Beharangozó Teréz: Zúzzuk meg Contiékat!

Új helyen és új névvel jelentkezik az a művelt közönség által Grande Roma néven a népsport sportblogcsaládból ismert blog. Bő három éve működtünk egyre romló lehetőségek között a Ringier kiadónál. Most viszont átmeneti helyünkről a Taccsról jelentkezünk, lelpetike beharangozójával az esti AS Roma-Cagliari meccs elé. Háromnegyed kilencre érdemes a streameket élesíteni, vagy a tévé kuporodni. És most Petikéé a szó.

tottitaccsTotti a Taccson

Két iksz után két hét pihenő következett, amelyet nem csak a csapat, hanem kis szerkesztőségünk is kihasznált, de rendesen. Beharangozó Teréz is kifújta magát az elmúlt hetek izgalmai és nagy menetelése után, de még mindig heveny lázálmok gyötrik, amikor eszébe jut a Sassuolo elleni parti utolsó perce. Fájó módon emlékezetes lesz számunkra, de hajlandóak vagyunk elfelejteni egy időre, ha és amennyiben a Cagliari legyőzésével visszavesszük a vezetést a tabellán. Ha már a keserű emlékeknél tartunk, a szardíniaik legutolsó Olimpico-beli látogatása legalább annyira keserű pirulaként égett bele az emlékezetünkbe, de azután legalább véget ért általa Zemanlandia újévi vesszőfutása.

Hétfő este tehát ismét az általam gyakran hazakövetelt tékozló fiú, Daniele Conti vezérletével érkezik a szigetiek legjobb tizenegye, melynek okán álljon itt az esélyek latolgatása.

Ha ránézünk a táblázatra, akkor ez is papírforma hazai – de ezt a két héttel ezelőtti Sassuolo-meccs okán eldöntöttem, hogy nem írom le többet, ezért most sem teszem. Még akkor sem, ha a statisztikákat böngészve gyorsan kiszúrhatjuk, hogy Diego Lopez fiai idegenben hat fellépésből mindössze kettő pontot tudtak összekaparni, így az ide vonatkozó rangsor utolsó előtti helyén szerénykednek erőteljesen. Otthon azért jobb minőségű vitézkedést bírnak felvonultatni Cellino elnök szemének fényei, de szezonkezdetük elmarad némiképpen a várakozásaiktól – és nem csak a merészebb, hanem a realistább verzió tekintetében is. Számszerűsítve egészen pontosan a tizenharmadik helyen tanyáznak tizenhárom megszerzett ponttal, azaz eggyel kevesebbjük van, mint a Milannak, viszont mindössze hárommal többjük, mint a legelőkelőbb kieső helyen álló Sampnak. goikopotyaZemanlandia kaput: Goicoecchea orbitális potyája a tavaszi Cagliari meccsről

Tízmeccses szárnyalásunkat kisebb megtorpanás követte ugyebár, mégpedig egy vállalható, majd egy jóval kevésbé vállalható döntetlennel. A szezonkezdésünkkel kapcsolatban így is csak a szuperlatívuszok használata indokolt, viszont ami volt, elmúlt, s a múlt eredményeképpen a forduló előtt is a topon álltunk, arra kárhoztatva a többieket, hogy több-kevesebb távolságból gyönyörködjenek a rendszámtáblánkban.

Szombaton és vasárnap pedig egészen elégedetten vettük tudomásul, hogy bár a Juventus elénk ugrott, a többi üldözőnk nem volt képes egy pontnál többet betenni a zsákba. A Napolit karóba húzta az ilyen esetekben természetesen érkező Antonio Mio (Cassano mos éppen a Parma játékosa), Montellának nem volt Bradley-je Udinére, és az Inter is csak egy ikszet tudott összehozni Bolognában. A többiek szerencsére annyira messze vannak, mint Makó Sidneytől, és most azt a típusú matekozást is mellőzzük, amelyből kiderülne, hogy hány ponttal van kevesebbje a Milannak vagy a Laziónak.

Ami ennél sokkal lényegesebb, hogy az első hely visszaszerzése mellett hét egységre meglóghatunk a harmadik pozícióban pöffeszkedő Benítezéktől, ami mindenképpen a felettébb örömteli történések közé sorolható tizenhárom forduló után. Emellett bőven van elszámolnivalónk a szardíniaiakkal, mert az elmúlt években nem egyszer oda-vissza elvertek minket, és izomból törték a borsot az orrunk alá két kézzel.

destrokupaDestro: a kupadöntő óta először keretben

A Capitano továbbra is rehabilitálódik, viszont hosszú idő után ismét a keretben van Destro. Boris Sassuolo elleni sérülése már a múlté, és Gervinho is újra száguldozhat a megszokott lendülettel. Ljajic és Florenzi is fedélzeten tartózkodik, Rudinak valamelyest komolyabb variálási sansza van előre, mint az elmúlt partik alkalmával. Középpályánk sziklaszilárd és egyértelmű, hátul pedig ismét összeállhat a Castan-Benatia tengely. Burdisso ideális megoldás a harmadik számú belső védő szerepkörére, de igazából az a jó nekünk, ha derék argentinunk a kispadon kezdi a meccset. Két szélen, a kisebb sérülést szenvedő Torosidis és Balzaretti hiányában, a két brazil, Maicon és Dodo gyalogkakukkolhat, tehát elég erősek lehetünk.

