, én bírom is, voltak korábban kiváló meccsei, de ma nagyon fontos akciók álltak meg nála. Nagyon sajnálom ezt az eredményt, hiányozni fog ez az elbukott két pont.

  • Szerintem Bradley a határait feszegette, jó volt. Mindegy már, ez egy ilyen meccs volt, Destronak örülhetünk, jól érkezik a kapu elé és nem tököl. Nem tudom ki hogy van vele, de Florenzi is jól mozgott abban a pár percben. Csak kell Totti. Benatia meg Beethoven.

 9. Ez a meccs. Milan-nak 75 percig köze nem volt a meccshez, találtak két gólt. Viszont utána meg összetehetjük a kezünket, mert az uccsó negyed óra a Milané volt.
  Ami feltűnő volt az az, hogy a kopasz amcsi, fut, dolgozik, nagyon aktív, de, és ez nagy DE:
  DE az összes akciónk nála ért véget.
  DE akkora egy töketlen suta állat a kapu előtt hogy az már fáj.
  DE egy értelmes kulcspasszt nem tud megejteni (jön maicon üresen, előtte senki, az meg rárugja a labdát, a helyett hogy lerakná lövésre 1-3 és nincs miről beszélni)
  Bradley csak csereként alkalmas, vagy eredmény tartásra, támadásra hihetetlenül béna.
  Ljajic eltűnt a rengetegbe, Florenzit meg észre se vettem, hogy beállt…

  Most szurkolhatok az Atalantának ,hogy egy X-re jó legyen a vén szatyor ellen; és ha hozzuk az idei meccsünket, akkor a jövő évet Juve-Roma meccs és egy helycserével köszönthessük!

 10. Az elején kellett volna eldönteni. Elnézve a meccs elejét, azt hittem, hogy lazán elkalapáljuk őket. De ez az “átkozott” Milan nem hagyta magát, féltem valami ilyesmitől a BL továbbjutás után és tessék, tényleg felszívták magukat. Emanuelson például szerintem még életében nem játszott ilyen jól. Az olasz foci érdekében jó lenne, ha az Atlético ellen is valami hasonlót produkálnának majd.

  Bradley nálam szigorúan csak csere. Ljajic mostanában többet van eltűnve, mint a néhai Lamela, amikor rossz napja volt. És Dodó helyére se ártana valaki, ha már Balzaretti így el van tűnve. Azért van minek örülni, egy x Milánóban mindig jó. Totti már újra játszik, és Destro is megérkezett.

  A csapatunk nagyon jó , de nincsenek azonos szintű cseréink, Szerintem a “minőségi ugráshoz” még kéne a keretbe egy bal bekk, egy középső védő és egy középpályás.

  • A csapatunk nagyon jó , de nincsenek azonos szintű cseréink, Szerintem a “minőségi ugráshoz” még kéne a keretbe egy bal bekk, egy középső védő és egy középpályás.

   Like:)

 11. Hatalmas meccs volt, srácok, jár mindkét csapatnak a pacsi. Nyilván csalódottak vagytok az egy pont miatt, mert menni akartok a Juvéval, de azzal együtt, hogy ezt én is maximálisan támogatom, azt mondom, oldjátok meg a többi meccsen. Szerintem teljesen igazságos az iksz. Érdekes amúgy, hogy többen is az év meccsét játszották nálunk, ilyenkor látszik, hogy rossz forma, sérülések ellenére is mennyi nyers erő van a csapatban. És ehhez az kellett, hogy a Romával játsszunk.

 12. “A tabellán második rómaiak büntetése az lesz, hogy következő hazai meccsükön le kell zárniuk az Olimpiai Stadion déli kanyarját, majd a soron következő találkozón a déli és az északi kanyart is.”

  Azért Balotellinek erős hendikepje van Rómában (mármint ami az alábbi oka volt):

Leave a Reply