Beharangozó Teréz és a tél

A napfényes Itália rajongója, Beharangozó Teréz utálja a telet, mint átlagos szurkoló a sporikat. Most ráadásul éppen kórság is gyötri, úgyhogy toszik nekünk súgni a Fiorentina elleni ebédrangadóról. A meccs fél egykor kezdődik az Olimpicoban, és négy döntetlen után igazán néznénk már egy Roma győzelmet. Annál inkább, mert tegnap megint szíveskedett a Napoli pontokat veszteni otthon, az Udinese elleni 3-3 alkalmával. Mindenesetre Totti a padon már ott lesz, és bár nem hinnénk, hogy beállna, puszta jelenléte is számíthat a fiúknál és talán a bíróknál is. Alberto-Aquilani-Fiorentina

Még mindig furcsa Aquilani lilában

PaddyPower olasz blogger nyomán közzétettünk a héten egy tabellát a facebookon játszásiból, melyben a sporik szarvashibáit a vélt helyes döntésekkel korrigálta a skac. Az igaz, hogy a Juvéhez képest hat ponttal állnánk kedvezőbben eszerint, de a feltételezetten rossz bírói fújásoknak éppen a Fio a legnagyobb vesztese. A tabella szerint a liláknak négy ponttal lenne több, ha korrektek a döntések és az ötödik helyett a harmadik helyen állnának.

Jól igazolt nyáron a Fio, hellyel-közzel jól is játszanak az idén, de kulcsemberek náluk is sérültek le. A nyáron még legnagyobb igazolásuknak tűnő Gomez továbbra sem játszhat, és egykori irányítónk, Pizarro sérülése is aggaszthatja szintén korábbi emberünket, Montellát.  A Románál Totti padozásával csak Balzaretti hiányzik a keretből, így megint a balhátvéd posztján lehetünk lyukasak Dodóval a csapatban. Ha röpke beharangozónk nem elégítette ki a vasárnapi betűéhséget, akkor szeretettel ajánljuk a hetekben elhunyt Amadeo Amadeiről szóló posztunkat, de előbb nézzük a várható kezdőket.

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Ljajic, Gervinho.
Fiorentina (4-3-2-1): Neto; Tomovic, Rodriguez, Compper, Pasqual; Ambrosini, Pizarro, Aquilani; Cuadrado, Borja Valero; Rossi.

 

39 hozzászólás a(z) “Beharangozó Teréz és a tél” bejegyzéshez

 1. Ez már kezd olyan lenni lassan, mint valami MMORPG. Szükségünk van a Totti nevű buffra, különben nem tudjuk legyőzni a lila szörnyeteget. Kérdés az, hogy elég e az alap szintű Totti, vagy be kell e hozni a kimaxoltat játszani..:)

  Én 1 dolgot várok el a meccstől, hogy ne legyen döntetlen. Rakjon el minket a fio 3-mal, vagy verjük meg őket, csak az az istenverte döntetlen ne legyen. Am Destro-ról tud vki vmit? padon má láttam, de játszani mikor fog?!

  • Szerintem meg, ha egy mód van rá, Inkább ne rakjon el minket a Fio. Tudom, hogy 1 vereség és 1 győzelem többet ér 2 döntetlennél, de a mai vereségünk nem garantálná a következő meccsen a győzelmet, szóval, biztos, ami biztos, verjük el őket.

 2. Az idén a Fiorentina támadójátéka nagyon jó volt, még a “törött” Gomez nélkül is. Pizarro, Borja Valero, Cuadrado, Giuseppe Rossi és Aquilani (et tu mi fili Alberto?) eddig jól teljesítenek. A gyenge pontjuk talán a védelem, lesz keresnivalónk (vajon Destro hogy van?). Mindentől függetlenül, szerintem igazi rangadó és Qrva nehéz meccs lesz!

 3. Hibátlanul tippeltétek meg a kezdőt.

  Hátul elég sebezhető a Fior, elöl viszont véleményem szerint a világ egyik legjobbja. Remélem Benatia Tanár úr ma is oktat.

 4. Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Ljajic, Gervinho.

  Fiorentina (4-3-3): Neto; Tomovic, Rodriguez, Savic, Pasqual; Ambrosini, Aquilani, Borja Valero; Cuadrado, Rossi, Vargas.

  Jó, hogy Pasqualt sérültnek írtam a beharangozóban.

 5. Nekem Florenzi ma is kevés, jó lenne látni Destro-t a pályán. Sajnos bitang jó csapata van Montellának, két kiváló szélsővel. Három esélyes a meccs, pedig nem játszunk rosszul.

 6. Mi történik itten? Maicon azt hiszi ő Totti, Dodo Gervinho-nak képzeli magát, Florenzi tiszta Borisz, Ljajic meg Marq.

