Csak semmi pánik

Tizenhárom forduló után továbbra is veretlen drága Románk. Igaz, hogy tíz győzelem után lassított egyet a brigád a három döcivel. Azért tegye föl a kezét, aki ilyen sorozatra számított, mikor eladtuk Osvaldót és Lamelát. Az meg sértődés ne essék szólván is komplett idióta, aki kipukkadt lufiról beszél három olyan meccs után, melyekben bőven benne volt győzelem lehetősége. A Cagliari ellen 0-0 után egy ponttal ugyan a Juve mögé szorultunk a tabellán, de fordulhat ez még vissza is.

avramovAvramov a hosszabbításban: Végül ezt is védte

A szokásos klisék újra elsüthetők szalagcímszerűen. A kis csapat kapusának nagy napja. Harmadik meccsen maradt el egy jogos tizi a Roma javára. El voltak átkozva a bordósárga csatárok.

Mellőznénk a conteókat, de a sztratoszférába lő minket az ideg látva, hogy Banti, Giacomelli és Celli sporttársak egyaránt elfelejtik befújni a jogos tiziket kedvenceinknek. Puhl Sanyi sem vigasztal szokásos mantrájával, hogy ha a csatár is hibázhat ziccerben, akkor a játékvezető is. Az meg a foci kapcsán leggyakrabban emlegetett baromság, hogy a bírói tévedések hosszútávon kiegyenlítik egymást. Szerintünk a sporik ordas hibáit ki lehetne szűrni, a modern technika fölhasználásával, ha lerugdalná végre valami fociügyi Chuck Norris Blatter és haverjai fejéről a vaskalapokat.

danikeSzépen küzdöttünk, el is fáradtunk

De nézzük a csapatunkat, mely hatvan-hatvanöt percig egész jól játszott. Hűvös halomba vezettük az ígéretes támadásokat a tömörülő Cagliari kapujára. Aztán Gervinhotól, Strootmantól, Pjanictól, De Rossitól, Ljajictól, Maicontól, de még Florenzitől és Dodótól is láttunk pofás megoldásokat. De Avramov a legnagyobb helyzeteket is bravúrral védte (ahogy De Sanctis is a Cagliari egyetlen ziccerét). És ott volt még Gervinho fejese is.

Aztán bő egy óra elteltével, mintha kipurcant volna a csapat. Rudi Garcia nyilatkozatában a válogatott hetektől fáradt játékosok fizikai állapotára vezette ezt vissza. A mester szerint sem játszott a rosszul a csapat. Azért célzott rá, hogy hiába jutottunk kismillió szöglethez, sok veszélyt nem tudtunk okozni ezekből. Azt ígéri most Rudi, hogy rögzített szitukat gyakorol a csapat orrvérzésig a héten. Bírnánk, ha egy szöglet utáni fejessel nyernénk Bergámóban.

A Juve nevű vénnyaszternek meg kívánjuk, hogy mielőtt túlságosan örülne a bajnoki tabellának, vigyázzon oda Bl-re és verje meg a kappanhágóikat, de alaposan. Aztán a hétvégén bele is szaladhatnak egy zakóba.

 

10 hozzászólás a(z) “Csak semmi pánik” bejegyzéshez

 1. Nincsenek itt “conteok”, itt minden fényes nappal történik és nem is kell különösebb magyarázatot keresni. Mit várunk, mikor az olasz Sky szakkommentátorai kórusban szurkolnak a Cagliarinak? Mikor egy nappal a meccsünk előtt, országos napilapokban, olyan szalagcímeket olvashattunk, hogy “A Juve átvette a vezetést”, meg “A rekordok Juventusa”? És a Roma? Ja tényleg, még ők is játszanak, de ők úgyis kikapnak. Ez tipikusan egy önmagát beteljesítő jóslat lett. El kell fogadni a tényt, hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek, mi csak egyenlők vagyunk. Apropó egyenlők, valaki tudja, hogy Garciát miért állították ki? Garcia azt mondta, hogy “azért, mert ugráltam”. Valaki érti??? Ettől függetlenül, egy ordas nagy közhellyel élve, jobban játszottunk, de nem volt szerencsénk. De majd a “rokonszenves” bergamoiak ellen megmutatjuk! Forza Roma!