Ahhoz legalábbis mindenképpen, hogy magunk alá gyűrjük a Cagliarit, és a fentebb vázolt forgatókönyv szerint távolodjunk minden ellenféltől, aki ezt a legkevésbé sem szeretnék. Bízzunk benne, hogy a szünetben mindenki kipihente magát, Rudi mester rendben tette a Sassuolo által esetlegesen kicsit összekuszált fejeket, és hétfő este a sportos klub képernyője, annak hiányában pedig valamely sztrím elől elégedetten állhatunk fel fél 11 tájékán.

Tipp: 2-0.

Várható kezdők:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodo; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Lajic, Gervinho.

Cagliari (4-3-1-2): Avramov; Pisano, Rossettini, Astori, Murru; Dessena, Conti, Ekdal; Cossu; Sau, Ibarbo.

 

 

25 hozzászólás a(z) “Beharangozó Teréz: Zúzzuk meg Contiékat!” bejegyzéshez

 1. Milyen magabiztos beharangozó:) Totti nincs, Conti van, és úgyis ott van a fejekben a múlt. Én bizakodom, de azért az feltűnt hogy ez egy másik Roma, és Strootman talán a Cagliariról is most hall életében először, nem hogy nyomasztaná az egymás elleni. Egy döntetlenben megegyezhetünk.

  Ja, és az Ivo Pulga fiait cseréld ki Diego Lópezre gyorsan:)

  • Javítva. Amúgy meg egyszer fordulnia kell a trendnek. Lesz egyébként Gervinho és összeáll a tíz meccs alatt csak egy gólt nyelő védő kettős.

   • Mi viszont minden meccsünkön kaptunk eddig, és most is fogunk… Gervinhót meg valahogy úgy kell majd elosztani hogy Astorira jöjjön ki, vagy baj lesz.

 2. Kezdőnk: ROMA (4-3-3) De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodò; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Ljajic, Gervinho

 3. Faszom teli van finoman fogalmazva. Full ideg vagyok már megint. Jól játszunk aztán 1 pontot osztanak érte, nem jó ez így, nagyon nem jó, főleg, hogy már a juve az első 🙁

 4. ezt így nem lehet…csatár nélkül nem. a második félidő alapján megérdemeltük az elbukott két pontot. szétb.sz az ideg.

 5. A kipukkadás akkor lenne igaz, ha nem lenne játék és helyzetünk. Meccsenként van 5-6 ziccer, be kéne verni ezeket a picsába. Az se lenne hátrány, ha Rudit nem zavargatnák el.
  Nem szeretnék minden Roma drukker nevében beszélni, de sokat vártunk egy ilyen kezdésre, ez még mindig jó. Senkit nem érdekel, hogy vezet a Juve, ha nem kapunk ki, az előbb-utóbb előnyt fog jelenteni.

 6. Nyomtunk, nyomtunk, de nem volt szerencsénk, a 60-ik perc környékén volt egy rossz érzésem, hogy elfáradtunk és nem lesz meg a meccs, sajnos bejött. Kéne még egy-két bevethető csere ebbe a keretbe. A Cagliari kapusa volt a meccs embere, általában ellenünk a kétbalkezes, félismeretlen cserekapusok mindig úgy játszanak, mint megannyi Zamora és Zoff, ma ez az Abramov se volt kivétel, hogy szakadna rá a nyavalya-törés. Bíró meg elmehet a pokolba, a szelektív látásával és a konstruktív lapkezelésével együtt. Merítsünk vigaszt abból a tényből, hogy még mindig veretlenek vagyunk és hogy ha a befejezés nem is ment, de szerintem klasszisokkal jobban játszottunk a mai ellenfélnél.

  • Total egyetertek az elmondottakkal. Rudi is ezt nyilatkozta, hogy a fel csapat nem edzett a heten, s ha 2-3 ember nincs a megfelelo fizikai allapotban, akkor az kihat az egesz csapat jatekara.
   Maicont is azert hozta le, nehogy megseruljon, tekintve, hogy Toro is hianyzik…hozzateszem el is fogyott addigra jo oreg brazilunk…

 7. Az van, hogy kiismerhetővé vált a játékunk, nem rúgunk gólokat, a betömörülő védelemmel nem tudunk mit kezdeni. Ez látszott már pár fordulóval ezelőtt is, de az utolsó három fordulóban egyértelmű lett, hogy ezzel a játékkal nem megy (és itt most senki ne azzal jöjjön, hogy ha bemegy a kapufa, meg nem véd jól a kapus, akkor minden rendben lenne). Egy edző attól (is) nagy edző, hogy időben és megfelelően le tudja reagálni ezeket valami újjal, váratlannal. Most fog kiderülni, hogy RG mekkora stratéga is valójában – bár halkan teszem hozzá, a csapat játékának megfojtása nem tegnap kezdődött…

  • Ember! Harom tiszta ziccerunk volt, egy kapufa, meg megannyi kisebb-nagyobb helyzet es loves.65 percig ez a Cagliari csak kereste a labdat, s csak a Joisten tudja, hogy nem kaptak golt.
   Ezek utan mondd mar meg mi a kiismerhetoseg definicioja nalad???

Leave a Reply