  Nem gondoltam volna, hogy ilyet mondok, de most nekünk Boriello kell a pályára, nem Totti és nem is Destro. A 16oson belül mindig áll 3 v 4 római és nem tudnak csinálni semmit. Borisz ha nem is rúg gólt, de azért küzdeni mindig tud és előbb-utóbb el fog rá menni több védő is, így megteremte a lehetőséget a csapatnak. Kiv vok mit húz Rudi, nem lennék meglepve a Florenzi-Borisz cserén

 7. Óriásit húztunk Gervinhóval a nyáron, végre átszakadt a gát, Destro góllal tért vissza, De Sanctis megint király volt, ennél több nem kell. 😉

 8. Nagyon örülök Destro góljának! Nagyon jó meccset nyertünk meg. A második félidőben volt egy negyedóra, amikor nagyon elkaptuk a töküket.

 9. Benatia és Gervinho volt ma a két pillér, de Castan is parádésat játszott, néhány ostoba felívelést leszámítva. Destro-nak nagyon örülök, hatalmas különbség lesz, hogy ismét csatárral tudunk felállni, nagyon hiányzott már ez az ember. Viszont Pjanic nélkül megyünk Milánóba.

 10. Szerintem Gervinho volt a legjobb, mindkét gólban benne volt, utána Castan, aki óriásit mentett, a harmadik helyre De Sanctist tenném, mekkorát védett a szabadrúgásnál!!!

  A meccs végén szerintem túl sokat szenvedtünk, teljesen magunkra húztuk a Fiorentinát és nem tudom, hogy ez egy taktikai utasítás volt, vagy csak elfáradtunk. De a lényeg, hogy nagy győzelem volt, egy nagyon jó ellenfél ellen.

  Pjanic sárgája viszont nagyon rossz hír, ráadásul szövegelésért. Előző meccsen Benatia szedett össze egy sárgát “hülyeségért”, most meg Pjanic. Nagyon jó lenne, ha valaki elmagyarázná a mi agyonfizetett húszon-éves milliomos focistáinknak, ha már maguktól még nem jöttek rá, hogy nem illik a bíróval ordibálni. Most mehetünk Milánóba Bradleyvel, vagy Marquinhoval a kezdőben.

  • Mondhatjuk hülyeségnek a szövegelést, de én mindig nagyobb toleranciát várok a bírótól. Azért haveri focin is elgurulhat a gyógyszer ha telibe vernek és nem kapod meg a szabadot. Pjanicot meg azért rendesen rugdossák és neki adnak mindenek előtt sárgát dumáért, amivel ugye senkinek nem ártott. Amúgy a bírók is jobban tisztelnek minket, ha Totti játszik.

   • Haveri focin igen, ott röpködnek csak igazán a “költői hasonlatok”! De Pjanic és Benatia nem gyerekek, emberileg megértem mindkettőt, főleg Pjanicot, de akkor sem szabadna cirkuszolni. Ennél legyenek ravaszabbak. Mellesleg Destro is begyűjtött egy “leveszem a mezem mert annyira nagyon de nagyon örülök” sárgát. Kár az ilyenekért, mert, nyilván pesszimista vagyok, de szerintem az idén nem fogunk kapni ajándékba semmit senkitől.

    • Na a túlzott gólörömért osztogatott sárga a mindennek a teteje. Destro meg az utóbbi fél éve után jó, hogy nem tudott parancsolni az érzelmeinek. Ilyen piszlicsáré baromságokért röpülnek a sárgák, mint szöveg és “túlzott” gólöröm, de mondjuk szándékos emberölési kísérletért nem mindig.

 11. Végre nem döntetlen, hál’ isten. Jó kis izgi meccs volt, remek hangulattal és irammal.
  Az egyetlen dolog ami elkeserít az az, hogy kaptunk 5 sárgát, abból kb max 1 volt amit nem lehetett elkerülni. (1-2)Pjanic-Morgó pofázásért, (3)Destro sztriptíz (4)Castanéra nem emléxem, majd megint (5)Pjanic egy félpályán történő teljesen felesleges és törlesztő szabálytalanságér. (Destro sárgája azt mondom belefér)
  Pedig a bíró teljesen jól vezette a találkozót. Nyilván voltak tévedései, de nála csak rosszabb bírókat fogunk kapni. Mi lesz itt így legközelebb, kettős emberhátrány a semmiért?!

  Itt jegyezném meg halkan, hogy a lehető legjobbkor kaptuk a Fiot hazain. Mi vagyunk a mumusuk, és nekünk nagyon kellett már a győzelem, no meg a Destro gól.
  Ja és Milan ellen biztos játszani fog Totti, mivel láttuk mit érünk Pjanic-Ljajic nélkül előző meccsen, hát a bosnyák elintézte a jövő heti kezdőt..

  • Amióta nincs Totti meccsenként 1 gólt lőttünk.
   Ha Totti a cserepadon volt akkor 2 gól.
   Ha Totti játszik akkor 3 gól lesz + ugye kapunk mindig 1-et, szal Milan-Roma 1-3:)

   • 15 meccsen ot gol, az ugye minden 3. meccsen egy kapott gol. Mivel az utobbi ketton kaptunk, most negy meccset gol nelkul kell lehozni… ;-)))))

 12. Eljött az idő, hogy jobban odafigyeljek – Berlusconi
  Ez remélem nem azt jelenti, h mindenáron a milánnak kell nyernie, uh figyeljenek oda a bírók….

Leave a Reply