 2. Tényleg vérlázító amit az olasz bírók előadnak, legalább a látszatra adnának. Felküldik Rudit “ugrálásért”??? ennyi erővel Conte egy meccset sem nézhetne végig a kispad mellöl. Simán hagyják, hogy a játékosainkat szétrúgják és hogy a 11-eseket sorra nem adják meg, már nem is meglepő. A bírókat leszámítva szerintem nem játszottunk jól, Pjanic hatalmas nulla volt, rajta ment el a meccs, DDR-nek kellett irányítani a csapatot hátulról, mert a bosnyáknak egy jó labdája nem volt egész meccsen. Szinte csak DDR meg Maicon dolgozott ki helyzeteket, az előrébb lévők elég ötlettelenek voltak. Nem hittem, hogy ennyire függünk még mindig a Capitano-tól, de úgy látszik addig nem lesz igazi játékunk, amíg ő a pályán nem lesz. Abban reménykedem, hogy ez most a szokásos hullámvölgy alja, és innentől már csak felfele vezet az út (így is jól jönnénk ki belőle). Piszok nehéz lesz, mert mi vagyunk a Juve első számú kihívói és ezért fel kell készülni a hatalmas bírói ellenszélre, de remélem az igazság győz a végén…

 3. Állítólag kövi meccsen már lesz Totti. Nyilván nem kezdőként, de ha 70 perc körül is 0-0 akkor nyugodtan bejöhetne az öreg eldönteni a 3 pontot, amúgy meg pihenjen sokat, mert ahogy nézem nélküle nincs meg az a + ami a meccsek megnyeréséhez kell. Destro-n nagyon meg lepődtem, azt hittem idén nem lesz, de legalább már a cserepadra odaült. Borisz helyére nyugiba befér, meg az egy félidőt megnyomok, egyet elbalfaszkodok Florenzi helyett is.

  Meccsről nincs mit mondani, jobbak voltunk, helyzetek is megvoltak. Maicon lövése az év gólja lett volna kb ha nem nyúl bele az Adantól állását féltő kapus. Lesz ez még jobb is.
  Remélhetőleg tudjuk tartani a Juvét még idén 1-2 ponton belül. Annál szebb újévi ajándékot, hogy január 6-án elverjük Torinoba a Juvét és visszavesszük az az első helyet nem is tudok elképzelni:D

 4. Én már lenyugodtam, megmondom a tegnapi meccs annyira fel se húzott. Tavaly ilyenkor a 93.ban kaptunk még egyet. AZért fejlődünk 🙂

  Nézzük a játékot, szerintem jól ment a csapat egy egész jó játékosokat is tartalmazó csapat ellen. Kimaradtak a helyzetek és van ilyen, hosszú a bajnokság még. 7-8 meccs környékén megtorpanást láttam a sérültek miatt is ez ma nem látszott. Ennek jobban örültem mint az 1 pontnak. Lassan fél távnál vagyunk és azért jelentős a pontelőnyünk a többi csapathoz képest. Juveval nem kell foglalkozni. sajnos nagy falat még nekünk erősebb kerettel nagyobb háttérrel…

  Bizakodó vagyok továbbra is és azért az látszik nyáron 1 igazolás maradt el egy klasszis gyilkos center. Destro lehetne az de még mire bevethető lesz jön a téli szünet. Kérdés most akkor igazoljál centert vagy várjál rá.

  Érdekes kérdések ezek.

  Ami még látszik Homlok, akkor lehet igazán jó ha kontrázunk vagy vezetünk és vissza álltunk. Betömörülő csapat ellen nem jönnek ki az átlagon felüli képességei csak felerősödnek az átlag alattiak.

  Jó lesz ez meglássátok. Jah és 3 iszonyú kemény meccs jön 🙁

 5. Tegnap a türelem hiányzott, addig-addig erőlködtünk, hogy elfáradtunk és a meccs végére látványosan lelassultak a labdakihozatalok és sok labdát eladtunk. Voltak ilyen meccsek a tizes szériában is, de valahogy ott sikerült végig élesnek maradni. Néha, lehet, hogy – ha csak kis időre is – át kellene adni a területet, kezdjenek valamit vele a “botlábúak” is, mi meg majd kiugratjuk Gervit a leshatáron.
  Egyébként helyén való a poszt címe, nem kell majrézni, de egy dolog mégis nagyon zavart a tegnapi meccsben, mégpedig az, ahogy a mecs végén ünnepelt az ellenfél. Bunker foci és egy helyzet amit tegnap bemutattak, és erre így ünnepeltették magukat. Ez is szerintem azt jelzi, hogy már teljesen máshogy készül belőlünk az ellenfél, mint a szezon elején. De nincs vész, fel kell kicsit pörögni, bízom benned Garcia!

 6. A komplett idióta jellemzést engedelmeddel nem veszem magamra, nem engem minősít.

  A lufi nem a csapat, hanem az a kritika nélküli hozzáállás, ami a csapatért szorítókat hatalmába kerítette (engem is), amikor egymás után jöttek a győzelmek, nem is akármilyen játékkal.

  A Napoli-meccs és a sérülések volt a fordulópont, abban a meccsben már benne volt a bukta is és a sérülések is betettek.

  Ezután – nem muszáj egyetérteni – csak görcsölés volt, hogy a beállt védelmek ellen azt az egy gólt berúgjuk, ami vagy összejött, vagy nem és a védelembe is kerültek porszemek. Lehet a bírókkal, a sérültekkel, a fáradtsággal meg a szerencsével foglalkozni, én csak azt látom, hogy – szezonkezdési önmagához képest – mentálisan is leült a csapat és ezt egy edzőnek észre kellene venni, változtatni kell, mert ez Bergamoban lehet elég lesz egy kínkeserves egygólos győzelemre (vagy ikszkre), de a Juve ellen ez nagyon kevés lesz.

  • Szerintem az idén a Roma nagyon jól teljesít! Az utolsó meccsünkön könnyen nyerhettünk volna, ha sikerül beerőszakolni legalább egy nyamvadt gólt, de nem jött össze, ez van.

   Igaz, hogy az utolsó 3 meccsen csak döntetlenre futotta. Ezt én egyrészt azzal magyarázom, hogy a kispadunk rövid, nincsenek olyan minőségi cserék, mint például a juvenak, vagy a Napolinak, ennek most lehet igazán nagy jelentősége, mert a teljes DDR-Strootman-Pjanic sor be van sárgulva, márpedig ha onnan kiesik valaki csak Bradley és Marquinho vannak. A “porszemek” is akkor kerültek a védelembe, mikor Benatia, vagy Castan hiányoztak.

   A szezon elején egyértelműnek tűnt, hogy a csatársor gyengébb lesz, amíg Totti “varázsolt”, addig nem volt gond, de a Capitano kiválásával jobban látszanak a hiányosságok. Borriello és a sérült Destro az egyetlen befejező csatárok, ahhoz képest döbbenetesen jók voltunk.

   Másrészt nyilvánvaló, hogy a rekordkezdés után mindenki odafigyel a Rómára, az ellenfelek különösen motiváltak és Garcia játékát is alaposan kielemezték. Már senki sem lepődik meg azon, hogy Gervinho tud focizni, hogy DDR nem Tachsidis cseréje és Pjanicot is alaposan “megdolgozzák” minden meccsen.

   Azt se szabad elfelejteni, hogy ezt a keretet nem a bajnokság megnyerésére rakták össze, szerintem senki sem gondolta, hogy ilyen jól fog teljesíteni.

   De ettől függetlenül, szerintem nem kell szó nélkül elfogadni ha rossz, látszólag részrehajló, bíráskodást látunk. Másképp fogalmazva, az, hogy Gervinho csak kapufát fejelt, nem jelenti azt, hogy Florenzit fel lehet rúgni büntetlenül. Attól, hogy a Roma döntetlent játszik otthon a Sassuoloval, még nem kéne megadni a lesgólt a juvénak.

   Lényeg, hogy én az idén nagyon büszke vagyok erre a Rómára, a többé kevésbé nyilvánvaló hiányosságai ellenére.

   • Nagyon szep osszefoglalasa ez sokunk erzeseinek. Buszkek vagyunk, kicsit ugyan felunk nehogy visszaforduljanak a dolgaink a regi kerekvagasba, ugyanakkor bizunk benne, hogy az EDZONK (vegre ezt is leirhatjuk ujra Spalletti tajgara tortent onkentes szamuzetese utan) tud valtoztatni rajta, mert kepes ra.
    Sajnos egy dolgot o sem tud: berugni azokat a nyamvadt ziccereket. S bar imadom a Capitanot, ugy erzem nem a jatekkal van a gond, sokkal inkabb az emlitett helyzetkihasznalassal, s France sem az a szezononkenti 30 golos csatar… Termeszetesen ettol meg nagyon varjuk vissza, de Ljajicot peldaul annal nagyobb helyzetbe nem tudja o se hozni, mint amiket kihagyott…
    Forza Roma!
    PS: a bergamoiaknak meg remelem megadjuk ami jar a szimpatikus tankos mutatvanyukert…

 7. Nagyon egyet tudok érteni az előttem szólóval. Kár azt az edzőt kikezdeni, aki 13 meccse nem veszített a csapattal, főleg azért sem, mert, ha visszaemlékezünk az első gólok mindig nehezebben születnek meg, aztán már jöhetett a móka (na ez maradt el a Torino ellen az fáradság volt, a Sau ellen meg Ljajicon ment el, mert ott illet volna beverni legalább egyet). A most következő kemény meccsektől azért nem “tartok” annyira, mert ezek a csapatok már nem foggal körömmel fognak védekezni (engem megmondom őszintén meglepett a Caglari undorító 0 focija, ami nem jellemző rájuk, persze ezzel sincs semmi gond, mert ők 1 pontért jöttek és ügyesen is csinálták).
  Ja és hogy a végén egy kicsit bírózhassak: amikor nagyon nem ment a játék a juvénál elkezdték szórni a jó dolgokat: a Chievo ellen egy teljesen szabályos gól, amit nem adtak meg, és amit művészet volt elnézni, majd rá következő fordulóban a Torino ellen lesgól, ami még elég elnézhetpő volt, de akkor is. Majd a fio elleni vereség után rögvest a Genova ellen kapnak egy tizit, ami természetesen kívül volt. Mindig akkor jön a segítség, amikor ki kell mászni a gödörből, ez nem érdekes? Akkor folytatom, nálunk Udineban Murielt nem zavarja ki a játékvezető, miközben Maiconnál megteszi ugyanezt egy jóval kisebb szabálytalanságért (persze tudom kompenzált mert Muriel olyan sárgát kapott elsőre, ami nem volt az, érdekes Maicon sem volt éppen gyilklógép), aztán a Torino ellen a Pjanic felrúgásáért járó büntető elmaradt, majd a Sau ellen Ljajicnak volt két esése (at egyik egy ordas nagy szinészkedés, de nekem ne mondja senki, hogy a másodikba nem 2 kézzel lökött a védő), a cagliari meccset meg sem említem már.

Leave a Reply